Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.9.2006 20:56

Mohl by mi někdo poradit, jak se dá zjistit hmotnost krmné vařené dávky pro psa vzhledem k jeho váze? Děkuji.

13.9.2006 07:45

igina napsal(a):
Mohl by mi někdo poradit, jak se dá zjistit hmotnost krmné vařené dávky pro psa vzhledem k jeho váze? Děkuji.

Podle tabulek v knížkách a podle toho, jak pes vypadá.
Jinak pro zhruba 30 kg psa - 300 g masa, 300 g přílohy a 150 g zeleniny.

13.9.2006 11:40

aktak napsal(a):
Podle tabulek v knížkách a podle toho, jak pes vypadá.
Jinak pro zhruba 30 kg psa - 300 g masa, 300 g přílohy a 150 g zeleniny.

Jenže, já sem se nějak tu krmnou dávku nikde nedočetla Je to NSDTR a vazi cca 18kg,ale potreboval by neco pribrat. Granule ani když je něčím ovoním, tak je prostě nechce.

13.9.2006 12:23

igina napsal(a):
Jenže, já sem se nějak tu krmnou dávku nikde nedočetla Je to NSDTR a vazi cca 18kg,ale potreboval by neco pribrat. Granule ani když je něčím ovoním, tak je prostě nechce.

pes 16 kg: 200 g masa, 200 g přílohy a 100 g těstovin.

Ale dávku musím dost regulovat dost i podle ročního období, výše uvedené je průměr.

13.9.2006 12:54

aktak napsal(a):
pes 16 kg: 200 g masa, 200 g přílohy a 100 g těstovin.

Ale dávku musím dost regulovat dost i podle ročního období, výše uvedené je průměr.

Můžu se zeptat těstoviny nejsou počítány jako příloha,nebo proč je píšete zvlášť.
Taky začínám vařit tak hledám v tabulkách a na netu jak má být vzájemný poměr maso:přílohy a kolik by měl pes zhruba dostat.
Máte někdo zkušenost malé plemeno 2,5 kg váhy,bez velké zátěže kolik má být krmná dávka a jaký poměr maso:příloha?

13.9.2006 13:06

arsiela napsal(a):
Můžu se zeptat těstoviny nejsou počítány jako příloha,nebo proč je píšete zvlášť.
Taky začínám vařit tak hledám v tabulkách a na netu jak má být vzájemný poměr maso:přílohy a kolik by měl pes zhruba dostat.
Máte někdo zkušenost malé plemeno 2,5 kg váhy,bez velké zátěže kolik má být krmná dávka a jaký poměr maso:příloha?

Omlouvám se za překlep, místo těstovin tam má být zelenina.

13.9.2006 13:33

aktak napsal(a):
Omlouvám se za překlep, místo těstovin tam má být zelenina.

jakou zeleninu dáváte?Mě napadá akorát mrkev a ta je pro bílé plemeno nepoužitelná.Můžu dávat i třeba ty zeleninové směsi jak se kupují zmražené(mochovská)uvařit je a zamíchat do masa a těstovin?
Máte někdo zkušenost s rýžovejma nudlema?Jak je psy snášejí?

13.9.2006 13:54

arsiela napsal(a):
jakou zeleninu dáváte?Mě napadá akorát mrkev a ta je pro bílé plemeno nepoužitelná.Můžu dávat i třeba ty zeleninové směsi jak se kupují zmražené(mochovská)uvařit je a zamíchat do masa a těstovin?

Už se to dřív probíralo. Zeleninu téměř jakoukoli (i mražené směsi). Pozor na luštěniny (těch jenom málo) a taky na kukuřici (tu vůbec nestráví).

13.9.2006 16:26

arsiela napsal(a):

Já dávám maso - většinou syrové (vařené jen občas pro zpestření a také vnitřnosti vařím), jako přílohu těstoviny, rýži, ovesné a pšeničné vločky, kroupy, rýžové nudle (snáší výborně) a zeleninu nevařím, pokud je mražená, pouze rozmrazím!! - hrášek, strouhanou mrkev, celer, petržel, okurku, špenát, nasekaný ledový salát (kapustu, či jakýkoliv jiný), pažitku, šnitlík, atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík