Peruánský naháč - osrstěný

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.9.2006 17:17

Už jdu nato, stahuji fotky, budou tu co nevidět....

14.9.2006 17:20

pocero napsal(a):

Anti Nort brun

pocero napsal(a):
Anti Nort brun

Berenika Nort brun

pocero napsal(a):
Berenika Nort brun

Cilie Nort brun

14.9.2006 17:21

pocero napsal(a):
Cilie Nort brun

Corny linea Anika Vevos - uprostřed

14.9.2006 17:22

pocero napsal(a):
Corny linea Anika Vevos - uprostřed

Peruano Prag - část vrhu A

14.9.2006 17:22

pocero napsal(a):
Peruano Prag - část vrhu A

Dilka Nina Měsíční květina

14.9.2006 17:23

pocero napsal(a):
Dilka Nina Měsíční květina

Eimi Titi Měsíční květina

14.9.2006 17:23

pocero napsal(a):
Eimi Titi Měsíční květina

Etella Nort brun

14.9.2006 17:24

pocero napsal(a):
Etella Nort brun

Felipe Negro Pazzda

14.9.2006 17:24

pocero napsal(a):
Felipe Negro Pazzda

Měsíční květina - vrh E

14.9.2006 17:25

pocero napsal(a):
Měsíční květina - vrh E

vrh H Měsíční květina

14.9.2006 17:26

pocero napsal(a):
vrh H Měsíční květina

Tak to je ode mě zatím vše.

14.9.2006 17:35

pocero napsal(a):
Tak to je ode mě zatím vše.

Ještě Gorwi Hualpa Měsíční květina

14.9.2006 17:48

pocero napsal(a):
Ještě Gorwi Hualpa Měsíční květina

Bearded Berry Slezský sen

14.9.2006 18:12

pocero napsal(a):
Bearded Berry Slezský sen

Neotravujte tady s osrstěnými peruány. Je to nestandard!!!

14.9.2006 18:15

rumovapralinka napsal(a):

To sice je, nicméně osrstěná štěňata se rodí!! A v nemoderované měl někdo o fotky chlupáčů zájem, takže proč je sem nedat?? Jsou tu např. fotky nestandardních boxerů, jezevčíků, tak proč nepřidat peruány??

14.9.2006 18:22

pocero napsal(a):
To sice je, nicméně osrstěná štěňata se rodí!! A v nemoderované měl někdo o fotky chlupáčů zájem, takže proč je sem nedat?? Jsou tu např. fotky nestandardních boxerů, jezevčíků, tak proč nepřidat peruány??

Půlka z nich ani jako peruán nevypadá Třeba ty z vrhu A Peruano

14.9.2006 18:24

Jasně, je to nestandard, tak je to fuj. Takže když má někdo bílohnědýho boxera, nebo psa s podkusem, tak mi sem neměl dávat jeho fotky? To je teda zase názor. A taky modropálení dobrmani, černí boxeři, psi s malou výškou, krypťáci, to jsou všechni taky pěkní vořeši, že jo?! Opovažte sem dávat jejich fotky, takhle tady propagovat takoví zrůdičky.

14.9.2006 18:26

dejna napsal(a):
Jasně, je to nestandard, tak je to fuj. Takže když má někdo bílohnědýho boxera, nebo psa s podkusem, tak mi sem neměl dávat jeho fotky? To je teda zase názor. A taky modropálení dobrmani, černí boxeři, psi s malou výškou, krypťáci, to jsou všechni taky pěkní vořeši, že jo?! Opovažte sem dávat jejich fotky, takhle tady propagovat takoví zrůdičky.

14.9.2006 18:28

pocero napsal(a):

Je to fuj, když to propaguje pod Peruánský naháč. Mohlo by se to forum jmenovat např: Nestandardní peruáni nebo vořeši. Mnoho lidí neví, že se nesmí používat v chovu.

14.9.2006 18:30

Je to fuj, když to propaguje pod Peruánský naháč. Mohlo by se to forum jmenovat např: Nestandardní peruáni nebo vořeši. Mnoho lidí neví, že se nesmí používat v chovu.

Mnoho lidí ani neví, že existují.

