Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.250
Dobrý den,
podělíte se někdo o své zkušenosti,prosím?
Nemám sušičku na potraviny a napadlo mě,že bych maso usušila v troubě. Jen nevím,zda je to dobrý nápad - jestli se usušením (nebo to nazývat rovnou upečením?) neztratí živiny a vitamíny?
Nechtěla bych sušit kvanta (maso mám v mražáku,sušit nepotřebuji),chci chutné a zdravé pamlsky.
Díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.90
Sušičku mám a suším v ní, ale taky mě to napadlo. Na horkovzduch by to asi šlo, teplotu hádám tak do 60 stupňů. Jenže by to muselo být na nějaké mřížce, aby vzduch proudil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.69
Já sem tam suším, ale jen trošku na pamlsky. Troubu nastavím na 50 stupňů. Nadrobno nakrájené, jakýkoliv druh od vnitřností (ty teda většinou smrdí) po maso odřezky. Ale v sušičce je to asi levnější na provoz.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.12
Ono záleží na tom, jaké maso, pokud budete sušit drůbež tak nad těch 70°C bych doporučovala nebo přemrzlé. Já suším v sušičce, ale v troubě bych sušila s ventilátorem na papíře jen tak položené na mřížce. Když jsem sušívala v troubě, měla jsem ji mírně pootevřenou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.250
Děkuji.
K těm sušičkám (asi by se vyplatilo nějakou pořídit,jak výše někdo napsal - vzhledem k ceně provozu,sušička má určitě menší spotřebu,nebo ne?),máte nějaký tip? Jsou různé druhy - jen na maso/jen na ovoce ap.,nebo je jeden univerzální? Případně lze použít sušičku na ovoce na sušení masa?
V tomto sektoru elektroniky se fakt nevyznám... Stačí naťuknout,víc zjistím na netu nebo u prodejce. Díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.110
Mám tuhle sušičku na ovoce http://susicky-potravin.heureka.cz/bielmeier-bhg-601/#utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl:.heureka.cz/&gclid=CPzH8t6-mrYCFcRQ3goduBsAAw
a suším v ní psovi maso, hlavně hovězí,
(na stupeň číslo 2 cca 8hodin), samozřejmě podle velikostí kousků masa....
Jsem s ní velice spokojená
(pro rejpaly, nejsem prodejce sušiček
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji.
K těm sušičkám (asi by se vyplatilo nějakou pořídit,jak výše někdo napsal - vzhledem k ceně provozu,sušička má určitě menší spotřebu,nebo ne?),máte nějaký tip? Jsou různé druhy - jen na maso/jen na ovoce ap.,nebo je jeden univerzální? Případně lze použít sušičku na ovoce na sušení masa?
V tomto sektoru elektroniky se fakt nevyznám... Stačí naťuknout,víc zjistím na netu nebo u prodejce. Díky.
Já mám sušičku na ovoce Bravo, dost starou, suším v ní ovoce, houby, kuřecí, hovězí maso, na vnitřnosti sbírám odvahu. Nemá to stupně, jen jeden, ale trvá to stejně asi osm hodin, s pauzami. Vždy nechám pořádně rozehřát a vypnu, a tak dokola.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám tuhle sušičku na ovoce http://susicky-potravin.heureka.cz/bielmeier-bhg-601/#utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl:.heureka.cz/&gclid=CPzH8t6-mrYCFcRQ3goduBsAAw
a suším v ní psovi maso, hlavně hovězí,
(na stupeň číslo 2 cca 8hodin), samozřejmě podle velikostí kousků masa....
Jsem s ní velice spokojená
(pro rejpaly, nejsem prodejce sušiček
D9ky.:)
K velikosti kousků masa... Jak velké dáváte sušit? Cca...:)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Neblbněte se sušením ,udírna je lepší
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
D9ky.:)
K velikosti kousků masa... Jak velké dáváte sušit? Cca...:)
2,5 x 1cm cca
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neblbněte se sušením ,udírna je lepší
Jako vyudit čoklíkům flákotu masa,jo?:)
Kosti by byly fajn vyuzené,to psi milují...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.205
Sušičky jsou univerzální (maso i ovoce), pracují na stejném principu. Ale některé mají více stupňů teploty, ventilátor apod. Projděte si pár recenzí a testů a uvidíte, co vám bude vyhovovat.
Já mám např. Ezidri, která se dá nastavit na více teplot, má dobrý ventilátor, takže v ní usuším všechno - od bylinek až po maso.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám tuhle sušičku na ovoce http://susicky-potravin.heureka.cz/bielmeier-bhg-601/#utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl:.heureka.cz/&gclid=CPzH8t6-mrYCFcRQ3goduBsAAw
a suším v ní psovi maso, hlavně hovězí,
(na stupeň číslo 2 cca 8hodin), samozřejmě podle velikostí kousků masa....
