Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.243

Dobrý večer, přemýšlím, že začnu vařit žrádlo, koukal jsem na Barf, směska kuře plus hovězí vyjde 20kg na nějakých 350 kč plus těstoviny cca 150. Suma sumárum 500 kč, je to skutečně realita? Další otázka, jak maso tepelně zpracovat a v jakém poměru dávat s těstovinama? Jaká je denní dávka pro poměrně aktivního 45 kg psa? Děkuju za odpovědi.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 19:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý večer, přemýšlím, že začnu vařit žrádlo, koukal jsem na Barf, směska kuře plus hovězí vyjde 20kg na nějakých 350 kč plus těstoviny cca 150. Suma sumárum 500 kč, je to skutečně realita? Další otázka, jak maso tepelně zpracovat a v jakém poměru dávat s těstovinama? Jaká je denní dávka pro poměrně aktivního 45 kg psa? Děkuju za odpovědi.

Nevím, co přesně myslíte tím "chci začít vařit žrádlo, koukal jsem na Barf". BARF není vařená strava, ale syrová. A těstoviny či jiné obilné přílohy se zpravidla nedávají - sacharidy nejsou pro psa moc zdravé a přirozené, jsou to jen laciné kalorie. BARF je jen syrové maso, kosti, vnitřnosti, ryby, zelenina, případně mléčné výrobky, vajíčka, oleje apod.

Mleté směsky jsou hodně levné, ale já jim moc nedůvěřuju. Nevíte, co tam bylo namleté a v jakém to bylo stavu - většinou platí, že to, co už by výrobci neprodali jako kusovky, pomelou do směsí. Párkrát jsem zkusila nějaké mletiny koupit, ale smrděly mi a navíc byly vesměs hodně tučné. A taky mletiny přicházejí o jednu zásadní výhodu syrové stravy - kousáním kusového masa a kostí si pes přirozeně čistí zuby.

Ohledně BARFu je obrovská spousta informací na www.manwe.eu. Je tam i kalkulačka dávkování.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 19:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.243

Musím dodat, že krmení by bylo z vetamixu, ještě dotaz, co koupit, stačilo by zkrmovat ten kuřecí mix s hovězím plus ty těstoviny? Děkuju.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 20:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Musím dodat, že krmení by bylo z vetamixu, ještě dotaz, co koupit, stačilo by zkrmovat ten kuřecí mix s hovězím plus ty těstoviny? Děkuju.

Po pravdě, tohle nemá s BARF nic společného. I kdyby se to nevařilo. BARF je komplexní strava. Tohle je semleté maso nejspíše ne zrovna nejlepší kvality (velice slušně řečeno) s kolínkami. BARF to určitě není. Dostatečné už vůbec ne. Lze na to pochopitelně sypat nějaké ty vitamíny (pokud možno levné, s vit.K3 a chemickými konzervanty - jimiž obvykle oplývají), pak to bude vypadat navenek jako komplexní strava, ale jedině v případě, že prostě chci ušetřit a kvalita výživy psa je až na druhém místě (nebo dál). Bylo by vhodné se na BARF (či tedy vaření) podívat trochu pečlivěji. Slušné maso sice stojí víc (to se nedá nic dělat, za kvalitu se platí ve všech způsobech výživy), ale při troše snahy vás třeba pestřejší příloha zase o nějaké děsné peníze více stát nebude. Žádný způsob krmení (vaření, BARF, granule...nebo cokoliv jiného) nejde levně opípat a myslet si, že to bude skutečná kvalita (pochopitelně nemluvím o situaci, kdy kvůli finanční tísni nic jiného nezbývá)....Miloš

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.18

Doporučuju si pro začátek i něco přečíst, třeba na stránkách manwe.eu .

