Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2006 14:53

Když jsme na té iFauně tak super.....

Mám prosbu, chtěla bych vědět, kdy by bylo nejlepší zatíč psa učit do tahu...Chci využít jeho síly a zkusit kolik toho utáhnem..nějak se tomu více věnovat. Zkusit to.Předem díky za rady

1.9.2006 14:55

sabina napsal(a):
Když jsme na té iFauně tak super.....

Mám prosbu, chtěla bych vědět, kdy by bylo nejlepší zatíč psa učit do tahu...Chci využít jeho síly a zkusit kolik toho utáhnem..nějak se tomu více věnovat. Zkusit to.Předem díky za rady

Čivavu?

1.9.2006 14:56

vlado napsal(a):
Čivavu?

jsi normální???

1.9.2006 14:57

sabina napsal(a):
jsi normální???

Ano, radšej humor ako urážky...

1.9.2006 14:57

vlado napsal(a):
Ano, radšej humor ako urážky...

jasně - chápu, neboj. Nevíš o tom něco víc než já???

1.9.2006 14:58

sabina napsal(a):

A co je to teda za plemeno?

1.9.2006 14:59

scepancova napsal(a):
A co je to teda za plemeno?

Bx doga....chceme tahat pneumatiky atd...zkoušet sílu, nabrat svaly

1.9.2006 15:00

sabina napsal(a):

Tak vážnejšie...Mal som slovenského čuvača, skúšal som v zime ťahať na saniach a skoro mi odišiel na zápal pľúc...

1.9.2006 15:01

vlado napsal(a):
Tak vážnejšie...Mal som slovenského čuvača, skúšal som v zime ťahať na saniach a skoro mi odišiel na zápal pľúc...

jejda....já to nechci brát až tak na vážno, jen tak jako koníček psovi....ne jej uhnat. Ale s rozumem.

1.9.2006 15:03

vlado napsal(a):

Trocha ste ma predbehli, ale pokiaľ je mi známo, tak Bordó Dogy majú problémy s kĺbmi, takže neviem, neviem...

1.9.2006 15:04

vlado napsal(a):

A kolik je psovi? My máme novofundlandskou fenu a nikdy jsme se tomu moc nevěnovali. Až loni v zimě jsme koupili postroj a začali jí to učit. Ona ani moc učit nepotřebovala šlo jí to samo.
Jinak joko první si musíš sehnat kvalitní postroj do tahu, a pak pomalu zkoušet psa zvykat na ten postroj. Pak teprve můžeš postupně učit tahat. Nejlepší jsou na to učení ty pneumatiky jak píšeš.

1.9.2006 15:05

vlado napsal(a):
Trocha ste ma predbehli, ale pokiaľ je mi známo, tak Bordó Dogy majú problémy s kĺbmi, takže neviem, neviem...

jo, taky je známo, že nevydrží a nemohou běhat - a znám psy, čo milujů Coursing a bez pohybu - tak jako ten můj by prolezli zdí....Chtěla jsem to zkusit, a právě skzr klouby se ptám, jestli ho to učit v 6 měsících s menší zátěží, nebo po dvou letech...chápete?

1.9.2006 15:07

scepancova napsal(a):
A kolik je psovi? My máme novofundlandskou fenu a nikdy jsme se tomu moc nevěnovali. Až loni v zimě jsme koupili postroj a začali jí to učit. Ona ani moc učit nepotřebovala šlo jí to samo.
Jinak joko první si musíš sehnat kvalitní postroj do tahu, a pak pomalu zkoušet psa zvykat na ten postroj. Pak teprve můžeš postupně učit tahat. Nejlepší jsou na to učení ty pneumatiky jak píšeš.

jo, jo....díky, právě jsem narazila na super postroje...skvělí. Já mám ještě 6 měsíční mimčo, takže právě nevím, kdy začít. Jestli teď ať tahá třeba v zimě plný bobi sněhu nebo kdy???

1.9.2006 15:07

sabina napsal(a):
jo, taky je známo, že nevydrží a nemohou běhat - a znám psy, čo milujů Coursing a bez pohybu - tak jako ten můj by prolezli zdí....Chtěla jsem to zkusit, a právě skzr klouby se ptám, jestli ho to učit v 6 měsících s menší zátěží, nebo po dvou letech...chápete?

Když začneš opatrně a nebudeš ho přetěžovat, tak mpžeš začít klidně v těch 6 měsících.

1.9.2006 15:08

sabina napsal(a):
jo, jo....díky, právě jsem narazila na super postroje...skvělí. Já mám ještě 6 měsíční mimčo, takže právě nevím, kdy začít. Jestli teď ať tahá třeba v zimě plný bobi sněhu nebo kdy???