14.9.2006 18:35

pocero napsal(a):
Mnoho lidí ani neví, že existují.

No právě, tak to radši ani nezveřejňujte. Je to ostuda pro plemeno. Především ty, co vypadají jako viszla nebo buldok.

14.9.2006 18:35

Vždyť tam má napsáno: peruánský naháč - osrstěný. Tak o co Vám jde? Když se štěně narodí s něčím, co není standardní, tak už to není to dané plemeno? Podle mě to je to dané plemeno, ale prostě nesplňuje standard. a vůbec, takže třeba postižený člověk podle Vás není člověk?

14.9.2006 18:39

dejna napsal(a):
Vždyť tam má napsáno: peruánský naháč - osrstěný. Tak o co Vám jde? Když se štěně narodí s něčím, co není standardní, tak už to není to dané plemeno? Podle mě to je to dané plemeno, ale prostě nesplňuje standard. a vůbec, takže třeba postižený člověk podle Vás není člověk?

Ostuda pro plemeno?? Neměli bychom se tedy raději zase vrátit ke starým zvykům a životaschopná, ale osrstěná štěňata utrácet??

14.9.2006 18:48

pocero napsal(a):
Ostuda pro plemeno?? Neměli bychom se tedy raději zase vrátit ke starým zvykům a životaschopná, ale osrstěná štěňata utrácet??

Urubamba de Bodhisattva

14.9.2006 19:05

pocero napsal(a):
Urubamba de Bodhisattva

Urubamba je báječná. Dlouhosrstý peruán
Jaké zvyky myslíte?

14.9.2006 19:24

pocero napsal(a):

Myslím, že by bylo nejlepší je zužitkovat...je zbytečné je jen tak zbůhdarma utrácet.

Určitě však je třeba první pochopit, co to znamená chov!!!!

Chov by měl být cílená činnost, tedy činnost vedoucí k nějakému cíli a myslím, že u Naháčů není tímto cílem produkce vořechů.

14.9.2006 19:28

chvd napsal(a):
Myslím, že by bylo nejlepší je zužitkovat...je zbytečné je jen tak zbůhdarma utrácet.

Určitě však je třeba první pochopit, co to znamená chov!!!!

Chov by měl být cílená činnost, tedy činnost vedoucí k nějakému cíli a myslím, že u Naháčů není tímto cílem produkce vořechů.

náhodou jsou krásní !!!

14.9.2006 21:09

pibi´s napsal(a):
náhodou jsou krásní !!!

Milá Petro Sládková,
mohla byste nám prozradit, kdo nebo co Vás opravňuje k tomu, abyste sem dávala fotky psů, kteří Vám nepatří ani s Vámi nemají nic společného? Navíc ta kvalita je úchvatná, to to nevidíte? Je to od Vás docela velká drzost. Co kdybyste si našla nějakou lepší zábavu, třeba tělocvik?

14.9.2006 21:11

pocero napsal(a):

Vy jste někdy utrácela osrstěná štěňata, že píšete za sebe - že byste se měla k tomu vrátit? Melete jak kolovrátek, máte dobré učitele.

14.9.2006 21:21

krupka napsal(a):
Vy jste někdy utrácela osrstěná štěňata, že píšete za sebe - že byste se měla k tomu vrátit? Melete jak kolovrátek, máte dobré učitele.

Pokud jsem tedy někoho z chovatelů urazila tím, že jsem zveřejnila fotografii jeho odchovu, omlouvám se!! Tyto fotografie jsou ovšem běžně dostupné, takže nepředpokládám, že by jim to mělo vadit. Jestli jsem se někoho dotkla, uvítala bych podpis, abych se mu mohla osobně omluvit.

14.9.2006 21:29

pocero napsal(a):
Pokud jsem tedy někoho z chovatelů urazila tím, že jsem zveřejnila fotografii jeho odchovu, omlouvám se!! Tyto fotografie jsou ovšem běžně dostupné, takže nepředpokládám, že by jim to mělo vadit. Jestli jsem se někoho dotkla, uvítala bych podpis, abych se mu mohla osobně omluvit.

No slušný to není a drzost to teda je pěkná. Jak běžně dostupné? Dávej si sem svoje fotky! A ještě ty nesmysly co tu píšeš. Jdi dělat něco užitečnýho.