Jsem s ní velice spokojená
(pro rejpaly, nejsem prodejce sušiček
Mám tu samou a spokojenost velká. Vyplatí se rovnou dokoupit plata navíc, v základu jsou jen čtyři, motor jich "utáhne" nejmíň šest. Maso suším teda hlavně pro nás, se solí a česnekem, je to dobrota. Krájím ho na co nejtenčí plátky, ideálně kolem 2mm, pak proschne poměrně rychle (kilo masa usuším za cca 6 hodin), během sušení ho jednou či dvakrát obrátím. Výborně se suší hovězí srdce, není drahé a dá se krásně tence nakrájet, samozřejmě se musí nejdřív okrájet lůj a šlachy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jako vyudit čoklíkům flákotu masa,jo?:)
Kosti by byly fajn vyuzené,to psi milují...
Proč né, když to chutná a mám rád i já
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč né, když to chutná a mám rád i já
Jo,dobrota to je veliká.:) Ale jak je to se škodlivinami?;) Z toho kouře..? Asi lepší kouř než éčka,asi určitě,ale přemýšlím,zda je (libové a samozřejmě nenaložené) maso nezdravější než maso usušené v sušičce,troubě...?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.250
Jsem blázen,omluvtě mě...:D Ale záleží mi,co do psů dávám a chci,aby to bylo v co nejzdravější podobě. U sebe na to koukám míň,pravda,ale zajímám se o své ,,krmení'' taky.:)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neblbněte se sušením ,udírna je lepší
Zadavatel chtěl ale zdravou pochoutku pro psy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.178
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
podělíte se někdo o své zkušenosti,prosím?
Nemám sušičku na potraviny a napadlo mě,že bych maso usušila v troubě. Jen nevím,zda je to dobrý nápad - jestli se usušením (nebo to nazývat rovnou upečením?) neztratí živiny a vitamíny?
Nechtěla bych sušit kvanta (maso mám v mražáku,sušit nepotřebuji),chci chutné a zdravé pamlsky.
Díky.
používam teplovzdušnú trúbu. čo sa živín týka, tak netuším, ale mäso musí byť na tenké plátky a trvá to dosť dlho. jednoduchšie je hodiť do chladničky- nedávať ale na servítky, pretože sa rozmočí a prilepí. tam sa to za dva-tri dni vysuší samé a na pamlsky mi to príde lepšie, pretože mäso zostáva také ohybnejšie, neláme sa ako vysušené.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
používam teplovzdušnú trúbu. čo sa živín týka, tak netuším, ale mäso musí byť na tenké plátky a trvá to dosť dlho. jednoduchšie je hodiť do chladničky- nedávať ale na servítky, pretože sa rozmočí a prilepí. tam sa to za dva-tri dni vysuší samé a na pamlsky mi to príde lepšie, pretože mäso zostáva také ohybnejšie, neláme sa ako vysušené.
Nechat ho nakrájené na tenké plátky v ledničce? A bude to jako usušené? Tak to zkusím. :) Díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.178
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechat ho nakrájené na tenké plátky v ledničce? A bude to jako usušené? Tak to zkusím. :) Díky.
presne tak. vyklepala som veľmi tenké rezne a zbytok, čo bol príliš malý na sušenie v trúbe som tiež naklepala na tenko a dala do chladničky. zachovala si to asi viac vody a hlavne nesmrdel po tom celý barák :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
presne tak. vyklepala som veľmi tenké rezne a zbytok, čo bol príliš malý na sušenie v trúbe som tiež naklepala na tenko a dala do chladničky. zachovala si to asi viac vody a hlavne nesmrdel po tom celý barák :)
To koukám,čekala bych,že se to zkazí nebo tak něco. I když je to v chladu,ale... Bez tepelné úpravy. Ale zkusím to určitě,líbí se mi to víc než jakákoliv tepelná ǔprava - podle mě se tam zachová více živin,ne-li všechny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.36
a jak dlouho to maso z lednice vydrží? Potřebuji nějaké pamlsky, ale musí vydržet aspoň měsíc ať nemusím pořád dělat nové
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.187
Někdo tu kdysy zmínil že susší maso v lednici, Máte s tím někdo zkušenost? Jak dlouho, naja ky platky, nesmrdí to?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a jak dlouho to maso z lednice vydrží? Potřebuji nějaké pamlsky, ale musí vydržet aspoň měsíc ať nemusím pořád dělat nové
Tak to asi měsíc nevydrží (usušené v lednici). Přece jen tam zůstane voda. Maso usušené v sušičce snad vydrží podle mě o hodně déle,skladuje-li se v suchu,chladu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.171
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
používam teplovzdušnú trúbu. čo sa živín týka, tak netuším, ale mäso musí byť na tenké plátky a trvá to dosť dlho. jednoduchšie je hodiť do chladničky- nedávať ale na servítky, pretože sa rozmočí a prilepí. tam sa to za dva-tri dni vysuší samé a na pamlsky mi to príde lepšie, pretože mäso zostáva také ohybnejšie, neláme sa ako vysušené.