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 20:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.243

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Po pravdě, tohle nemá s BARF nic společného. I kdyby se to nevařilo. BARF je komplexní strava. Tohle je semleté maso nejspíše ne zrovna nejlepší kvality (velice slušně řečeno) s kolínkami. BARF to určitě není. Dostatečné už vůbec ne. Lze na to pochopitelně sypat nějaké ty vitamíny (pokud možno levné, s vit.K3 a chemickými konzervanty - jimiž obvykle oplývají), pak to bude vypadat navenek jako komplexní strava, ale jedině v případě, že prostě chci ušetřit a kvalita výživy psa je až na druhém místě (nebo dál). Bylo by vhodné se na BARF (či tedy vaření) podívat trochu pečlivěji. Slušné maso sice stojí víc (to se nedá nic dělat, za kvalitu se platí ve všech způsobech výživy), ale při troše snahy vás třeba pestřejší příloha zase o nějaké děsné peníze více stát nebude. Žádný způsob krmení (vaření, BARF, granule...nebo cokoliv jiného) nejde levně opípat a myslet si, že to bude skutečná kvalita (pochopitelně nemluvím o situaci, kdy kvůli finanční tísni nic jiného nezbývá)....Miloš

Děkuju Vám všem za odpovědi. Samozřejmě Miloši i tobě. Krmím Acanou dog adult a po pročtení některých příspěvků by bylo lepší v tom pokračovat než krmit těmi pomixovanými kostmi. Půjdu asi zlatou střední cestou, krmit nadále acanou plus několikrát do týdne uvařím svalovinu, vnitřnosti s rýží a zeleninou.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 20:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuju Vám všem za odpovědi. Samozřejmě Miloši i tobě. Krmím Acanou dog adult a po pročtení některých příspěvků by bylo lepší v tom pokračovat než krmit těmi pomixovanými kostmi. Půjdu asi zlatou střední cestou, krmit nadále acanou plus několikrát do týdne uvařím svalovinu, vnitřnosti s rýží a zeleninou.

Na to manwe se mrkněte. Já tedy četl o BARFu spíše v knihách, ale ty stránky tu cituje kde kdo. Určitrě tam najdete spousty dobrých tipů. A pokud už chcete dávat obilí (ve vařené stravě), spíše ne moc a dal bych přednost třeba ovesným vločkám, než pšenici v kolínkách, nebo rýži s glykemickým indexem u stropu svatovítské katedrály a jinak...skoro prd navíc....Miloš

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 21:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuju Vám všem za odpovědi. Samozřejmě Miloši i tobě. Krmím Acanou dog adult a po pročtení některých příspěvků by bylo lepší v tom pokračovat než krmit těmi pomixovanými kostmi. Půjdu asi zlatou střední cestou, krmit nadále acanou plus několikrát do týdne uvařím svalovinu, vnitřnosti s rýží a zeleninou.

Vařit je zbytečné, syrové maso je pro psa hodnotnější, je plné vitamínů a enzymů. A jen samotná svalovina není úplně vhodná, navíc je zbytečně drahá. U řezníka se dají poměrně levně koupit kuřecí skelety, žaludky, hovězí srdce a játra, krůtí či kachní krky a žaludky, na čištění zubů jsou skvělé hovězí kloubové kosti (pokud je seženete), na klouby místo drahých chondroprotektiv sulc z vepřových nožiček za pár kaček... To dá psu daleko víc než jen samotná svalovina.

Na Acaně klidně můžete zůstat a střídat s nejrůznějším masiskem, pestrost psu jen prospěje. A pak uvidíte, jestli budete chtít přejít na maso úplně a granule si necháte jen jako "nouzovku", nebo jestli zůstanete u střídání.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 21:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Kurňa, stránky Manwe nefungují. Před čtvrt hodinou jsem na nich ještě byla a teď jsou rozbitý:-(

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 21:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.16