14.9.2006 21:39

dejna napsal(a):

¨¨Samozřejmě, že postižený člověk je taky člověk a obdivuju lidi, kteří s nemocnými lidmi pracují a věnují se jim, je to opravdu záslužná činnost. Nicméně bych s postiženým člověkem asi dítě mít nechtěl - ty ano? Ale osrstěný peruán není postižený - je pouze nestandardní. Už ten název - peruánský naháč - osrstěný. Když je to naháč, tak se dá předpokládat, že je nahatý, že.......to další si někdo chytrej vymyslel.

14.9.2006 21:47

hanina napsal(a):
¨¨Samozřejmě, že postižený člověk je taky člověk a obdivuju lidi, kteří s nemocnými lidmi pracují a věnují se jim, je to opravdu záslužná činnost. Nicméně bych s postiženým člověkem asi dítě mít nechtěl - ty ano? Ale osrstěný peruán není postižený - je pouze nestandardní. Už ten název - peruánský naháč - osrstěný. Když je to naháč, tak se dá předpokládat, že je nahatý, že.......to další si někdo chytrej vymyslel.

Mám dotaz: Vy paní osobně znáte ? Nechápu Vaše urážky ,.. " Uvedte je prosím napravou míru ! Znáte paní osobně ?

14.9.2006 21:54

pibi´s napsal(a):
Mám dotaz: Vy paní osobně znáte ? Nechápu Vaše urážky ,.. " Uvedte je prosím napravou míru ! Znáte paní osobně ?

Já znám paní osobně! Má psa Cuchimilca a labutěnku. Vy jí také znáte?

14.9.2006 21:59

jardalahudka napsal(a):

Ano správně, mám psa peruánského naháče - Cuchimilco Slezský sen a fenu čínského chocholatého psa Abby Moravian Canis.

14.9.2006 21:59

jardalahudka napsal(a):

Milá Petro Sládková, víte, co znamená toto?
© Copyright 2000 - 2006 KCHN
Zkuste zapřemýšlet, třeba Vás něco napadne. Takže - nejdřív přemýšlet, pak konat.

14.9.2006 22:02

pocero napsal(a):
Ano správně, mám psa peruánského naháče - Cuchimilco Slezský sen a fenu čínského chocholatého psa Abby Moravian Canis.

Petro, uvidíme se v sobotu na výstavě? Můžu Vás pozvat na kávu?

14.9.2006 22:07

krupka napsal(a):
Zkuste zapřemýšlet, třeba Vás něco napadne. Takže - nejdřív přemýšlet, pak konat.

Takové chování zcela vystihuje klubové vztahy. Toto téma totiž rozhodně nebylo založeno, aby někomu škodilo, ale to je teď už zřejmě úplně jedno...

14.9.2006 22:08

pocero napsal(a):
Takové chování zcela vystihuje klubové vztahy. Toto téma totiž rozhodně nebylo založeno, aby někomu škodilo, ale to je teď už zřejmě úplně jedno...

Ano, na výstavě se uvidíme. Ne, děkuji, kávu nepiju.

14.9.2006 22:09

krupka napsal(a):

Petra asi neumí číst

14.9.2006 22:17

jardalahudka napsal(a):
Petra asi neumí číst

tak sem posílejte i fotky labutěnek !!! A jak to mají s péčí o srst, jsou hodně ciltlivé na zimu nebo na léto !?

14.9.2006 22:24

pibi´s napsal(a):
tak sem posílejte i fotky labutěnek !!! A jak to mají s péčí o srst, jsou hodně ciltlivé na zimu nebo na léto !?

No Péťa sem určitě zase něco postahuje, v tom se už vyzná Hlavně ať to nenaruší vztahy, bacha na to.

14.9.2006 22:28

krupka napsal(a):
No Péťa sem určitě zase něco postahuje, v tom se už vyzná Hlavně ať to nenaruší vztahy, bacha na to.

Tak já přidávám nejúspěšnější labutěnku v Evropě: Codyho Z Haliparku

15.9.2006 07:28

pocero napsal(a):

Má osrstěný peruán podsadu?

15.9.2006 07:37

aktak napsal(a):
Má osrstěný peruán podsadu?

