Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.156
Máte někdo recept na domácí pamlsky, případně jak nejlépe například vysušit maso a vnitřnosti (jaké se k tomuto účelu hodí a stačí na to běžná trouba?)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máte někdo recept na domácí pamlsky, případně jak nejlépe například vysušit maso a vnitřnosti (jaké se k tomuto účelu hodí a stačí na to běžná trouba?)
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/800177/re-recepty-na-domaci-pamlsky
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/555055/re-psi-susenky
jinak se sušením masa tu bylo taky nějaké téma - myslím, že se doporučovala nějaká sušička (jako je na ovoce).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.116
Maso suším v sušičce na ovoce, především kuřecí řízky, hovězí srdce, vepřová játra, jazyky. Používám to především jako odměny (všechny ty barvené a nej... pamlsky jdou mimo nás). Psům takto upravené maso velice chutná a snadno se jím dá v případě nouze nebo cestování nahradit i krmná dávka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.11
Maso se dá sušit na běžné domácí sušičce, také se dají dělat sušené placky z masa a příloh, jak pro páníčka tak pro pejska. Záleží na sušičce, jak silné kusy apod, také na mase. Musíte si vyzkoušet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Já dělám játrové pamlsky úplně jednoduše: balíček jater (cca půl kila) mrsknu do mixéru, k tomu vajíčko či dvě, rozmixuju, přisypu ovesné vločky (od oka, vychází to na necelou půlku pytlíku) a ještě chvilku mixuju, aby se vše dobře spojilo. Rozetřu na pečicím papíru na plechu, upeču (je to rychle), nakrájím na malé kostičky a uskladním v mrazáku. Vločky dávám jemné (červené Emco), pamlsky se pak tolik nedrobí. Většinou ještě přidám kostku droždí, ne kvůli kynutí, jen na chuť - psiska to milujou. Nepřidávám žádný olej, pamlsky pak nejsou vůbec mastné a můžu je nosit normálně v kapse, aniž by mi nadělaly mastné fleky na oblečení.
Maso suším jen pro nás:-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.11
Já k tomu přidávám ještě česnek, játroví je u nás velmi oblíbené, peču ho i kamarádům pejskům
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já k tomu přidávám ještě česnek, játroví je u nás velmi oblíbené, peču ho i kamarádům pejskům
Moje čuba česnek moc v oblibě nemá. A navíc když česnek projde zmražením, tak mi dost nepříjemně smrdí - a to ho jinak miluju v libovolném množství.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Maso suším v sušičce na ovoce, především kuřecí řízky, hovězí srdce, vepřová játra, jazyky. Používám to především jako odměny (všechny ty barvené a nej... pamlsky jdou mimo nás). Psům takto upravené maso velice chutná a snadno se jím dá v případě nouze nebo cestování nahradit i krmná dávka.
Muzete mi prosim poradit jako dlouho co susite? Taky jsem si poridila susicku, ale jeste jsem ji nikdy nevyzkousela. Mam nakoupene hovezi srdce a mam v mrazaku i jazyk, tak ho taky muzu vytahnout, pripadne ty kureci rizky. Muze se to pak skladovat v uzaviratelne doze? Jak dlouho? Nebo radsi do mrazaku?
Dekuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Muzete mi prosim poradit jako dlouho co susite? Taky jsem si poridila susicku, ale jeste jsem ji nikdy nevyzkousela. Mam nakoupene hovezi srdce a mam v mrazaku i jazyk, tak ho taky muzu vytahnout, pripadne ty kureci rizky. Muze se to pak skladovat v uzaviratelne doze? Jak dlouho? Nebo radsi do mrazaku?
Dekuji.
