Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

13.4.2005 17:44
Neregistrovaný uživatel

Na moderované diskusi je recept na dobrůtku pro hafany. Můžete mi někdo ale poradit, kolik se čeho dává? Chci taky pesanovi udělat radost. Díky. A klidně uvítám (a myslím, že nejen já) i nějaké další receptíky na laskominky.

Neregistrovaný uživatel

13.4.2005 20:35
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Na moderované diskusi je recept na dobrůtku pro hafany. Můžete mi někdo ale poradit, kolik se čeho dává? Chci taky pesanovi udělat radost. Díky. A klidně uvítám (a myslím, že nejen já) i nějaké další receptíky na laskominky.

Ahoj, ten recept jsem psala já, množství těch ingrediencí můžeš přidávat celkem libovolně, aby ti vyšla polotuhá směs(musí držet tvar, ale nesmí se drolit). Vycházím z 500g balení jater, pak 1 (2) vejce, 1-2 stroužky česneku, balíček droždí (můžeš i 2). No a všechno to zahustíš tou strouhankou (rozsekanými vločkami,..), špetku soli .Snad jsem ti pomohla,jsou z toho asi dva plechy, Jana.

Neregistrovaný uživatel

14.4.2005 07:50
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj, ten recept jsem psala já, množství těch ingrediencí můžeš přidávat celkem libovolně, aby ti vyšla polotuhá směs(musí držet tvar, ale nesmí se drolit). Vycházím z 500g balení jater, pak 1 (2) vejce, 1-2 stroužky česneku, balíček droždí (můžeš i 2). No a všechno to zahustíš tou strouhankou (rozsekanými vločkami,..), špetku soli .Snad jsem ti pomohla,jsou z toho asi dva plechy, Jana.

Já jsem ten recept zkoušela předevčírem a dala jsem 3/4 kg kuřecích jater (pomlít), 2 balíčky droždí (ale stačí myslím i jeden), 4 stroužky česneku, 2 vajíčka a strouhankou jsem zahustila, aby se daly dělat malé hromádky, které jsem na plechu mokrou lžičkou tak lehce rozťápla na placičky.
Měla jsem toho 3,5 plného plechu. Myslela jsem, že pár dní vydrží, ale jelikož mám dva hafany, tak mám v lednici posledních pár kousků

Přidejte reakci

Přidat smajlík