Jak který Má mít krátkou a přiléhavou - např. dobrman
Ne jako kavalír king charles španěl- např. Urubamba

15.9.2006 09:04

jardalahudka napsal(a):
Jak který Má mít krátkou a přiléhavou - např. dobrman
Ne jako kavalír king charles španěl- např. Urubamba

To se asi moc dobře neví, jakou má mít, když nemá standard, ne? To si může každý říkat jak se mu to líbí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.9.2006 21:15

tetinka napsal(a):
To se asi moc dobře neví, jakou má mít, když nemá standard, ne? To si může každý říkat jak se mu to líbí.

http://www.nahaci.cz/stranky/standardperu.htm

tady mate (americky) standard osrstěné formy.

pokud se teda v genetických znalostech nepokročilo, tak já vždy o genech zodpovídajících za lysost těchto psů četla, že jsou v homozygotnim stavu letální, tj. nelze mít chov bez osrstěných jedinců. To jen pro ty, kdo si myslí že cíl chovu by měl být eliminovat osrstěný jedince...

18.9.2006 14:53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
http://www.nahaci.cz/stranky/standardperu.htm

tady mate (americky) standard osrstěné formy.

pokud se teda v genetických znalostech nepokročilo, tak já vždy o genech zodpovídajících za lysost těchto psů četla, že jsou v homozygotnim stavu letální, tj. nelze mít chov bez osrstěných jedinců. To jen pro ty, kdo si myslí že cíl chovu by měl být eliminovat osrstěný jedince...

Dokážete při své inteligenci pochopit, že pro peruány žádný americký standard neexistuje? Že standard je jen jeden, ten platí pro země co jsou v FCI a tam prostě pro chlupatý psy žádnej standard není? Je to fakt tak těžký?
Jdi si raději zase přečíst nějakou knížku, to uděláš líp. A čti pozorně, ať se dozvíš, že bez osrstěných jedinců se chov obejde. Buď v klidu a pohodě.

20.9.2006 00:13

krupka napsal(a):
Dokážete při své inteligenci pochopit, že pro peruány žádný americký standard neexistuje? Že standard je jen jeden, ten platí pro země co jsou v FCI a tam prostě pro chlupatý psy žádnej standard není? Je to fakt tak těžký?
Jdi si raději zase přečíst nějakou knížku, to uděláš líp. A čti pozorně, ať se dozvíš, že bez osrstěných jedinců se chov obejde. Buď v klidu a pohodě.

neboj v klidu a pohodě jsem

co a kde mam číst pozorně? snad ne tuhle "úžasnou" diskusi tady. Já jen řekla, že lysí by měli (podle mých informací) být heterozygoti, takže se vždy v chovu budou objevovat osrstěná štěňata, jinak to nejde. Do chovu se samozřejmě dál používat nemusí (a neměli by). Pokud jsou moje informace o genetice lysosti u bezsrstých psů špatný, tak je prosím oprav. Dík

10.1.2009 10:24
mikka

XXX.XXX.184.104

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
neboj v klidu a pohodě jsem

co a kde mam číst pozorně? snad ne tuhle "úžasnou" diskusi tady. Já jen řekla, že lysí by měli (podle mých informací) být heterozygoti, takže se vždy v chovu budou objevovat osrstěná štěňata, jinak to nejde. Do chovu se samozřejmě dál používat nemusí (a neměli by). Pokud jsou moje informace o genetice lysosti u bezsrstých psů špatný, tak je prosím oprav. Dík

Naše peruanka Ený

10.1.2009 10:24
mikka

XXX.XXX.184.104

mikka napsal(a):
Naše peruanka Ený

.