Začít učit už můžeš pomalu teď, ať si na to do té zimy trochu zvykne.

1.9.2006 15:09

scepancova napsal(a):
Když začneš opatrně a nebudeš ho přetěžovat, tak mpžeš začít klidně v těch 6 měsících.

fakt, jé....díky, Třepu se na to už dlouho. chtěla bych, aby se pato na tom vybil a měl to rád....Strašně ráda s ním pracuju a když vidím, že jej to vážně bere, tím líp...Co myslíš, čím by jsme měli začít - má teď 31 kilo,.

1.9.2006 15:09

scepancova napsal(a):

Ak má 6 mesiacov, tak veľmi opatrne, neboj, on sa Ti do roka osvalí až, až...

1.9.2006 15:10

vlado napsal(a):
Ak má 6 mesiacov, tak veľmi opatrne, neboj, on sa Ti do roka osvalí až, až...

jo, díky...jen se mi to líbí a on strašně rád pracuje - chci to zkusit.

1.9.2006 15:13

sabina napsal(a):
jo, díky...jen se mi to líbí a on strašně rád pracuje - chci to zkusit.

Zkus , ale opatrne, lebo na ťahanie sú Hasky...

1.9.2006 15:15

vlado napsal(a):
Zkus , ale opatrne, lebo na ťahanie sú Hasky...

To si piš, že budem opatrní, nepotřebuju si jej zmrzačit.... Zkusíme a uvidíme. Viděla jsem takhle tahat Piti a Amstafy - krása....jak je to bralo.

1.9.2006 15:17

sabina napsal(a):
To si piš, že budem opatrní, nepotřebuju si jej zmrzačit.... Zkusíme a uvidíme. Viděla jsem takhle tahat Piti a Amstafy - krása....jak je to bralo.

Kde je napsáno, že na taháni jsou Haski? Ja znám fundláka, který ve 2,5 letech utahne toho až až.

1.9.2006 15:18

scepancova napsal(a):
Kde je napsáno, že na taháni jsou Haski? Ja znám fundláka, který ve 2,5 letech utahne toho až až.

vím o fundlácí, kteří tahají i vozíky - vypadá to srandovně.....však kdysi dávno to u psů bylo běžné

1.9.2006 15:22

sabina napsal(a):
vím o fundlácí, kteří tahají i vozíky - vypadá to srandovně.....však kdysi dávno to u psů bylo běžné

čím si teda myslíte že můžu začít?

1.9.2006 15:25

sabina napsal(a):
čím si teda myslíte že můžu začít?

Tady to je Dáres od Trojské skály 2,5 let, myslím si, že strandovně nevypadají

1.9.2006 15:25

scepancova napsal(a):

a ještě jedna fotka

1.9.2006 15:26

scepancova napsal(a):

přesně toho jsem myslela - je to hezký - tím je mysleno to srandovně - jen že se to jen tak nevidí....

1.9.2006 15:27

sabina napsal(a):
přesně toho jsem myslela - je to hezký - tím je mysleno to srandovně - jen že se to jen tak nevidí....

Dáres je hodně šikovnej pes, alespoň z toho, co o něm vím...

1.9.2006 15:35

sabina napsal(a):
Dáres je hodně šikovnej pes, alespoň z toho, co o něm vím...

Hasky som uviedol ako príklad. Ťahať môže aj KO, iba záleží od rasy ako zareagujú na okolie...(mačka, zajac, iní psy...)

1.9.2006 15:36

vlado napsal(a):
Hasky som uviedol ako príklad. Ťahať môže aj KO, iba záleží od rasy ako zareagujú na okolie...(mačka, zajac, iní psy...)

jo, v pohodě, neber to hned vše do slova....o Huských se to ví, v celku nejvíce....tak asi proto byli uvedeni. Čím můžu teda začít...nevím.

1.9.2006 16:16

sabina napsal(a):
jo, v pohodě, neber to hned vše do slova....o Huských se to ví, v celku nejvíce....tak asi proto byli uvedeni. Čím můžu teda začít...nevím.

Kdepak kupujete ty tažné postroje?

1.9.2006 18:52

evicka napsal(a):

Evelíno, ty máš taky fundláka, že? Zkus se domluvit s Luckou, její taťka teď nějaké postroje bude nechávat dělat. Tak jim zkus zavolat jestli má ještě nějaké volné, my máme pro Leňulu objednaný u něho.

1.9.2006 18:53

evicka napsal(a):

postroje na http://www.manmat.cz/ a o tahu poradia na www.mushing.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík