Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2006 06:17

Zajímalo by mě, jak to funguje. Předpokládám, že pes má na krku obojek a ohradník je kolem pozemku. Mám prchajícího foxlíka. Bylo by to pro něj vhodné?

5.9.2006 09:06

danan napsal(a):
Zajímalo by mě, jak to funguje. Předpokládám, že pes má na krku obojek a ohradník je kolem pozemku. Mám prchajícího foxlíka. Bylo by to pro něj vhodné?

Možná takový existuje (ale neznám ho = nemám zkušenosti). Klasický elektrický ohradník je na principu drátku, bílé, nebo oranžové pásky, do kterých ze zdroje (krabice) jdou v častých intervalek impulsy elektrického proudu (velmi laicky napsáno). Tedy pes, jakmile se toho dotkne dostane ránu (životu nenebezpečnou). Pak už k té pasce se nechce ani přiblížit na metr... U takového malého a mrštného psa to má ale velkou nevýhodu. Ta páska či drátek se nesmí dotýkat trávy, je tedy nutné často udržovat pod tím trávu velmi nízkou; musí se dát nízko (nejlépe směrem nahoru celkem ve 3 řadách), aby to foxík nepodplazil - a že by to jistě krásně dokázal. ...

cernoknezník

5.9.2006 09:35
cernoknezník

eva nohelova napsal(a):
Možná takový existuje (ale neznám ho = nemám zkušenosti). Klasický elektrický ohradník je na principu drátku, bílé, nebo oranžové pásky, do kterých ze zdroje (krabice) jdou v častých intervalek impulsy elektrického proudu (velmi laicky napsáno). Tedy pes, jakmile se toho dotkne dostane ránu (životu nenebezpečnou). Pak už k té pasce se nechce ani přiblížit na metr... U takového malého a mrštného psa to má ale velkou nevýhodu. Ta páska či drátek se nesmí dotýkat trávy, je tedy nutné často udržovat pod tím trávu velmi nízkou; musí se dát nízko (nejlépe směrem nahoru celkem ve 3 řadách), aby to foxík nepodplazil - a že by to jistě krásně dokázal. ...

Danan má asi na mysli něco jiného. Podle mě je vytyčen prostor pro psa, který je na hranicích " podkopán" drátem. Pes pak má na krku přijímací(nebo vysílací, nevím co je co) zařízení. Asi něco hodně podobného jako "klasické" elektircké obojky. No a jakmile se pes dostane na tu hranici, tak dostane "ránu". Nevím, tak si to aspoň představuji. Já bych si to teda nikdy nepořídila, přijde mi to docela pracný na zabudování a "krutý". Ale mám psa, s kterým jsem to přečkala rok bez předního plotu do ulice a zadní nemáme dodnes. Ale je fakt, že jsem ho musela hlídat,ale on se uhlídat nechal. Je-li pes torpédo, což u foxů asi není nic vyjímečného chápu, že nemusí stačit ani oplocení pozemku. Jakmile se jednou naučí přeskočit či podhrabat, těžko mu v tom zabránit. Pak elektrika asi řešeni být může. Ví někdo kolik to stojí? Jen pro zajímavost.

5.9.2006 10:23

eva nohelova napsal(a):