10.1.2009 10:26
mikka

XXX.XXX.184.104

mikka napsal(a):
.

tvaři se jako beranek , ale zdani klame je to hrozna dračice už, aby mohla chodit ven, by se trochu vyřadila

10.1.2009 10:26
mikka

XXX.XXX.184.104

mikka napsal(a):
tvaři se jako beranek , ale zdani klame je to hrozna dračice už, aby mohla chodit ven, by se trochu vyřadila

a poslední spinkací s velkým bratrem Enzem

10.1.2009 15:16
nika

XXX.XXX.50.19

mikka napsal(a):
a poslední spinkací s velkým bratrem Enzem

Zdravím! No to je super, že tu má konečně někdo peruána. jednou do budoucna bych si ho taky chtěla pořídit, nemůžete o něm napsat nějaké info? Myslím tím osobní zkušenosti a poznatky z pohledu majitele

10.1.2009 15:20
mikka

XXX.XXX.184.104

nika napsal(a):
Zdravím! No to je super, že tu má konečně někdo peruána. jednou do budoucna bych si ho taky chtěla pořídit, nemůžete o něm napsat nějaké info? Myslím tím osobní zkušenosti a poznatky z pohledu majitele

Ahoj, no zatim jako novopečení majitele peruanky moc poznatku nemame. Malou mame dneska přesně týden. Zatim je to takove miminko, spí, čura a kouše Ale určitě o ní budem dale informovat. A budete chtít naheho nebo osrstěneho?

10.1.2009 15:29
mikka

XXX.XXX.184.104

mikka napsal(a):
Ahoj, no zatim jako novopečení majitele peruanky moc poznatku nemame. Malou mame dneska přesně týden. Zatim je to takove miminko, spí, čura a kouše Ale určitě o ní budem dale informovat. A budete chtít naheho nebo osrstěneho?

oblíbene prasatko

10.1.2009 15:30
mikka

XXX.XXX.184.104

mikka napsal(a):
oblíbene prasatko

oblíbena spaci poloha

10.1.2009 16:20
nika

XXX.XXX.50.19

mikka napsal(a):
oblíbena spaci poloha

Malá je moc krásná. Původně jsem přemýšlela o nahém, ale potom jsem někde objevila informaci, že chlupatí peruáni nelínají. Je to pravda? Mám totiž slabou alergii, ale nelínající psi mi nevadí. Samozřejmě by to chtělo vyzkoušet. Z jaké stanice ji máte, mohu-li se zeptat?

10.1.2009 16:24
mikka

XXX.XXX.184.104

nika napsal(a):
Malá je moc krásná. Původně jsem přemýšlela o nahém, ale potom jsem někde objevila informaci, že chlupatí peruáni nelínají. Je to pravda? Mám totiž slabou alergii, ale nelínající psi mi nevadí. Samozřejmě by to chtělo vyzkoušet. Z jaké stanice ji máte, mohu-li se zeptat?

Tak to vas sklamu od chovatelky jsem odjižděla uplně obalena chlupama
Mala neni z chs jeji rodiče s papirama jsou, ale jsou oba osrstění tak mala je bez pp. Nazev chs ze ktere jsou rodiče si nepomatuju, ale zjistim

10.1.2009 20:20
hortova

XXX.XXX.12.250

pocero napsal(a):

Osrstění peruánci se mi moc líbí, koketuji s přestavou že si ho v budoucnu pořídím. Jsou strašně pěkní a různorodí.

10.1.2009 21:09
sapinka

XXX.XXX.165.35

hortova napsal(a):
Osrstění peruánci se mi moc líbí, koketuji s přestavou že si ho v budoucnu pořídím. Jsou strašně pěkní a různorodí.

sice s naháčema nemam nic společného, ale ti osrstění se mi moc líbí. O to víc mě zaskočili některé názory tady. pokud je podle někoho osrstěný naháč "bezvýznamný jedinec, kterého je lepší utratit". Pokud je nahý naháč heterozygot, vždycky budou osrstění psi a pokud je v homozygotní kombinaci gen letální dalo by se říct, že právě nahatost je určitá genetická nemoc....se kterou by samozřejmě pes bez vytápěného bytu nepřežil. Tim se nechci dotknout nahatých naháčků, ale osrstění psi jsou podle mě víc psi a pokud se narodí nahým rodičům s PP jsou to podle mě 100% příslušníci svého plemene a nikdo to nijak nemůže vyvrátit ani o tom jakkoliv polemizovat. Je to stejné jako když se lidem narodí nadměrně ochlupené dítě, vždy to bude člověk a nikdy nebude považováno za opici.
Snad jsem se nikoho nedotkla, ale musela jsem napsat svůj názor,ale nechci ho nikomu vnucovat

