Neregistrovaný uživatel

Toto je seznam produktů a tůzné zajímavé fakty o výrobcích, které zazněly na lékařském semináři pro alergiky. Netýká se to ale jen alergiků, jsou to potraviny, které našemu tělu škodí nejméně, jsou to ty nejlepší výrobky z daného sortimentu, který je nám nabízen v obchodech.
Mám tu i různé útržkovité poznámky, psala si to mamka, tak to možná bude trošku nesouvislé, ale napíšu to všechno.
Pomohlo to už hodně lidem, kteří zjistili, že už jim není tak těžko a necítí se tak slabí, protože tělu v potravě dodávají mnohem méně cizorodých chemických látek, mně to pomohlo taky a snad to pomůže i někomu z vás
SLADKOSTI: nejlepší je Milka čokoláda, ale jen ta obyčejná(čistě mléčná), Kinder čokoláda(tyčinky s mlékem), pardubické perníky jen švestkové( ne Tesco, Penam apod.), Bebe dobré ráno v omezeném množství, sezamové bonbóny v karamelu nebo medu, polomáčené oplatky, Puffino piškoty( ne Opavie!!), piškoty s klaunem, Tesco čokoláda ve stříbrném obalu, čokoláda Lindt,
Úplně nevhodné jsou musli tyčinky: každá jednotlivá složka obsažená v tyčince je samostatně chemicky opracovnaná z důvody dlouhodobé trvanlivosti, poté jsou části spojeny a znovu opracovány.
Piškoty(Opavia) se prý vyrábějí z vajec, která jsou úpřibarvována tak, že slepice jsou krmeny speciálními směsmi, které obsahují barviva - proto jsou piškoty tak žluté.
Nejlepší cukr je přírodní hnědý nebo třtinový, nevhodné jsou pekárenské koblihy.
SLANÉ PRODUKTY: Tradiční české branbůrky bez příchutě jemně solené a slané sýrové tyčinky Halík
OVOCE A ZELENINA: lepší jsou naše produkty(máme přísnější normy a potraviny nemusí "cestovat"). Nejméně alergizující jsou: cukety, baklažány, zelené fazolky, salátová okurka, zelené saláty, avokádo, žlutý meloun s bílou dužinou, bílá ředkev, hroznové víno.
Vyhýbat se sířenému sušenému ovoci a zajímat se ozbůsob konzervace tohoto ovoce.
PŘÍLOHY: těstoviny Panzani, divoká rýže, pohanka, jáhly, kroupy, ovesné vločky, kuskus.červené brambory,
PEČIVO: klasický kmínový chleba, sójový rohlík, lístkové těsto, kukuřičné chleby bez dochucení a raciolky
DOCHUCOVADLA: naprosto nevhodný je klasický ocet, naopak velmi dobrý je Aceto balsamico, sójová omáčka ne, čínská ano, nevhodné jsou kořenící přípravky typu Vitana, Podravka, Masox, atd..., vhodná je Solčaka a německý přípravek Clare suppe( prodejny se zdravou výživou)
Hořčice je nejlepší v 7dcl lahvi se zlatým víčkem
UZENINY: moravské uzené, klasická anglická slanina, tlačenka - nejlépe domácí, vepřová dušená šunka. Vždy se snažte kupovat uzeniny nemleté=, jen ty, které obsahují celé maso
Pozor na ochucené nápoje typu Fruko, Jupík, Kubík, Fanta, Sprite, Cola, Kofola, atd.
ALKOHOL: Budwar, Kozel , Plzeň, kvalitní značkové víno, Gin, Vodka, Whisky, Slivovice
NÁPOJE: černé čaje: Old England, Yellow Label, Earl gray, Twinings, Ranní čaj , nebo kvalitní indický nebo čínský černý čaj - bez příchuti, zelené čaje, minerální nesycené vody- nejlepší je kojenecká.Z džusů jedině vhodné jsou džusy Pfanner grapefruitový a jablečný. Výborný je čaj z čerstvého nebo mraženého rybízu.
bylinky: petrklíč, meduňka, třezalka, malinové, jahodové a ostružinové listí
Vyhýbat se instatntním nápojům, jako je např Tang
NANUKY: ruská zmrzlina fialovo-stříbrná Bělorusko, Míša, Magnum vanilka + mandle
POZOR: umělá sladidla jsou naprosto nevhodná, zvláště pro pacienty, kteří nemají diabetes.Všechny látky průmyslově vyrobené zatěžují všechny trávicí orgány - zejména žaludek, střevo a játra. Platí to i pro vitaminy apotravinové doplňky. Kvalita těchto výrobků se nikdy nevyrovná přírodním produktům.