Délka sušení odpovídá především tomu, na jak silné plátky maso nakrájíte. Příliš tenké nedoporučuji, maso (zejména kuřecí) je pak po usušení zbytečně příliš tvrdé a vyschlé, já krájím tak na 0,5 - 1cm. Nejdéle asi trvá jazyk a srdce - cca 10hod na stupni 2 (naše sušička má stupně 1-3), játra a kuře suším asi tak 8 hod. Každá sušička má ale jiné parametry, musíte zprvu s tou svojí experimentovat. Během sušení maso jednou otáčím. Připravte se na to, že sušící se maso vydává vůni, velmi zajímavou a příjemnou psům, ale některým jiným členům rodiny již tato vůně tak příjemná není, takže my sušíme v komoře . Usušené maso skladuji pro jistotu v ledničce, nejdéle u nás vydrželo (naprosto bez úhony) ovšem pouhých 10 dní, k delší době jsem se zatím vzhledem k vytřeštěným pohledům 3 psů a frontou před lednicí nedopracovala
. Ať se vám daří!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.138
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Muzete mi prosim poradit jako dlouho co susite? Taky jsem si poridila susicku, ale jeste jsem ji nikdy nevyzkousela. Mam nakoupene hovezi srdce a mam v mrazaku i jazyk, tak ho taky muzu vytahnout, pripadne ty kureci rizky. Muze se to pak skladovat v uzaviratelne doze? Jak dlouho? Nebo radsi do mrazaku?
Dekuji.
Zatím jsem několikrát sušila jenom ty kuřecí prsa, krájím teda na tenčí plátky (jak se to kdy podaří, ale snažím se tak max půl cm), aby se maso pořádně vysušilo a vydrželo a trvá to cca 8 hodin. Nasušené maso potom skladuju v dóze a 3 týdny vydrží určitě v pohodě. Asi by vydrželo i víc, ale to se nám zatim ještě nepodařilo zjistit :-). Je to super svačinka i na cestování a výletování, skoro nic to neváží a aspoň víte, že pes dostává něco pořádného!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.251
Moc dekuji za rady, o vikendu odzkousim to hovezi srdce, snad me s tim pritel nevyhodi, komoru bohuzel zadnou nemame :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.28
Včera jsem upekla játrové pamlsky. Náš roční pes, který do včerejška předváděl jak nechápe povely - sedni, lehni, zůstaň - a nejspíš je teda úplně hluchý se najednou uměl pomalu postavit na uši, když před ním byla kostička pamlsku. Ke mě, sedni, lehni, zůstaň - úplně boží. Uvidíme na cvičáku v sobotu. Minule se tam předvedl jako úplný trotl, jako že vůbec netrenujeme a nikdy to po něm nikdo nechtěl, tak jsem na to zvědavá.
Mohli se toho užrat oba dva.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Včera jsem upekla játrové pamlsky. Náš roční pes, který do včerejška předváděl jak nechápe povely - sedni, lehni, zůstaň - a nejspíš je teda úplně hluchý se najednou uměl pomalu postavit na uši, když před ním byla kostička pamlsku. Ke mě, sedni, lehni, zůstaň - úplně boží. Uvidíme na cvičáku v sobotu. Minule se tam předvedl jako úplný trotl, jako že vůbec netrenujeme a nikdy to po něm nikdo nechtěl, tak jsem na to zvědavá.
Mohli se toho užrat oba dva.
Na to odměňování za povely raději pozor, sestry psice se takhle naučila na piškoty a ve dvou letech bez piškotu neudělá absolutně nic. Já nikdy psy tomuto systému neučila, jen chválit a není problém. A jako dobrůdka je u nás pořádná harfa
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na to odměňování za povely raději pozor, sestry psice se takhle naučila na piškoty a ve dvou letech bez piškotu neudělá absolutně nic. Já nikdy psy tomuto systému neučila, jen chválit a není problém. A jako dobrůdka je u nás pořádná harfa
Na odměňování pamlsky není vůbec nic špatného. Ale musí se s nimi pracovat správně, používat je opravdu jako prostředek komunikace "teď to bylo dobře" a se zvládnutím cviku je postupně odbourávat. Ne mávat s nimi psovi před nosem "Alíku, hele co dostaneš, když si sedneš" - to pak pes opravdu bez pamlsků nefunguje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.28
Právě piškoty ho cpát nechci, protože máme problém udržet váhu. Snad ta játra nebudou taková bomba.