11.1.2009 09:38
mikka

XXX.XXX.184.104

sapinka napsal(a):
sice s naháčema nemam nic společného, ale ti osrstění se mi moc líbí. O to víc mě zaskočili některé názory tady. pokud je podle někoho osrstěný naháč "bezvýznamný jedinec, kterého je lepší utratit". Pokud je nahý naháč heterozygot, vždycky budou osrstění psi a pokud je v homozygotní kombinaci gen letální dalo by se říct, že právě nahatost je určitá genetická nemoc....se kterou by samozřejmě pes bez vytápěného bytu nepřežil. Tim se nechci dotknout nahatých naháčků, ale osrstění psi jsou podle mě víc psi a pokud se narodí nahým rodičům s PP jsou to podle mě 100% příslušníci svého plemene a nikdo to nijak nemůže vyvrátit ani o tom jakkoliv polemizovat. Je to stejné jako když se lidem narodí nadměrně ochlupené dítě, vždy to bude člověk a nikdy nebude považováno za opici.
Snad jsem se nikoho nedotkla, ale musela jsem napsat svůj názor,ale nechci ho nikomu vnucovat

Vždyt jo každý mame svuj nazor, jestli se někomu nelíbí a raději by byl proto, aby se hned utratila je to jeho nazor. Ja si spíš myslim, že je hrozna škoda, že se neuznavaji, protože jsou opravdu nadherni. Kdybych viděla Ený někde venku tak bych řekla, že je to parson i rodiče vypadali jako parsoni. Ale jak koukam tak o ně moc zajem neni, pani od ktere Ený mame je nemuže vubec udat.

11.1.2009 12:30
sapinka

XXX.XXX.165.57

mikka napsal(a):
Vždyt jo každý mame svuj nazor, jestli se někomu nelíbí a raději by byl proto, aby se hned utratila je to jeho nazor. Ja si spíš myslim, že je hrozna škoda, že se neuznavaji, protože jsou opravdu nadherni. Kdybych viděla Ený někde venku tak bych řekla, že je to parson i rodiče vypadali jako parsoni. Ale jak koukam tak o ně moc zajem neni, pani od ktere Ený mame je nemuže vubec udat.

Jsou fakt moc hezcí, zajímalo by mě jakou mají povahu. Jsou to sportovní psi?Aportéři?Fixovaní spíše na jednoho pána, nebo milují všechny a "nechali by se ukrást"?

11.1.2009 12:52
mikka

XXX.XXX.184.104

sapinka napsal(a):
Jsou fakt moc hezcí, zajímalo by mě jakou mají povahu. Jsou to sportovní psi?Aportéři?Fixovaní spíše na jednoho pána, nebo milují všechny a "nechali by se ukrást"?

Povahu zatim netušim, ted je to takove miminko hloupoučke, ale zlobí jako sto čertu Co jsme se, ale dočetli tak jsou to skvělí psi pro sport a mají velmi milou povahu tak jsem zvědava co se z ni vyklube

11.1.2009 13:12
nika

XXX.XXX.50.19

mikka napsal(a):
Povahu zatim netušim, ted je to takove miminko hloupoučke, ale zlobí jako sto čertu Co jsme se, ale dočetli tak jsou to skvělí psi pro sport a mají velmi milou povahu tak jsem zvědava co se z ni vyklube

Tak to s těma chlupama je škoda, nicméně jsou pro mně pořád peruáni na prvním místě

11.1.2009 13:23
helu

XXX.XXX.74.84

nika napsal(a):
Tak to s těma chlupama je škoda, nicméně jsou pro mně pořád peruáni na prvním místě

Taky se přidám Fany Royal Bernadot
Poslední nakrytá fena osrstěné naháče - oficiálně.

11.1.2009 13:24
helu

XXX.XXX.74.84

helu napsal(a):
Taky se přidám Fany Royal Bernadot
Poslední nakrytá fena osrstěné naháče - oficiálně.

Měla 9 štěnátek s PP.

11.1.2009 13:29
mikka

XXX.XXX.184.104

helu napsal(a):
Měla 9 štěnátek s PP.

Ta je nadherna Naše Ený vypada, že bude mít broken srst. Oni se někdy uznavali?

