Neregistrovaný uživatel

sem s nimi
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
sem s nimi
Ostrý thajský psí salát
Složení:
Salát
680g psího masa
3g sůl
2g pepř
340g hlávkového salátu
1 okurka
1 rajče
3 cibule
10g máty
Dresink
80mL citrónové šťávy
20g cukru
15mL sójové omáčky
15mL vody
15mL rybí omáčky
4 stroužky česneku
červené papričky
Příprava:
Zahřejte gril.
Připravte dresink: Zkombinujte všechny indegrience
v hrnci, dobře zamýchejte, nechte stát.
Osolte a opepřte maso z obou stran. Dejte maso na gril
s rostliným olejem. Opékejte 6 minut, dokud maso není
opečené. Nechte maso stát 5 minut. Rozřežte maso
na tenké plátky. Zamíchtejte s již připraveným salátem.
Kalorie: 253
Tuk: 13g
Proteiny: 24g
Carbohydráty: 11g
Cholesterol: 58mg
Sodík: 370mg
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
sem s nimi
Andaluský pes dle Carlose Saury (Španělsko)
Tato pochoutka pochází ze Španělska. Jakkoli její příprava je složitější a časově náročná, konečný výsledek je tak lahodný, že jistě nebudete litovat času ani námahy. Používá se na ni zadní maso psa z větších pasteveckých plemen, ze kterého po vykostění připravíme čtyři na palec silné dogsteaky.
1 kg psího zadního vykostěného, 2 baklažány, 120 g šunky, 3 malá rajčata, 4 velká rajčata, 120 g drobné celozrnné rýže, 2 cibule, osminka másla, olej (pokud možno panenský olivový), pepř, sůl.
Dogsteaky jemně naklepeme, po obou stranách potřeme olejem a necháme v chladu přes noc prokřehnout. Dva baklažány omyjeme, podélně rozkrojíme na půlky, měkký vnitřek z větší části vydlabeme, naplníme drobně nakrájenou šunkou, poklademe vločkami másla a upečeme. Tři omytá a na kousky nakrájená rajčata podusíme na drobně nakrájené, na másle osmažené cibuli a prolisujeme. Ze čtyř velkých rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme lžičkou. Rýži podusíme ve vodě bez soli a naplníme jí rajčata ještě za tepla.
Samotná příprava dogsteaků je královsky jednoduchá. Psinu vložíme na rozehřátý gril, opečeme po obou stranách (při pečení pozorně zachytáváme odkapávající psí tuk), teprve potom osolíme, opepříme nahrubo drceným pepřem a klademe nejlépe na dřevěné speciální talíře. Obložíme pečenými baklažány a plněnými rajčaty. Podlijeme dušenými rajčaty smíchanými se šťávou zachycenou při grilování (můžeme navíc zjemnit kouskem másla).
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
sem s nimi
Flambovaný baskerville (severní Anglie)
Tato severoanglická lahůdka se připravovala zpravidla v kameninovém džbánu a v něm se i podávala. Nemáte-li takový, pomůže jiná ohnivzdorná nádoba, ve které lze jídlo i servírovat. Používáme na ni přední maso větších psích mastných plemen, a část psího sádla. Vhodná je skotská doga.
Přední dobře odležená polovina většího psa, 3 lžíce psí krve, 2-3 mrkve, velká cibule, 2 bílé tuříny, 6 hřebíčků, 40 g hladké mouky, 120 g másla, svazek bylinek (tymián, petrželka, 2 bobkové listy, 2 lístky šalvěje, 12 zrnek pepře - vše svázané do kousku sterilního bílého plátýnka), proužek ci trónové kůry, 120 g žampionů, sklenka portského vína, cca 1 l vývaru z psích kostí s kořenovou zeleninou.
Na knedlíčky: 240 g strouhanky, 120 g jemně nakrájeného vnitřního psího sádla, 1 drobně nakrájené cibule, lžička (teaspoon) jemně usekané petrželky, 4 jemně nakrájené šalvějové lístky, půl lžičky tymiánu (nejlépe divoký horský), půl lžičky majoránky, jemně nastrouhaná citrónová kůra, pepř, sůl, 1/2 sklenky portského vína, 60 g másla, mouka na posypání prkénka
Omáčka: 150 g rybízového rosolu (nejlépe směs červeného a bílého rybízu), sklenka portského vína.
Flambování: 4cl skotské méně jakostní whisky (např. Johny Walker - red label).
Psí maso nakrájíme na kousky velikosti slepičího vejce. Oloupané mrkve a tuříny nakrájíme na plátky. Do cibule vpíchneme hřebíčky. Dobře osušené psí kousky obalíme v mouce smíchané se solí, lehce osmažíme na rozehřátém másle a přeložíme s připravenou zeleninou do džbánu nebo jiné ohnivzdorné nádoby; doprostřed vložíme cibuli. Přidáme bylinky, citrónovou kůru a očištěné žampiony, zalijeme vývarem, přidáme tři lžíce psí krve a víno, přiklopíme těsně přiléhající pokličkou a pečeme nejméně tři hodiny v mírně vyhřáté troubě. (Pokrm se původně připravoval v troubě domácích severoanglických kamen, zahřátých spíš na skotskou teplotu.)
Jakmile je psí maso měkké, vyjmeme bylinky a citrónovou kůru a vyhodíme (anglická verse) případně použijeme k přípravě lehké polévky (skotská verse). Vyjmeme i maso a uchováme v teple. Šťávu dobře zamícháme, případně doředíme vývarem, přidáme připravené knedlíčky a prohřejeme.
Příprava knedlíčků: Všechny suché přísady smícháme, přidáme vývar a víno, dobře promícháme, utvoříme knedlíčky velikosti vlašského ořechu a za občasného zamíchání je osmahneme na másle.
Příprava omáčky: Rybízové želé a víno pomalu zahříváme na malé pánvičce do varu. Nevaříme!
Servírování: Psí kousky servírujeme na speciální míse. Na stole polijeme teplým alkoholem a zapálíme. Pak hořící ponoříme do džbánu s knedlíčky a pokud ještě hoří, uhasíme omáčkou. Přikryjeme dobře těsnící pokličkou a necháme minutu přikryté. Tu věnujeme případně tiché vzpomínce na psa, který nám takto posloužil v životě definitivně naposledy. Jíme ze společné mísy (starý severoanglický zvyk), případně necháme hosty, ať si sami naberou do svých vlastních psích misek.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
sem s nimi
Asi si někdo všiml mé otázky na kočičím fóru. Já jsem chtěl kočičí recept!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi si někdo všiml mé otázky na kočičím fóru. Já jsem chtěl kočičí recept!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
Nevím,proč nosíte dříví do lesa,na pejskařské diskusi jsou přece pejskaři a ti znají psí recepty nejlépe,takže děkujeme za Vaši snahu nám poradit.Pejskaři
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím,proč nosíte dříví do lesa,na pejskařské diskusi jsou přece pejskaři a ti znají psí recepty nejlépe,takže děkujeme za Vaši snahu nám poradit.Pejskaři
Jak vtipnéééé!!!!! Faaakt!
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak vtipnéééé!!!!! Faaakt!
Neser se sem nebo naval recept z kočky.