Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.123
Chtěla bych přejít na BARF. Ale někde jsem četla a teď to za boha nemůžu najít. Na jak dlouho a na kolik stupňů se musí maso zmrazit, než s ním začnu krmit. (samozřejmě chápu, že před podáním se maso zase rozmrazí )
A je to stejná doba u všech druhů mas?
A je pravda, že syrovým králičím by se krmit nemělo? Jinak se může používat všechny druhy masa, nebo je ještě nějaké nevhodné kromě králičího?
Mnohokrát děkuji za odpovědi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.135
ZADAVATEL: Opravdu mi nikdo neporadí?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.178
Aspoň mínus 20°C.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.135
Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chtěla bych přejít na BARF. Ale někde jsem četla a teď to za boha nemůžu najít. Na jak dlouho a na kolik stupňů se musí maso zmrazit, než s ním začnu krmit. (samozřejmě chápu, že před podáním se maso zase rozmrazí )
A je to stejná doba u všech druhů mas?
A je pravda, že syrovým králičím by se krmit nemělo? Jinak se může používat všechny druhy masa, nebo je ještě nějaké nevhodné kromě králičího?
Mnohokrát děkuji za odpovědi.
koukni na manwe.eu - tam je nejkomplexnější poradna ohledně BARFu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chtěla bych přejít na BARF. Ale někde jsem četla a teď to za boha nemůžu najít. Na jak dlouho a na kolik stupňů se musí maso zmrazit, než s ním začnu krmit. (samozřejmě chápu, že před podáním se maso zase rozmrazí )
A je to stejná doba u všech druhů mas?
A je pravda, že syrovým králičím by se krmit nemělo? Jinak se může používat všechny druhy masa, nebo je ještě nějaké nevhodné kromě králičího?
Mnohokrát děkuji za odpovědi.
V syrovém králičím (hlavně ve vnitřnostech) může být tasemnice hrášková, v syrovém vepřovém zase tasemnice dlouhočlená a vroubená a v syrovém hovězím tasemnice bezbranná. Některé zdroje uvádějí, že důkladné zamražení tyto boubele likviduje a jiné zdroje zase že se dají zlikvidovat jen vysokou teplotou, tak si vyberte :))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.135
Díky mnohokrát za všechny rady a super odkaz.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.11
Já bych nekrmila akorát vnitřnostmi divokých zvířat - kanec, zajíc, srna..., maso ( svalovinu ) po týdenním přemražení klidně. U králíka bych se nebála ani těch vnitřností, pokud např. neuhynul na kokcidiózu. Říká se, že stačí přemrazit 3 dny, ale myslím, že na -25 °C, normálně má v mrazáku člověk -18 - tam bych ten týden viděla jako minimum. Převařením se tasemnice zlikvidují na 100%.