11.1.2009 13:37
helu

XXX.XXX.74.84

mikka napsal(a):
Ta je nadherna Naše Ený vypada, že bude mít broken srst. Oni se někdy uznavali?

Samozřejmě. Normálně se na nich chovalo.
Naše fenka dala českého šampiona Alfred Speedy Bohemia.

11.1.2009 13:38
helu

XXX.XXX.74.84

helu napsal(a):
Samozřejmě. Normálně se na nich chovalo.
Naše fenka dala českého šampiona Alfred Speedy Bohemia.

Blbá kvalita. Skoda.

11.1.2009 13:41
mikka

XXX.XXX.184.104

helu napsal(a):
Blbá kvalita. Skoda.

a proč se přestalo?

11.1.2009 13:43
helu

XXX.XXX.74.84

mikka napsal(a):
a proč se přestalo?

Nerada bych to tady rozebírala.

11.1.2009 13:51
mikka

XXX.XXX.184.104

helu napsal(a):
Nerada bych to tady rozebírala.

chapu ... kolik mate peruancu?

11.1.2009 13:56
helu

XXX.XXX.74.84

mikka napsal(a):
chapu ... kolik mate peruancu?

Celkem 3. Mrkněte na www.zooland.cz
Děláme reklamu - alfred a airin speedy bohemia.

11.1.2009 14:01
mikka

XXX.XXX.184.104

helu napsal(a):
Celkem 3. Mrkněte na www.zooland.cz
Děláme reklamu - alfred a airin speedy bohemia.

No jsou krasný Odlišují se povahou nějak od sebe nahatí a osrstěný?

11.1.2009 14:08
helu

XXX.XXX.74.84

mikka napsal(a):
No jsou krasný Odlišují se povahou nějak od sebe nahatí a osrstěný?

Určitě - osrstění jsou vhodní pro všechny rychlé psí sporty - škoda že snimi lidi nesportujou. Nahatí jsou taky super, ale dost rezervovaní. Mamka s nimi dělá canisterapii. Naše štěndo chlupaté mají u koní a nechtějí už jiného psa. Mají zamluvené další štěně. Chodí s nima na vyjízdky atd.

11.1.2009 14:14
sapinka

XXX.XXX.165.56

helu napsal(a):
Určitě - osrstění jsou vhodní pro všechny rychlé psí sporty - škoda že snimi lidi nesportujou. Nahatí jsou taky super, ale dost rezervovaní. Mamka s nimi dělá canisterapii. Naše štěndo chlupaté mají u koní a nechtějí už jiného psa. Mají zamluvené další štěně. Chodí s nima na vyjízdky atd.

A co lovecké pudy, mají? A nejvíc by mě zajímalo jestli rádi aportují, vim že to je hodně individuální, ale jsou taky takový nadšenci? Za dva nebo tři roky bych ráda pejska přímo na sport- dogfrisbee, zatím mám vyhlídlého australáka, také parsoni jsou na to šikovní a tihle taky vypadají atleticky, jsou lehcí, tak by s nima šlo dělat spoustu věcí. Jak jsou na tom zdravotně? Trpí na něco?

11.1.2009 14:21
helu

XXX.XXX.74.84

sapinka napsal(a):
A co lovecké pudy, mají? A nejvíc by mě zajímalo jestli rádi aportují, vim že to je hodně individuální, ale jsou taky takový nadšenci? Za dva nebo tři roky bych ráda pejska přímo na sport- dogfrisbee, zatím mám vyhlídlého australáka, také parsoni jsou na to šikovní a tihle taky vypadají atleticky, jsou lehcí, tak by s nima šlo dělat spoustu věcí. Jak jsou na tom zdravotně? Trpí na něco?

Netrpí vůbec na nic. Možná mají míň zubů. Jsou to draci. Je to individuální.
Ale naše fena je blázen do všeho. Určitě agiliti atd by bylo super. Jinak je to hodně staré přírodní plemeno - zdravé.

