Neregistrovaný uživatel

Na moderované diskusi je recept na dobrůtku pro hafany. Můžete mi někdo ale poradit, kolik se čeho dává? Chci taky pesanovi udělat radost. Díky. A klidně uvítám (a myslím, že nejen já) i nějaké další receptíky na laskominky.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na moderované diskusi je recept na dobrůtku pro hafany. Můžete mi někdo ale poradit, kolik se čeho dává? Chci taky pesanovi udělat radost. Díky. A klidně uvítám (a myslím, že nejen já) i nějaké další receptíky na laskominky.
Ahoj, ten recept jsem psala já, množství těch ingrediencí můžeš přidávat celkem libovolně, aby ti vyšla polotuhá směs(musí držet tvar, ale nesmí se drolit). Vycházím z 500g balení jater, pak 1 (2) vejce, 1-2 stroužky česneku, balíček droždí (můžeš i 2). No a všechno to zahustíš tou strouhankou (rozsekanými vločkami,..), špetku soli .Snad jsem ti pomohla,jsou z toho asi dva plechy, Jana.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, ten recept jsem psala já, množství těch ingrediencí můžeš přidávat celkem libovolně, aby ti vyšla polotuhá směs(musí držet tvar, ale nesmí se drolit). Vycházím z 500g balení jater, pak 1 (2) vejce, 1-2 stroužky česneku, balíček droždí (můžeš i 2). No a všechno to zahustíš tou strouhankou (rozsekanými vločkami,..), špetku soli .Snad jsem ti pomohla,jsou z toho asi dva plechy, Jana.
Já jsem ten recept zkoušela předevčírem a dala jsem 3/4 kg kuřecích jater (pomlít), 2 balíčky droždí (ale stačí myslím i jeden), 4 stroužky česneku, 2 vajíčka a strouhankou jsem zahustila, aby se daly dělat malé hromádky, které jsem na plechu mokrou lžičkou tak lehce rozťápla na placičky.
Měla jsem toho 3,5 plného plechu. Myslela jsem, že pár dní vydrží, ale jelikož mám dva hafany, tak mám v lednici posledních pár kousků