Mletiny jsou možná nic moc na pohled a jsou tam semleté i odpadní části zvířete (ořezy, šlachy, chrupavky, zbytky kůže, krev...), ale pro psy jsou mnohem přínosnější a výživnější než flák krásné hovězí svaloviny.
BARF je především o pestrosti, tzn. nekrmit pouze jedním a tím samým, ale střídat různé druhy mas (drůbež, ryba, hovězí, vepřové, ...). Není to tak přehnaně složité, jak to vypadá, ale určité znalosti jsou nezbytné. Také je potřeba nad krmením přemýšlet, sledovat psa co mu sedí. Když je např. v zátěži, tak mu krmení upravit, atd. atd.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vařit je zbytečné, syrové maso je pro psa hodnotnější, je plné vitamínů a enzymů. A jen samotná svalovina není úplně vhodná, navíc je zbytečně drahá. U řezníka se dají poměrně levně koupit kuřecí skelety, žaludky, hovězí srdce a játra, krůtí či kachní krky a žaludky, na čištění zubů jsou skvělé hovězí kloubové kosti (pokud je seženete), na klouby místo drahých chondroprotektiv sulc z vepřových nožiček za pár kaček... To dá psu daleko víc než jen samotná svalovina.

Na Acaně klidně můžete zůstat a střídat s nejrůznějším masiskem, pestrost psu jen prospěje. A pak uvidíte, jestli budete chtít přejít na maso úplně a granule si necháte jen jako "nouzovku", nebo jestli zůstanete u střídání.

No, já dopadl jako sedlák u Chlumce. Drštky mi třeba vzali, ale syrové maso i vnitřnosti (žádný šunt, přímo od řezníka koupené, ve vedlejší místnosti, kde to prodávali před chvilkou zbourané, naprosto čerstvé, nemražené) totálně odmítli všichni psi jedním vrzem. Koukal jsem jako debil. Vařené ano, ale syrové...ani jeden. Vynadal jsem jim do pitomců a musel to vzdát. Vařit nemám čas ani sobě (dvakrát týdně, když mám kliku, že nepadám únavou na hubu a mnohdy ani to ne)...Miloš

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 21:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mletiny jsou možná nic moc na pohled a jsou tam semleté i odpadní části zvířete (ořezy, šlachy, chrupavky, zbytky kůže, krev...), ale pro psy jsou mnohem přínosnější a výživnější než flák krásné hovězí svaloviny.
BARF je především o pestrosti, tzn. nekrmit pouze jedním a tím samým, ale střídat různé druhy mas (drůbež, ryba, hovězí, vepřové, ...). Není to tak přehnaně složité, jak to vypadá, ale určité znalosti jsou nezbytné. Také je potřeba nad krmením přemýšlet, sledovat psa co mu sedí. Když je např. v zátěži, tak mu krmení upravit, atd. atd.

Nic proti šlachám, chrupavkám a ořezu. Problém je, že ty šlachy a ořezy bývají v těch laciných mletinách často docela ohnilé. A kamarádka tam nedávno našla posekané kusy salámu i s potištěným střívkem... ať žije BARF.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 21:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.16

Tak to bych reklamovala, pokud to neudělala, tak je to škoda a proč by tam nemleli hnusy dál, když si nikdo nestěžuje...

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No, já dopadl jako sedlák u Chlumce. Drštky mi třeba vzali, ale syrové maso i vnitřnosti (žádný šunt, přímo od řezníka koupené, ve vedlejší místnosti, kde to prodávali před chvilkou zbourané, naprosto čerstvé, nemražené) totálně odmítli všichni psi jedním vrzem. Koukal jsem jako debil. Vařené ano, ale syrové...ani jeden. Vynadal jsem jim do pitomců a musel to vzdát. Vařit nemám čas ani sobě (dvakrát týdně, když mám kliku, že nepadám únavou na hubu a mnohdy ani to ne)...Miloš

Tak to si neumím představit - u nás čuba všechno od masa přes granule až po libovolnou zeleninu doslova vdechuje. Člověk položí misku na zem a než se narovná, je miska prázdná a vyleštěná...

Ani přelité vařící vodou z konvice by to nechtěli?smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 21:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak to si neumím představit - u nás čuba všechno od masa přes granule až po libovolnou zeleninu doslova vdechuje. Člověk položí misku na zem a než se narovná, je miska prázdná a vyleštěná...