11.1.2009 14:25
mikka

XXX.XXX.184.104

helu napsal(a):

To je super, chtěla bych s Ený skusit agility, jako s druhým psem. Podle toho jaka je ted dračice bude asi pořadna aktivka. Ale u ní těžk oještě soudit je ji teprv 6 týdnu. A ještě jsem se chtěla zeptat, štěkají peruanci? Mě přijdou, že snad ani ne, když jsme si pro malou byli tak rodiče vubec nic, byli takoví mouchy snezte si mě, ale mě takový přijdou všichn ipsi co vyrustaj pouze na dvorku a nemaji možnost se rozvijet

11.1.2009 14:25
sapinka

XXX.XXX.165.56

helu napsal(a):
Netrpí vůbec na nic. Možná mají míň zubů. Jsou to draci. Je to individuální.
Ale naše fena je blázen do všeho. Určitě agiliti atd by bylo super. Jinak je to hodně staré přírodní plemeno - zdravé.

Tak to je fajn, o nich teda budu uvažovat taky, nejdřív ale musim najít víc info, zrovna o nich fakt nic nevim, třeba bysme si s takovým psíkem ani nesedli

11.1.2009 14:28
helu

XXX.XXX.74.84

mikka napsal(a):
To je super, chtěla bych s Ený skusit agility, jako s druhým psem. Podle toho jaka je ted dračice bude asi pořadna aktivka. Ale u ní těžk oještě soudit je ji teprv 6 týdnu. A ještě jsem se chtěla zeptat, štěkají peruanci? Mě přijdou, že snad ani ne, když jsme si pro malou byli tak rodiče vubec nic, byli takoví mouchy snezte si mě, ale mě takový přijdou všichn ipsi co vyrustaj pouze na dvorku a nemaji možnost se rozvijet

Jestly štěkají - když mamku chytli policajti museli ji pustit nebot neslyšeli ani slovo.
Děsnej alarm a super hlídači

11.1.2009 14:29
helu

XXX.XXX.74.84

helu napsal(a):
Jestly štěkají - když mamku chytli policajti museli ji pustit nebot neslyšeli ani slovo.
Děsnej alarm a super hlídači

11.1.2009 14:41
mikka

XXX.XXX.184.104

helu napsal(a):

ježiš to jsou drštičky ... vy mate asi ty středni že?

11.1.2009 14:42
mikka

XXX.XXX.184.104

mikka napsal(a):
ježiš to jsou drštičky ... vy mate asi ty středni že?

kuk

27.3.2009 19:43
helu

XXX.XXX.74.84

mikka napsal(a):
..

Zadám 2 chlupatá štěnátka peruánského naháče - kluka a holku.
Vhodní na agility a jako společníci ke koním.

27.3.2009 19:45
helu

XXX.XXX.74.84

helu napsal(a):
Zadám 2 chlupatá štěnátka peruánského naháče - kluka a holku.
Vhodní na agility a jako společníci ke koním.

28.3.2009 08:37
mikka

XXX.XXX.184.104

helu napsal(a):

ježiš ty vypadaj jako ta naše potvora
Dneska ma Ený 4 měsíce a trochu nam zdrsněla je to takova drnda

28.3.2009 08:38
mikka

XXX.XXX.184.104

mikka napsal(a):
ježiš ty vypadaj jako ta naše potvora
Dneska ma Ený 4 měsíce a trochu nam zdrsněla je to takova drnda

28.3.2009 08:41
mikka

XXX.XXX.184.104

mikka napsal(a):
hop

kost to je mnamka

28.3.2009 08:42
mikka

XXX.XXX.184.104

mikka napsal(a):
kost to je mnamka

...

28.3.2009 08:43
mikka

XXX.XXX.184.104

mikka napsal(a):
...

a poslední

22.6.2009 22:59
mikka

XXX.XXX.23.8

mikka napsal(a):
a poslední

eny uz je 7 mesicu a uz je to velka holka. Je to strasne mile a hodne zvire miluje vsechno a vsechny :)

22.6.2009 23:10
mikka

XXX.XXX.60.145

mikka napsal(a):
eny uz je 7 mesicu a uz je to velka holka. Je to strasne mile a hodne zvire miluje vsechno a vsechny :)

10.2.2013 12:47
kvicalka

XXX.XXX.163.70

Naše Peruánka Atalaya Soncco Cua :) ... máme jí druhý den a je naprosto úžasná :) smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík