Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.166
ahoj, jaký je Váš názor na sušené maso,, které zalijeme vodou? Je to vhodné dávat psům jako občasné přilepšení?
Díky za vaše názory
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.234
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ahoj, jaký je Váš názor na sušené maso,, které zalijeme vodou? Je to vhodné dávat psům jako občasné přilepšení?
Díky za vaše názory
Já dávám sušené maso za odměnu,jako pamlsek.Psi jsou s ním spokojení
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já dávám sušené maso za odměnu,jako pamlsek.Psi jsou s ním spokojení
a jak to delate? Vlozite mezi palec a ukazovak a "nasolite" do cumaku?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.234
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a jak to delate? Vlozite mezi palec a ukazovak a "nasolite" do cumaku?
Aha,tak ot myslíme každá něco jiného,dělaj se totiž jak sušené věci(rypáček,noha,střívka,uši) tak i celkem nově takové proužky psího sušenýho masa....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.36
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a jak to delate? Vlozite mezi palec a ukazovak a "nasolite" do cumaku?
Do cumaku? Jako ze by si psi snupli ?? Zajimava uvaha ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.132
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Aha,tak ot myslíme každá něco jiného,dělaj se totiž jak sušené věci(rypáček,noha,střívka,uši) tak i celkem nově takové proužky psího sušenýho masa....
psího sušenýho masa... mi to trochu připomíná debatu jestli pes pozná psí maso, ale takhle to tuším myšleno nebylo, že...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ahoj, jaký je Váš názor na sušené maso,, které zalijeme vodou? Je to vhodné dávat psům jako občasné přilepšení?
Díky za vaše názory
Sušené psí maso určené ke šňupání?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sušené psí maso určené ke šňupání?
Taky kupuju plátkové sušené maso -kuřecí,kachní a hovězí jako ňamku-odměnu.Ale sušený maso na krmení a zalití vodou neznám.četla jsem,že je to šedá kašovitá hmota která zrovna jako maso nevoní.Teda tim bych asi krmit nechtěla..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky kupuju plátkové sušené maso -kuřecí,kachní a hovězí jako ňamku-odměnu.Ale sušený maso na krmení a zalití vodou neznám.četla jsem,že je to šedá kašovitá hmota která zrovna jako maso nevoní.Teda tim bych asi krmit nechtěla..
Já beru u týpka tady sušený pásy svaloviny ze žaludků a super.
Zalít horkou vodou a nakrmit jsem zkoušela a jde to. Ale stejně to většinou používám jako suchý pamlsky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já beru u týpka tady sušený pásy svaloviny ze žaludků a super.
Zalít horkou vodou a nakrmit jsem zkoušela a jde to. Ale stejně to většinou používám jako suchý pamlsky.
jo to taky kupuju,žaludky nebo držky a podobný smradlavosti.ale fakt tam bývá vidět i vlákno svaloviny a to je pro hafany super.i když mám barbíny-pudly,maji to rády.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ahoj, jaký je Váš názor na sušené maso,, které zalijeme vodou? Je to vhodné dávat psům jako občasné přilepšení?
Díky za vaše názory
Tohle susene maso na zaliti vodou je konzervovano latkami BHA a BHT (butylovany hydroxyanisol a butylovany hydroxitoluen), jsou tim konzervovany i nektere granule, studie bezpecnostio techto latek moc nejsou, ale obecne se povazuji za potencionalne karcinogenni, tak je na vasem uvazeni, jestli radeji neprilepsit pesanum normalnim masem (premrazenym syrovym, nebo varenym), ale spousta lidi tim krmi (jako hlavni strava) a chvali si to.
Martanek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tohle susene maso na zaliti vodou je konzervovano latkami BHA a BHT (butylovany hydroxyanisol a butylovany hydroxitoluen), jsou tim konzervovany i nektere granule, studie bezpecnostio techto latek moc nejsou, ale obecne se povazuji za potencionalne karcinogenni, tak je na vasem uvazeni, jestli radeji neprilepsit pesanum normalnim masem (premrazenym syrovym, nebo varenym), ale spousta lidi tim krmi (jako hlavni strava) a chvali si to.