asi jsem ňáká natvrdlá ale jenom nakrájet a dát do ledničky? Co to znamená nedávat na servítky:? Dík
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.178
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
asi jsem ňáká natvrdlá ale jenom nakrájet a dát do ledničky? Co to znamená nedávat na servítky:? Dík
čím hrubšie mäso bude, tým dlhšie bude mäso schnúť. odporúčam čo najtenšie kúsky. a neukladať na žiadne papierové utierky, pretože to navlhne a prilepí sa. nakrájať, strčiť do chladničky a čakať. čím menšie kúsky, tým skôr sa mäso presuší.
sušené mäso z chladničky asi naozaj nevydrží mesiac, i keď.. treba vyskúšať, možno vydrží- u nás väčšinou zmiznú veľmi rýchlo. keď sa tam nechá presušiť poriadne..
a ešte som zachytila sušenie mäsa v digestore, ale s tým skúsenosti nemám.
" Od spodu je odnimateľný kryt filtra, len ich tam poukladam, privriem kryt a zapnem ventilátor..."
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
asi jsem ňáká natvrdlá ale jenom nakrájet a dát do ledničky? Co to znamená nedávat na servítky:? Dík
na ubrousky (servítka je slovensky ubrousek)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.81.225
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
čím hrubšie mäso bude, tým dlhšie bude mäso schnúť. odporúčam čo najtenšie kúsky. a neukladať na žiadne papierové utierky, pretože to navlhne a prilepí sa. nakrájať, strčiť do chladničky a čakať. čím menšie kúsky, tým skôr sa mäso presuší.
sušené mäso z chladničky asi naozaj nevydrží mesiac, i keď.. treba vyskúšať, možno vydrží- u nás väčšinou zmiznú veľmi rýchlo. keď sa tam nechá presušiť poriadne..
a ešte som zachytila sušenie mäsa v digestore, ale s tým skúsenosti nemám.
" Od spodu je odnimateľný kryt filtra, len ich tam poukladam, privriem kryt a zapnem ventilátor..."
To zní dobře A když se to po usušení v ledničce nasáčkuje a dá do mrazáku, určitě to vydrží i déle jak měsíc
To asi zkusím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.187
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
čím hrubšie mäso bude, tým dlhšie bude mäso schnúť. odporúčam čo najtenšie kúsky. a neukladať na žiadne papierové utierky, pretože to navlhne a prilepí sa. nakrájať, strčiť do chladničky a čakať. čím menšie kúsky, tým skôr sa mäso presuší.
sušené mäso z chladničky asi naozaj nevydrží mesiac, i keď.. treba vyskúšať, možno vydrží- u nás väčšinou zmiznú veľmi rýchlo. keď sa tam nechá presušiť poriadne..
a ešte som zachytila sušenie mäsa v digestore, ale s tým skúsenosti nemám.
" Od spodu je odnimateľný kryt filtra, len ich tam poukladam, privriem kryt a zapnem ventilátor..."
A za jak dlouho je to ususene? KdYZ vezmu ty nejmensi klousky? a nesmrdi to v lednici?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2
Můžete mi prosím někdo vysvětlit, jak usuším maso v ledničce, když je tam vlhko? To to akorát okorá ne?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lexaurin
napsal(a):
Nasla jsem tuto diskuzi a ptám se znovu:"Susi nekdo z vas maso v troube?"
A zrovna minulý týden, když jsem dělala sněhové pusinky a zároveň sušila krůtu v sušičce, tak jsem přihodila 2 plátky na pekáč. Úplně na prd. Oproti sušičce syrové (krůta je do dvou hodin při síle 1 mm v podstatě usušená), nicméně na povrchu seschlé. Za mě nebrat, sušička se dá pořídit za necelých 700 ká.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
A zrovna minulý týden, když jsem dělala sněhové pusinky a zároveň sušila krůtu v sušičce, tak jsem přihodila 2 plátky na pekáč. Úplně na prd. Oproti sušičce syrové (krůta je do dvou hodin při síle 1 mm v podstatě usušená), nicméně na povrchu seschlé. Za mě nebrat, sušička se dá pořídit za necelých 700 ká.
Mám podobnou zkušenost. Tedy, maso jsem v troubě sušila zavěšené a dosušila, ale i tak, sušička za pětikilo je jednodušší řešení.