Ale chápu, co jste tím chtěl/a říct.
Chválíme, chválíme ¨- občas se to povede, občas ne. Zase netrenujeme tak dlouho a chtěla jsem to vyzkoušet. U nás to tedy mělo úspěch. A na cvičák s něčím musím. Minule mě sjel trener, že mám mít větší pamlsky, tak tohle snad bude dostatečné. Nemůžu mu přeci během hodiny naspat 30 piškotů. To byl byl za chvíli jako koule.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Právě piškoty ho cpát nechci, protože máme problém udržet váhu. Snad ta játra nebudou taková bomba.
Ale chápu, co jste tím chtěl/a říct.
Chválíme, chválíme ¨- občas se to povede, občas ne. Zase netrenujeme tak dlouho a chtěla jsem to vyzkoušet. U nás to tedy mělo úspěch. A na cvičák s něčím musím. Minule mě sjel trener, že mám mít větší pamlsky, tak tohle snad bude dostatečné. Nemůžu mu přeci během hodiny naspat 30 piškotů. To byl byl za chvíli jako koule.
Větší pamlsky než co? 23kilové fence dávám pamlsky velikosti nehtu malíčku a úplně to stačí. Pro psa není větší pamlsek o nic "cennější" než malý, a žvýkání velkého pamlsku při cvičení strašně zdržuje (o kaloriích nemluvě).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.28
Já vím, ale nějak se cvičiteli nelíbilo, že pes asi ten pamlsek nevidí, nebo já nevím. Prostě jsou zvyklí na piškoty, ale to já nechci. Mám kuřecí mlsky tak jako necelý nehet na malíčku. Pes je 20 kg corgi.
Ale pesanovi je jedno, co mám v uce. On reaguje i na prázdnou ruku a sežere klidně i uhlí :)
A nechce se mi diskutovat s cvičitelem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já vím, ale nějak se cvičiteli nelíbilo, že pes asi ten pamlsek nevidí, nebo já nevím. Prostě jsou zvyklí na piškoty, ale to já nechci. Mám kuřecí mlsky tak jako necelý nehet na malíčku. Pes je 20 kg corgi.
Ale pesanovi je jedno, co mám v uce. On reaguje i na prázdnou ruku a sežere klidně i uhlí :)
A nechce se mi diskutovat s cvičitelem.
Já bych s ním nediskutovala a jela si prostě svoje. Je to váš pes, ne jeho - cvičitel vám může maximálně poradit, ale vy se sama rozhodnete, jestli se jeho radami budete řídit. A máte naprostou pravdu, odměňovat celými piškoty je úplně zbytečné a vlastně i zdraví škodlivé. Když jsem ještě neznala nic jiného, piškoty jsem používala, ale vždycky nalámané na malé kousky. Na těch játrovkách je právě děsně fajn, že se dají nakrájet tak, jak potřebujete.
Terezka 65

XXX.XXX.245.253
Pamlsků jsem se nikdy nebála. Moji psi vždy za povel dostávali pamlsky, když se začínalo s novým cvikem, tak jsem dávala pamlsky častěji, postupem času jsem dávala občas plus přidávala hru s míčkem, ale nikdy jsem nepřestávala podávat pamlsky
Já pravidelně suším pro pejsky plíce. Nakrájím je nejlépe v polorozmraženém stavu na kousky o průměru cca 6 cm a tloušťce necelý 1 cm a suším v horkovzdušné troubě na cca 70 stupňů. Je to zhruba za hoďku usušené. Výhodou u plící je to, že jsou téměř bez tuku a tudíž málo kalorické a po usušní zůstávají nafouklé a tolik netvrdnou.