vlado
napsal(a):
Tak vážnejšie...Mal som slovenského čuvača, skúšal som v zime ťahať na saniach a skoro mi odišiel na zápal pľúc...
A kolik je psovi? My máme novofundlandskou fenu a nikdy jsme se tomu moc nevěnovali. Až loni v zimě jsme koupili postroj a začali jí to učit. Ona ani moc učit nepotřebovala šlo jí to samo.
Jinak joko první si musíš sehnat kvalitní postroj do tahu, a pak pomalu zkoušet psa zvykat na ten postroj. Pak teprve můžeš postupně učit tahat. Nejlepší jsou na to učení ty pneumatiky jak píšeš.
vlado
napsal(a):
Trocha ste ma predbehli, ale pokiaľ je mi známo, tak Bordó Dogy majú problémy s kĺbmi, takže neviem, neviem...
jo, taky je známo, že nevydrží a nemohou běhat - a znám psy, čo milujů Coursing a bez pohybu - tak jako ten můj by prolezli zdí....Chtěla jsem to zkusit, a právě skzr klouby se ptám, jestli ho to učit v 6 měsících s menší zátěží, nebo po dvou letech...chápete?
scepancova
napsal(a):
A kolik je psovi? My máme novofundlandskou fenu a nikdy jsme se tomu moc nevěnovali. Až loni v zimě jsme koupili postroj a začali jí to učit. Ona ani moc učit nepotřebovala šlo jí to samo.
Jinak joko první si musíš sehnat kvalitní postroj do tahu, a pak pomalu zkoušet psa zvykat na ten postroj. Pak teprve můžeš postupně učit tahat. Nejlepší jsou na to učení ty pneumatiky jak píšeš.
jo, jo....díky, právě jsem narazila na super postroje...skvělí. Já mám ještě 6 měsíční mimčo, takže právě nevím, kdy začít. Jestli teď ať tahá třeba v zimě plný bobi sněhu nebo kdy???
sabina
napsal(a):
jo, taky je známo, že nevydrží a nemohou běhat - a znám psy, čo milujů Coursing a bez pohybu - tak jako ten můj by prolezli zdí....Chtěla jsem to zkusit, a právě skzr klouby se ptám, jestli ho to učit v 6 měsících s menší zátěží, nebo po dvou letech...chápete?
Když začneš opatrně a nebudeš ho přetěžovat, tak mpžeš začít klidně v těch 6 měsících.
scepancova
napsal(a):
Když začneš opatrně a nebudeš ho přetěžovat, tak mpžeš začít klidně v těch 6 měsících.
fakt, jé....díky, Třepu se na to už dlouho. chtěla bych, aby se pato na tom vybil a měl to rád....Strašně ráda s ním pracuju a když vidím, že jej to vážně bere, tím líp...Co myslíš, čím by jsme měli začít - má teď 31 kilo,.
scepancova
napsal(a):
Ak má 6 mesiacov, tak veľmi opatrne, neboj, on sa Ti do roka osvalí až, až...
sabina
napsal(a):
čím si teda myslíte že můžu začít?
Tady to je Dáres od Trojské skály 2,5 let, myslím si, že strandovně nevypadají
scepancova
napsal(a):
Tady to je Dáres od Trojské skály 2,5 let, myslím si, že strandovně nevypadají
a ještě jedna fotka
sabina
napsal(a):
Dáres je hodně šikovnej pes, alespoň z toho, co o něm vím...
Hasky som uviedol ako príklad. Ťahať môže aj KO, iba záleží od rasy ako zareagujú na okolie...(mačka, zajac, iní psy...)
evicka
napsal(a):
Kdepak kupujete ty tažné postroje?
postroje na http://www.manmat.cz/ a o tahu poradia na www.mushing.cz