Ani přelité vařící vodou z konvice by to nechtěli?smajlík

Neuvařit, ale ohřát? To bych mohl zkusit. Dávám jim maso jako doplněk, chtěl jsem to vytáhnout na větší podíl, ale tohle mi úplně překřížilo plány. Vůbec to nechápu. Přitom dostali kvalitu, kterou jen výjimečně dám i sám sobě...já jím strašně jednoduše s minimální úpravou (jsem jak Japonec), jim takhle podstrojuji a...prd...Miloš

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 21:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Neuvařit, ale ohřát? To bych mohl zkusit. Dávám jim maso jako doplněk, chtěl jsem to vytáhnout na větší podíl, ale tohle mi úplně překřížilo plány. Vůbec to nechápu. Přitom dostali kvalitu, kterou jen výjimečně dám i sám sobě...já jím strašně jednoduše s minimální úpravou (jsem jak Japonec), jim takhle podstrojuji a...prd...Miloš

No možná trochu osmrádlé by si dali spíš. Přece jen pes je víceméně mrchožrout...:-)

Ale co jsem slyšela, tak dost lidí naučilo psy na syrové tak, že maso vařili čím dál míň, pak jen přelívali vřelou vodou, až skončili u úplně syrového masa.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 22:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak to bych reklamovala, pokud to neudělala, tak je to škoda a proč by tam nemleli hnusy dál, když si nikdo nestěžuje...

To není nic neobvyklého. Už jsem před tím několikrát varoval. BARF začíná být věc na které se vydělává. Na čem se vydělává to...viz. granule....přístup je všude stejný. Jak se do toho nevidí (mleté cosi), máte nakročeno k hypermarketovkám i u BARFu. Nedůvěřivost z granulí jsem si přenesl i k masu a je bohužel na místě...Miloš

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 22:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.18

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Neuvařit, ale ohřát? To bych mohl zkusit. Dávám jim maso jako doplněk, chtěl jsem to vytáhnout na větší podíl, ale tohle mi úplně překřížilo plány. Vůbec to nechápu. Přitom dostali kvalitu, kterou jen výjimečně dám i sám sobě...já jím strašně jednoduše s minimální úpravou (jsem jak Japonec), jim takhle podstrojuji a...prd...Miloš

Jestli to bylo přímo z bouraných kusů, možná jim vadila ta čerstvost. Nechat pár dní zaležet v chladničce, tak jak když si chcete pošmáknout na hovězím. Rozhodně je lepší zaleželejší než úplně čerstvé:-)

Neregistrovaný uživatel

29.11.2012 00:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.17

Pane Miloši, já dopadla s BARFem stejně jako Vy, syrové mi nežrali nic, ani na několikátý pokus a podstrkování kde čeho. Tvářili se, že je tím chci asi zabít:-) Dopadlo to tak, že ovařuju. Ovařovala jsem jen symbolicky, ale je to na tři dny a muž, který krmí mi brblal, že druhý den už to smrdí, ať to radši ovařím víc. Tak třeba 10minut to povařím. Takto to žerou bez problémů, ale není to tedy BARF, i když to tak pracovně nazývám:-) Krom mas všeho druhu (kuřecí a krůtí, králík i s kostma) mají v kastrolu všechno možné, přidávám tam pohanku, proso, vločky, někdy i tu rýži či těstoviny, brambory - aby měli změnu. Různé ovoce a zeleninu mám vlastní - všeho druhu: krom klasicky kořenové, taky červenou řepu, zelí, brokolici, růžičkovou kapustu, cukety, sezóně i rajčata, papriky, hrášek a všemožné bylinky, které mám nasušené. Já mám na vaření ovšem času dost:-) Ano, takto ovšem nevyvařuju ani námsmajlík Kupodivu žerou syrová vepřová žebra a minule už vzali na milost i vepřové nožkysmajlík Z těch sulc nevařím, ty sežrali jak byli:-)