Velmi dobrý je med, přírodní hnědý cukr, třtinový cukr, javorový sirup(pozor na konzervační příměsi) a doma vyrobený karamel
MĽÉKO: zakysané nedochucované mléčné výrobky( lepší je přidat domácí marmeládu) - raději s vyšším obsahem tuku
vhodné jsou výrobky Jesenické, Choceňské, jogurty Hollandia, Jesenická smetana, polosmetana a zakysaná smetana
Výborný je vaničkový pribináček, parmezán, sýr feta Balkán, vakuovaný sýr s myší na obalu, vaničkový tvaroh se žlutým medvídkem, smetana se zeleným čtyřlístkem na obalu ANO
DANONE NE!!!
Nejvíce alergizuje šlehačka ve spreji, která je úplně chemická, úplně nevhodná je instantní čokoláda a capuccino.
Vhodné je mléko Olma a Madeta
SÝRY: tučné, tvrdé, nevakuované - nakrájené v obchodě, vhodné jsou i sýry tvarohové, žervé, mozarella, balkánský sýr, brynza, klasické olomoucké tavrůžky, cottage Madeta
Nevhodné jsou sýry tavené a plísňové, snad jen Veselá kráva.
MASO: jehněčí, králík, ryby, krůta, telecí, vepřové, naprosto nevhodné je maso kuřecí
PEČIVO: pekárny se chemie nijak neštítí. Používají emulgátory(podporují zpracování těsta), fosfáty( velikost pórů), barviva( dodávají image celozrnnému pečivu). Zárukou toho, že pečivo je skutečně celozrnné je jeho šupinatá struktura.
Vhodný je kmínový chléb, nevhodné jsou croissanty a koblihy
MÁSLO: nevhodné jsou rostlinné tuky a margaríny, lepší je klasické české máslo - nejlepší je Jesenické
oleje: Carapelli značky Fiore a na fritování Corolli
nevhodné jsou oleje sójové a kukuřičné, nejlepší je olivový za studena lisovaný
Toto je vše, víc toho na taháku není.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Toto je seznam produktů a tůzné zajímavé fakty o výrobcích, které zazněly na lékařském semináři pro alergiky. Netýká se to ale jen alergiků, jsou to potraviny, které našemu tělu škodí nejméně, jsou to ty nejlepší výrobky z daného sortimentu, který je nám nabízen v obchodech.
Mám tu i různé útržkovité poznámky, psala si to mamka, tak to možná bude trošku nesouvislé, ale napíšu to všechno.
Pomohlo to už hodně lidem, kteří zjistili, že už jim není tak těžko a necítí se tak slabí, protože tělu v potravě dodávají mnohem méně cizorodých chemických látek, mně to pomohlo taky a snad to pomůže i někomu z vás
SLADKOSTI: nejlepší je Milka čokoláda, ale jen ta obyčejná(čistě mléčná), Kinder čokoláda(tyčinky s mlékem), pardubické perníky jen švestkové( ne Tesco, Penam apod.), Bebe dobré ráno v omezeném množství, sezamové bonbóny v karamelu nebo medu, polomáčené oplatky, Puffino piškoty( ne Opavie!!), piškoty s klaunem, Tesco čokoláda ve stříbrném obalu, čokoláda Lindt,
Úplně nevhodné jsou musli tyčinky: každá jednotlivá složka obsažená v tyčince je samostatně chemicky opracovnaná z důvody dlouhodobé trvanlivosti, poté jsou části spojeny a znovu opracovány.
Piškoty(Opavia) se prý vyrábějí z vajec, která jsou úpřibarvována tak, že slepice jsou krmeny speciálními směsmi, které obsahují barviva - proto jsou piškoty tak žluté.
Nejlepší cukr je přírodní hnědý nebo třtinový, nevhodné jsou pekárenské koblihy.