Martanek
No týpek, co to od něj beru, to suší sám na vzduchu, tže toho se nebojím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.194
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No týpek, co to od něj beru, to suší sám na vzduchu, tže toho se nebojím.
Jo ono se vysuší, vypaří se voda, ale přece tuky, které v něm zůstanou se konzervovat musí, jinak by to mohlo plesnivět nebo začít více smrdět??? (To je můj názor). Na sleddogs (nebo tak nějak) prodávali sušené maso v pytlích a plastových barelech a u jednoho typu látky BHA a BHT byly a nevěřím tomu, že jen u jednoho typu, to by byla hloupost.
V.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo ono se vysuší, vypaří se voda, ale přece tuky, které v něm zůstanou se konzervovat musí, jinak by to mohlo plesnivět nebo začít více smrdět??? (To je můj názor). Na sleddogs (nebo tak nějak) prodávali sušené maso v pytlích a plastových barelech a u jednoho typu látky BHA a BHT byly a nevěřím tomu, že jen u jednoho typu, to by byla hloupost.
V.
Hele nevím. Jen vím, jak mu to tam visí a kolikrát mi to sundavá z trámků a šňůr. A silně pochybuju, že tam nějak cpe nějakou chemii. To bys ho musela znát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.132
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo ono se vysuší, vypaří se voda, ale přece tuky, které v něm zůstanou se konzervovat musí, jinak by to mohlo plesnivět nebo začít více smrdět??? (To je můj názor). Na sleddogs (nebo tak nějak) prodávali sušené maso v pytlích a plastových barelech a u jednoho typu látky BHA a BHT byly a nevěřím tomu, že jen u jednoho typu, to by byla hloupost.
V.
plesnivět ani smrdět ani ne, jen to prostě nemá tu mnohaletou trvanlivost jako všelijakejma sajrajtama konzervovaný výrobky, každej tuk časem žlukne,.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.161
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo ono se vysuší, vypaří se voda, ale přece tuky, které v něm zůstanou se konzervovat musí, jinak by to mohlo plesnivět nebo začít více smrdět??? (To je můj názor). Na sleddogs (nebo tak nějak) prodávali sušené maso v pytlích a plastových barelech a u jednoho typu látky BHA a BHT byly a nevěřím tomu, že jen u jednoho typu, to by byla hloupost.
V.
Já nechci nic říkat, ale takoví Indiáni vyráběli sušené maso (pemmikan) dřív než vůbec někdo slyšel o jakémsi BHT a BHA :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.241
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já nechci nic říkat, ale takoví Indiáni vyráběli sušené maso (pemmikan) dřív než vůbec někdo slyšel o jakémsi BHT a BHA :)
Taky si myslím, že v uvedeném případě je to bez konzervantů. jinak já používala sušenou drť od Falca jako doplněk hlavně na zavodnění psa na běžkách v Laponsku - rámo jsem mu hodila pár lžic do vody a měla jsem jistotu, že to fakt vypije. Mohl se po něm utlouct. Koupila jsem i sušenou svalovinu, ale ta nějak nevydržela ani do odjezdu
Dlouhodobě krmím spíš mraženým masem, ale na cesty je myslím tohle sušené super.