My jsem použili uspěšně el. ohradník - síťový , když se dvě sousední feny / naše NO a sousedovic BSP/ rozhodly rozplést plot a být spolu.A protže plot byl souseduv - tedy před akcí, pak to byla zašmodrchaná změt drátu-- nepřekously ani jediný, hladce ho rozplétaly asi měsíc, než jsme ztratili nervy a pořídili ohradník .. Není to klasický drátek, ale skutečně síť . Používám ho teď na kozy . tak omluvte připojený obrázek .To není pejsek, ale Róza.Pokud pes nemá patřičný rozběh / ten plot naše fena skáče / ale právě před jiným pevným plotem, nebo na hraně zdi , funguje skvěle. Feny dostaly každá dvě rány a byl a je klid dodnes. Plot nerozplétají , i když upřímně řečeno, neměly by s tím problém. Ale na zeď jde použít i jen drátek. Chce to instalovat na takové místo, kde se pes nerozeběhne, jinak ohradník proletí a rána ho nezastaví. U hosp. zvířat se to dělá tak, že se do pevné ohrady nainstaluje metr dovnitř právě ohradník, a když si jde zvíře čuchnout , dostane řachu. A tak se naučí respektovat ten nenápadný drátek. Pokud jste někde od Budějovic, mohu vám zapujčit impulzový zdroj tak někdy od října - listopadu, až pujde dobytek domu..Nebo se poohlédněte po okolí, ovčáci a skoťáci mívají náhradní doma...Výhoda ohradníku je obrovská v tom, že pes dostane trest právě a jedině tehdy, kdy dělá zakázanou věc. Neznám jinou výchovnou metodu, které funguje, i když nejsme doma tak totálně spravedlivě......
O tom ohradníku v zemi jsem taky někde četla, jmenovalo se to tuším nějak " neviditelný plot " / ? / helena

5.9.2006 10:38

danan napsal(a):

Napsala jsem to asi zmateně. klasický ohradník znám, máme doma koně a používáme ho i na krávy. Spíš jsem myslela neviditelný plot, jak je psáno v jednom příspěvku. Mám s tím foxlem takový trochu problém. I když se dívám, použije trik "Kaprfild" a je fuč. Nebo odchází s dětma do kempu, bloumá po dědině...prostě je to malý prevít...už zvětšil toulací teritorium....nikdo mu neublíží, ale jednou může. Toho jsem si vědoma. Ale jak mu zabránit? Fyzický trest nepomáhá, to se jenom nafoukne a zaleze do budky.....odfukuje se hodně rychle....uvázat ho na řetěz je zase o uši všech...ječí na celou dědinu.....ale vypadá jako neviňátko....

5.9.2006 12:14

danan napsal(a):

tak ja mam s tym dobre skusenosti zo zahranicia, je to zalozene na principe jedneho(skoro neviditelneho) dratku, s ktorym je obkoleseny pozemok, na ktorom sa pesan moze volne pohybovat, prvy i posledny koniec dratu vychadza z krabicky a krabicka je normalne zapojena do elektriky, no a drat moze byt pripevneny na normalnom plote, alebo moze byt i zakopany v zemi(ale je tam obmedzena hlbka), potom pes dostane obojok s malou krabickou, a ked sa priblizi k tomu dratu dostane impulz, cim blizsie k dratu, tym vasci impulz, vacsinou po prvom impulze sa pesan pouci a drat respektuje a z pozemku neuteka, i ked sme mali i psa, kroremu to hlavu mykalo z jednej strany na druhu, ale ohraniceny pozemok proste prekrocil

5.9.2006 12:24

bonita napsal(a):
tak ja mam s tym dobre skusenosti zo zahranicia, je to zalozene na principe jedneho(skoro neviditelneho) dratku, s ktorym je obkoleseny pozemok, na ktorom sa pesan moze volne pohybovat, prvy i posledny koniec dratu vychadza z krabicky a krabicka je normalne zapojena do elektriky, no a drat moze byt pripevneny na normalnom plote, alebo moze byt i zakopany v zemi(ale je tam obmedzena hlbka), potom pes dostane obojok s malou krabickou, a ked sa priblizi k tomu dratu dostane impulz, cim blizsie k dratu, tym vasci impulz, vacsinou po prvom impulze sa pesan pouci a drat respektuje a z pozemku neuteka, i ked sme mali i psa, kroremu to hlavu mykalo z jednej strany na druhu, ale ohraniceny pozemok proste prekrocil

Tady je popis jak neviditelný plot pracuje a jeho instalace.

http://www.dogtrace.com/ html/vycvik-psu-d-fence.html

Odstraňte mezeru před html.

5.9.2006 13:37

psi mama napsal(a):
Tady je popis jak neviditelný plot pracuje a jeho instalace.

http://www.dogtrace.com/ html/vycvik-psu-d-fence.html

Odstraňte mezeru před html.