Neregistrovaný uživatel

29.11.2012 07:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.250

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pane Miloši, já dopadla s BARFem stejně jako Vy, syrové mi nežrali nic, ani na několikátý pokus a podstrkování kde čeho. Tvářili se, že je tím chci asi zabít:-) Dopadlo to tak, že ovařuju. Ovařovala jsem jen symbolicky, ale je to na tři dny a muž, který krmí mi brblal, že druhý den už to smrdí, ať to radši ovařím víc. Tak třeba 10minut to povařím. Takto to žerou bez problémů, ale není to tedy BARF, i když to tak pracovně nazývám:-) Krom mas všeho druhu (kuřecí a krůtí, králík i s kostma) mají v kastrolu všechno možné, přidávám tam pohanku, proso, vločky, někdy i tu rýži či těstoviny, brambory - aby měli změnu. Různé ovoce a zeleninu mám vlastní - všeho druhu: krom klasicky kořenové, taky červenou řepu, zelí, brokolici, růžičkovou kapustu, cukety, sezóně i rajčata, papriky, hrášek a všemožné bylinky, které mám nasušené. Já mám na vaření ovšem času dost:-) Ano, takto ovšem nevyvařuju ani námsmajlík Kupodivu žerou syrová vepřová žebra a minule už vzali na milost i vepřové nožkysmajlík Z těch sulc nevařím, ty sežrali jak byli:-)

Jenom pozor na vařené kosti - kosti se podávají vždy syrové. Kůstky ve vepřových nožičkách mohou být také nebezpečné - rádi ucpávají střeva.Nožičky taky dáváme, ale jenom jako sulc a vykoštěné. Jinak je to krásný a pestrý jídelníček! Psům určitě šmakuje :-)

Neregistrovaný uživatel

29.11.2012 07:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Musím dodat, že krmení by bylo z vetamixu, ještě dotaz, co koupit, stačilo by zkrmovat ten kuřecí mix s hovězím plus ty těstoviny? Děkuju.

Co máte za plemeno, co s ním děláte? Těstoviny jsou zbytečné, pokud nepotřebujete psa přikrmit.....stačí maso, zelenina, ovoce plus doplňky, podle typu plemene (mohutnost kostry apod.) a způsobu práce.....

Neregistrovaný uživatel

29.11.2012 09:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.205

Mně pes, který se zvyklý na mleté syrové maso odmítl žrát kuřecí skelety. V první chvíli jsem myslela, že mu něco je, pak jsem přišla na to, že je jen trumbera, který neví, jak na to. Kuře jsem musela nastříhat na malé kousky, pak je sežral. Přitom velké hovězí kosti dávám, ty okusuje bez problému.

Neregistrovaný uživatel

30.11.2012 19:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.243

Koukám, že se tu rozjela zajímavá diskuze, za což děkuju. Mám z fabriky na zpracování kuřecího masa kuřecí žaludky, byly čerstvý, ale zamrazil jsem je, je možný je rozmrazit a podávat syrové?

Neregistrovaný uživatel

30.11.2012 19:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Koukám, že se tu rozjela zajímavá diskuze, za což děkuju. Mám z fabriky na zpracování kuřecího masa kuřecí žaludky, byly čerstvý, ale zamrazil jsem je, je možný je rozmrazit a podávat syrové?

Určitě ano. Moje fenka měla zrovna dneska k večeři taky kuřecí žaludky;-)

Neregistrovaný uživatel

30.11.2012 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Určitě ano. Moje fenka měla zrovna dneska k večeři taky kuřecí žaludky;-)

Moje měly neprané dršťky. I fretky oněměly pod tím návalem smradu co se přehnal bytem. Ve skrytu duše jsem doufal, že panička po návratu z práce se nechá na uvítanou oblízat...jen je podrbala...ach jo...Miloš

Neregistrovaný uživatel

30.11.2012 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Moje měly neprané dršťky. I fretky oněměly pod tím návalem smradu co se přehnal bytem. Ve skrytu duše jsem doufal, že panička po návratu z práce se nechá na uvítanou oblízat...jen je podrbala...ach jo...Miloš

Já jsem měla minulý týden velmi inteligentní nápad rozmrazovat zelené dršťky v mikrovlnce...

Neregistrovaný uživatel

30.11.2012 20:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já jsem měla minulý týden velmi inteligentní nápad rozmrazovat zelené dršťky v mikrovlnce...

To jsem právě udělal taky, pospíchal jsem....to bylo naposledy co jsem to udělal...Miloš

Přidejte reakci

Přidat smajlík