Neregistrovaný uživatel

Vet mi dnes poradil, abych našemu malinkému přidávala z počátku do granulí libové masínko - nechce je totiž žrát ani namočené , s odporem se odvrací a to už 2 dny nic jiného nedostal. Ale já se ho zapoměla zeptat, jestli mám to maso uvařit!?
Co myslíte vy?
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vet mi dnes poradil, abych našemu malinkému přidávala z počátku do granulí libové masínko - nechce je totiž žrát ani namočené , s odporem se odvrací a to už 2 dny nic jiného nedostal. Ale já se ho zapoměla zeptat, jestli mám to maso uvařit!?
Co myslíte vy?
určitě uvařit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vet mi dnes poradil, abych našemu malinkému přidávala z počátku do granulí libové masínko - nechce je totiž žrát ani namočené , s odporem se odvrací a to už 2 dny nic jiného nedostal. Ale já se ho zapoměla zeptat, jestli mám to maso uvařit!?
Co myslíte vy?
Samozřejmě uvařit, ale možná by stačil dobrý voňavý vývar, příp. napřed oboje a až si zvykne, tak jen s vývarem.
J.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samozřejmě uvařit, ale možná by stačil dobrý voňavý vývar, příp. napřed oboje a až si zvykne, tak jen s vývarem.
J.
Díky. Voňavý vývar znamená jen bez soli a bez ničeho, nebo tam něco přidáváte?
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky. Voňavý vývar znamená jen bez soli a bez ničeho, nebo tam něco přidáváte?
Nepřidávat nic, jen třeba trochu zeleniny. V granulích už sůl je!
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vet mi dnes poradil, abych našemu malinkému přidávala z počátku do granulí libové masínko - nechce je totiž žrát ani namočené , s odporem se odvrací a to už 2 dny nic jiného nedostal. Ale já se ho zapoměla zeptat, jestli mám to maso uvařit!?
Co myslíte vy?
No já nevím.... Všichni tu radí vařené.... My tedy stěndovi občas dáváme kousky masa, ale syrové. A tváří se nadšeně.
Jinak je dobré na ochucení granulí- vyvařit vepř. nožky nebo kůže, vzniklý vývar dát do ledničky a vzniklý rosol pak ukrajovat na ochucení granulek. Pesovi to moc chutná a je to dobré i na klouby.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No já nevím.... Všichni tu radí vařené.... My tedy stěndovi občas dáváme kousky masa, ale syrové. A tváří se nadšeně.
Jinak je dobré na ochucení granulí- vyvařit vepř. nožky nebo kůže, vzniklý vývar dát do ledničky a vzniklý rosol pak ukrajovat na ochucení granulek. Pesovi to moc chutná a je to dobré i na klouby.
Nevim, jak u psu, ale u kocek plati, maso syrove ano, ale vzdy premrzle nejmene 24 hodin! Myslim, ze u bafiku to bude stejne, ono tim premrznutim minimalne nic nezkazite.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevim, jak u psu, ale u kocek plati, maso syrove ano, ale vzdy premrzle nejmene 24 hodin! Myslim, ze u bafiku to bude stejne, ono tim premrznutim minimalne nic nezkazite.
A bude někdy jíst granule samotné?
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A bude někdy jíst granule samotné?
To nebezpečí že nebude tu je.Možná mu něco nevoní na značce.Zkuste jinou.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevim, jak u psu, ale u kocek plati, maso syrove ano, ale vzdy premrzle nejmene 24 hodin! Myslim, ze u bafiku to bude stejne, ono tim premrznutim minimalne nic nezkazite.
Psi i kočky u nás dostávají maso jak vařené tak syrové (někdy přemrzlé, někdy ne, podle situace) a celé genarace si to pochvalují :))
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To nebezpečí že nebude tu je.Možná mu něco nevoní na značce.Zkuste jinou.
Ano, je to možné. Ale pokud budete granule ochucovat vývarem, nebo tím rosolem z vepřových nožiček, tak postupně pomalinku to ochucovadlo snižujte, aže budete dávat jen malinko. Časem můžete přestat ochucovat úplně a pejsek bude baštit i samotné granule. Ale ne na každého psa to funguje. Hlavně ty dávky musíte opravdu pomalu a nezřetelně snižovat.
Já občas do granulí zamíchám konzervu tuňáka