Psí mámo, dík za odkaz. Kontaktovala jsem tu firmu, tak čekám, kdy se mi ozvou.

5.9.2006 14:07

danan napsal(a):
Psí mámo, dík za odkaz. Kontaktovala jsem tu firmu, tak čekám, kdy se mi ozvou.

Dejte potom vědět jak ten plot funguje a jak na to reaguje pes, jestli si ho obědnáte.
Docela mně překvapila ta cena, myslela jsem že to bude stát kolem dvaceti tisíc a ono je to o dost levnější.

6.9.2006 08:32

danan napsal(a):
Napsala jsem to asi zmateně. klasický ohradník znám, máme doma koně a používáme ho i na krávy. Spíš jsem myslela neviditelný plot, jak je psáno v jednom příspěvku. Mám s tím foxlem takový trochu problém. I když se dívám, použije trik "Kaprfild" a je fuč. Nebo odchází s dětma do kempu, bloumá po dědině...prostě je to malý prevít...už zvětšil toulací teritorium....nikdo mu neublíží, ale jednou může. Toho jsem si vědoma. Ale jak mu zabránit? Fyzický trest nepomáhá, to se jenom nafoukne a zaleze do budky.....odfukuje se hodně rychle....uvázat ho na řetěz je zase o uši všech...ječí na celou dědinu.....ale vypadá jako neviňátko....

No pejsek je to k zulíbání.Helena
Jestli pořídíte ten neviditelný plot, napište prosím zkušenosti.

6.9.2006 09:38

danan napsal(a):

Včera jsem si psala o ceník a další info, tak stojí s DPH 4999,-....asi zvážím spíš oplocení pozemku plotem.....nebo budu muset rozbít prasátko....

Uvidím, nechám si to projít hlavou, a pak písnu, jak jsem se rozhodla.

6.9.2006 11:29

danan napsal(a):
Včera jsem si psala o ceník a další info, tak stojí s DPH 4999,-....asi zvážím spíš oplocení pozemku plotem.....nebo budu muset rozbít prasátko....

Uvidím, nechám si to projít hlavou, a pak písnu, jak jsem se rozhodla.

Nó, jestli jste nikdy neměla plot kolem zahrady tak Vás to vyjde O mnoho tisíc víc. Jen tak pro zajímavost si změřte obvod pozemku, Pak si spočítejte kolik sloupků budete potřebovat ( mají být od sebe tak 3 - 3,5 m), Každý sloupek musíte zabetonovat (min 0,5 m do země a na jeden sloupek asi 1/2 pytle betonu) na rohové musíte mít ještě podpěry.U každého sloupku tu část která jde do země musíte natřít jakýmsi prevítem, už si nepamatiji jak se to jmenuje, aby zo nekorodovalo, a vrchní část základem a lakem (né na nehty).Na bránu a branku větší sloupky a hlouběji do země.
Pak budete potřebovat napínáky.Na každou stranu plotu minimálně tři. Těma napnete ocelový drát o průměru 5 mm na který potom budete upevňovat pletivo. A pro pořádné držení pletiva, budete ještě potřebovat vázací drát, min dvojku. Tím budete pletivo přichytávat k ocelovému drátu.
Na metrový plot do výšky se zcela jistě vybodnete, ideální je dvoumetrový. Takže délka jednoho sloupku by měla být aspoň 2,60m.Né vždycky se vám podyří vykopat stejně hlobokou díru a nad pletivem je dobré když sloupek převyšuje o 10 cm. Tak radši 2,70m.
Pokud nekoupíte originál sloupky tak si na kazdý rohový sloupek musíte navařit šest ok, na které budete upevňovat oc. drát.
To je jen tak na okraj, když budete chtít dělat nový plot.
Jo, a pletivo se prodává v 25m rolích.