Větší zkušenosti najdeš na diskuzi mašerů na www.mushing.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já nechci nic říkat, ale takoví Indiáni vyráběli sušené maso (pemmikan) dřív než vůbec někdo slyšel o jakémsi BHT a BHA :)
Hele ale zas když indiáni sušili tehdy maso tak svět nebyl tolik zahlcen bakteriemi a plísněmi jako dnes.Dnes jsou prostě jiné a silnější kmeny bakterií než tehdy.Vše se kazí jinak a rychleji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.98
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hele ale zas když indiáni sušili tehdy maso tak svět nebyl tolik zahlcen bakteriemi a plísněmi jako dnes.Dnes jsou prostě jiné a silnější kmeny bakterií než tehdy.Vše se kazí jinak a rychleji
Já se tady fakt nasměju
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.132
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hele ale zas když indiáni sušili tehdy maso tak svět nebyl tolik zahlcen bakteriemi a plísněmi jako dnes.Dnes jsou prostě jiné a silnější kmeny bakterií než tehdy.Vše se kazí jinak a rychleji
myšlenka je to sice hezká, odvážná, ale obávám se že s ní neuspějete ani tady na laickém fóru.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
myšlenka je to sice hezká, odvážná, ale obávám se že s ní neuspějete ani tady na laickém fóru.
Nevím co je na tom divného..?příklad..dřív před lety když se třeba skazil kompot-měl navrchu plísen,tak se vršek vyhodil a kompůtek se v klidu jedl dál.Dělalo to tak plno lidí.Dnes je to nemyslitelný,protože víme,že plísně jsou rakovinotvorný a kažení je rychlejší.Tohle s těmi bakteriemi mám od známé,která dělá právě v laboratoři a dnes je kažení potravin-i masa o něčem jiném.Jestli vás to pobavilo tak fajn.Nevím jak může zavěšené maso někdo jen tak sušit na vzduchu..?to musí děsně smrdět
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.98
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím co je na tom divného..?příklad..dřív před lety když se třeba skazil kompot-měl navrchu plísen,tak se vršek vyhodil a kompůtek se v klidu jedl dál.Dělalo to tak plno lidí.Dnes je to nemyslitelný,protože víme,že plísně jsou rakovinotvorný a kažení je rychlejší.Tohle s těmi bakteriemi mám od známé,která dělá právě v laboratoři a dnes je kažení potravin-i masa o něčem jiném.Jestli vás to pobavilo tak fajn.Nevím jak může zavěšené maso někdo jen tak sušit na vzduchu..?to musí děsně smrdět
Před lety, když se zkazil kompot, tak se plíseň vyhodila a kompůtek se v klidu jedl dál. Před lety si taky lidé nechali dělat obrázky rentgenem, byla to hrozná móda a nikdo nevěděl, že ty úžasné paprsky X jsou pěkně nebezpečné. Ty paprsky se nezměnily, a ta plíseň je také téměř stejná. Známá, která dělá v laboratoři, tam může mýt sklenice a o mikrobiologii vědět houbeles :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Před lety, když se zkazil kompot, tak se plíseň vyhodila a kompůtek se v klidu jedl dál. Před lety si taky lidé nechali dělat obrázky rentgenem, byla to hrozná móda a nikdo nevěděl, že ty úžasné paprsky X jsou pěkně nebezpečné. Ty paprsky se nezměnily, a ta plíseň je také téměř stejná. Známá, která dělá v laboratoři, tam může mýt sklenice a o mikrobiologii vědět houbeles :)
Jasně tak jo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím co je na tom divného..?příklad..dřív před lety když se třeba skazil kompot-měl navrchu plísen,tak se vršek vyhodil a kompůtek se v klidu jedl dál.Dělalo to tak plno lidí.Dnes je to nemyslitelný,protože víme,že plísně jsou rakovinotvorný a kažení je rychlejší.Tohle s těmi bakteriemi mám od známé,která dělá právě v laboratoři a dnes je kažení potravin-i masa o něčem jiném.Jestli vás to pobavilo tak fajn.Nevím jak může zavěšené maso někdo jen tak sušit na vzduchu..?to musí děsně smrdět
Nevím jak může zavěšené maso někdo jen tak sušit na vzduchu..?to musí děsně smrdět
Jo, smrdí to tam strašně, to je fakt. Obzvlášť ty střeva, co tam suší.