Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.190
Kde se dá koupit levně sušené maso? Nebo dá se maso usušit doma?Chci pro psa na zabavení jako mňamku a co jsem se dívala, tak 100g se větš.pohybuje okolo 200kč
Nemáte někdo nějaký tip, kde kupujete vy? Díky všem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.8
jednoznacne ususit doma. koupe susicky se mi vratila do trech mesicu - pri jednom velkem psovy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.205
Nejlevněji přijde si maso sušit doma. Na trhu je spousta sušiček, u každé máte i napsaný návod, jak maso sušit.
Já jej suším bez solného nálevu, jen nakrájím na plátky. Když chci pamlsky, krájím menší kousky už před sušením. Když to chci jako doplněk do krmné dávky, plátky dělám větší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.190
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejlevněji přijde si maso sušit doma. Na trhu je spousta sušiček, u každé máte i napsaný návod, jak maso sušit.
Já jej suším bez solného nálevu, jen nakrájím na plátky. Když chci pamlsky, krájím menší kousky už před sušením. Když to chci jako doplněk do krmné dávky, plátky dělám větší.
a dá se usušit i v plyn.troubě pozvolna? třeba na peč.papíře? jak dlouho to tak v sušičce trvá?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.205
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a dá se usušit i v plyn.troubě pozvolna? třeba na peč.papíře? jak dlouho to tak v sušičce trvá?
Dá se to i v troubě, ale náklady asi budou větší a taky záleží na tom, jak citlivě jde nastavit teplota.
Na papíru bych to nedělala, lepší by bylo plátky masa zavěsit do prostoru (např. napíchat na špejle a pověsit na mřížku).
Teplota v sušičce je cca 60°C a suší se to celý den (silnější plátky i 2 dny)
Taky záleží na výběru masa a na tom, jak rychle ho chcete spotřebovat. Tučné maso (např. vepřové) nevydrží tolik jako třeba libové hovězí a i doba sušení je jiná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a dá se usušit i v plyn.troubě pozvolna? třeba na peč.papíře? jak dlouho to tak v sušičce trvá?
V plynové troubě nemůžete tak regulovat teplotu, takže maso spíš upečete než usušíte.
Doba sušení záleží na tom, jak tence maso nakrájíte. Já mám kilo hovězího usušené v sušičce (na šesti platech) cca za šest hodin.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14
Jo a hodně dobře se suší hovězí srdce, dá se krásně nakrájet na tenoučké plátky a není ani moc drahé. Jen z něj musíte okrájet lůj.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.32
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kde se dá koupit levně sušené maso? Nebo dá se maso usušit doma?Chci pro psa na zabavení jako mňamku a co jsem se dívala, tak 100g se větš.pohybuje okolo 200kč
Nemáte někdo nějaký tip, kde kupujete vy? Díky všem
100g za 200,-? Co to je za maso?
Sušené hovězí od Calibry je za cca 50,-/100g.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.205
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
100g za 200,-? Co to je za maso?
Sušené hovězí od Calibry je za cca 50,-/100g.
To asi ale nebude klasické maso. Při poměru 5:1 (syrové:sušené) by kilo hovězího muselo stát hodně pod 100,- Kč (maso, energie, obal, marže...).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.215
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To asi ale nebude klasické maso. Při poměru 5:1 (syrové:sušené) by kilo hovězího muselo stát hodně pod 100,- Kč (maso, energie, obal, marže...).
nasla jsem z divocaka a jeleni. zkusim mrknout jeste jinde
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.252
Hovezí sušená libová svalovina - 1 kg Kč 450,-. Je toho omezené množství. I jiné sušené pamlsky. Kdo má zájem, napište si o info na michaelo@post.cz