6.9.2006 13:05

psi mama napsal(a):
Nó, jestli jste nikdy neměla plot kolem zahrady tak Vás to vyjde O mnoho tisíc víc. Jen tak pro zajímavost si změřte obvod pozemku, Pak si spočítejte kolik sloupků budete potřebovat ( mají být od sebe tak 3 - 3,5 m), Každý sloupek musíte zabetonovat (min 0,5 m do země a na jeden sloupek asi 1/2 pytle betonu) na rohové musíte mít ještě podpěry.U každého sloupku tu část která jde do země musíte natřít jakýmsi prevítem, už si nepamatiji jak se to jmenuje, aby zo nekorodovalo, a vrchní část základem a lakem (né na nehty).Na bránu a branku větší sloupky a hlouběji do země.
Pak budete potřebovat napínáky.Na každou stranu plotu minimálně tři. Těma napnete ocelový drát o průměru 5 mm na který potom budete upevňovat pletivo. A pro pořádné držení pletiva, budete ještě potřebovat vázací drát, min dvojku. Tím budete pletivo přichytávat k ocelovému drátu.
Na metrový plot do výšky se zcela jistě vybodnete, ideální je dvoumetrový. Takže délka jednoho sloupku by měla být aspoň 2,60m.Né vždycky se vám podyří vykopat stejně hlobokou díru a nad pletivem je dobré když sloupek převyšuje o 10 cm. Tak radši 2,70m.
Pokud nekoupíte originál sloupky tak si na kazdý rohový sloupek musíte navařit šest ok, na které budete upevňovat oc. drát.
To je jen tak na okraj, když budete chtít dělat nový plot.
Jo, a pletivo se prodává v 25m rolích.

to je dobrý, to máte asi čerstvou zkušenost? Nám to vychází asi na 45metrů....jinak jsou tam dva baráky...to by asi nebyla veliká investice...ale je to super návod, díky

6.9.2006 14:48

danan napsal(a):
to je dobrý, to máte asi čerstvou zkušenost? Nám to vychází asi na 45metrů....jinak jsou tam dva baráky...to by asi nebyla veliká investice...ale je to super návod, díky

Bomba návod na plot ! Dodávám, že když si koupíte " nerezavějící " plot, kde je hliníkový drátek a je to obalený bužírkou, tak vám to váš sladký miláček rozpáře za dvacet minut. Je to takměkký že se k nám na dvůr při hárání dostane jakkoliv malý pejsek. Ti větší zátáhnou zubem a plotový drátek " narovnají " - vypářou jako svetr..Až pojedete pro pletivo, zkuste si, jestli zakončení drátků ohnete prstem Pokud ano- nebrat !! Takže k pevnému pletivu připočítejte odrezování, a natírání..Helena

psí máma

6.9.2006 22:33
psí máma

hehe napsal(a):
Bomba návod na plot ! Dodávám, že když si koupíte " nerezavějící " plot, kde je hliníkový drátek a je to obalený bužírkou, tak vám to váš sladký miláček rozpáře za dvacet minut. Je to takměkký že se k nám na dvůr při hárání dostane jakkoliv malý pejsek. Ti větší zátáhnou zubem a plotový drátek " narovnají " - vypářou jako svetr..Až pojedete pro pletivo, zkuste si, jestli zakončení drátků ohnete prstem Pokud ano- nebrat !! Takže k pevnému pletivu připočítejte odrezování, a natírání..Helena

Podle mně je nejlepší pozink a zhruba každých pět let ho natírat.
Na ty s bužírkou bych se vyprdla, to je akorát na ochranu zeleniny.

6.9.2006 23:12

psí máma napsal(a):
Podle mně je nejlepší pozink a zhruba každých pět let ho natírat.
Na ty s bužírkou bych se vyprdla, to je akorát na ochranu zeleniny.

Ahojky
Dano u nás jsem ten neviditelnej zažila na pozemku s kavkazema - byl to celkem šok když se na tebe řítěj dva medvědi a pár metru před tebou se zastavějí
mluvila jsem i s majitelem a říkal , že ho toto vyšlo mnohem levněji než právě klasický plot.A pozemek to je teda obrovskej !!
Jen si nedovedu v tomto případě představit , co by se stalo , kdyby někdo vlezl omylem do jejich teritoria !!!
Nějak extra vyznačenej pozemek tam nemají

Přidejte reakci

Přidat smajlík