SLANÉ PRODUKTY: Tradiční české branbůrky bez příchutě jemně solené a slané sýrové tyčinky Halík
OVOCE A ZELENINA: lepší jsou naše produkty(máme přísnější normy a potraviny nemusí "cestovat"). Nejméně alergizující jsou: cukety, baklažány, zelené fazolky, salátová okurka, zelené saláty, avokádo, žlutý meloun s bílou dužinou, bílá ředkev, hroznové víno.
Vyhýbat se sířenému sušenému ovoci a zajímat se ozbůsob konzervace tohoto ovoce.
PŘÍLOHY: těstoviny Panzani, divoká rýže, pohanka, jáhly, kroupy, ovesné vločky, kuskus.červené brambory,
PEČIVO: klasický kmínový chleba, sójový rohlík, lístkové těsto, kukuřičné chleby bez dochucení a raciolky
DOCHUCOVADLA: naprosto nevhodný je klasický ocet, naopak velmi dobrý je Aceto balsamico, sójová omáčka ne, čínská ano, nevhodné jsou kořenící přípravky typu Vitana, Podravka, Masox, atd..., vhodná je Solčaka a německý přípravek Clare suppe( prodejny se zdravou výživou)
Hořčice je nejlepší v 7dcl lahvi se zlatým víčkem
UZENINY: moravské uzené, klasická anglická slanina, tlačenka - nejlépe domácí, vepřová dušená šunka. Vždy se snažte kupovat uzeniny nemleté=, jen ty, které obsahují celé maso
Pozor na ochucené nápoje typu Fruko, Jupík, Kubík, Fanta, Sprite, Cola, Kofola, atd.
ALKOHOL: Budwar, Kozel , Plzeň, kvalitní značkové víno, Gin, Vodka, Whisky, Slivovice
NÁPOJE: černé čaje: Old England, Yellow Label, Earl gray, Twinings, Ranní čaj , nebo kvalitní indický nebo čínský černý čaj - bez příchuti, zelené čaje, minerální nesycené vody- nejlepší je kojenecká.Z džusů jedině vhodné jsou džusy Pfanner grapefruitový a jablečný. Výborný je čaj z čerstvého nebo mraženého rybízu.
bylinky: petrklíč, meduňka, třezalka, malinové, jahodové a ostružinové listí
Vyhýbat se instatntním nápojům, jako je např Tang
NANUKY: ruská zmrzlina fialovo-stříbrná Bělorusko, Míša, Magnum vanilka + mandle
POZOR: umělá sladidla jsou naprosto nevhodná, zvláště pro pacienty, kteří nemají diabetes.Všechny látky průmyslově vyrobené zatěžují všechny trávicí orgány - zejména žaludek, střevo a játra. Platí to i pro vitaminy apotravinové doplňky. Kvalita těchto výrobků se nikdy nevyrovná přírodním produktům.
Velmi dobrý je med, přírodní hnědý cukr, třtinový cukr, javorový sirup(pozor na konzervační příměsi) a doma vyrobený karamel
MĽÉKO: zakysané nedochucované mléčné výrobky( lepší je přidat domácí marmeládu) - raději s vyšším obsahem tuku
vhodné jsou výrobky Jesenické, Choceňské, jogurty Hollandia, Jesenická smetana, polosmetana a zakysaná smetana
Výborný je vaničkový pribináček, parmezán, sýr feta Balkán, vakuovaný sýr s myší na obalu, vaničkový tvaroh se žlutým medvídkem, smetana se zeleným čtyřlístkem na obalu ANO
DANONE NE!!!
Nejvíce alergizuje šlehačka ve spreji, která je úplně chemická, úplně nevhodná je instantní čokoláda a capuccino.
Vhodné je mléko Olma a Madeta
SÝRY: tučné, tvrdé, nevakuované - nakrájené v obchodě, vhodné jsou i sýry tvarohové, žervé, mozarella, balkánský sýr, brynza, klasické olomoucké tavrůžky, cottage Madeta
Nevhodné jsou sýry tavené a plísňové, snad jen Veselá kráva.
MASO: jehněčí, králík, ryby, krůta, telecí, vepřové, naprosto nevhodné je maso kuřecí
PEČIVO: pekárny se chemie nijak neštítí. Používají emulgátory(podporují zpracování těsta), fosfáty( velikost pórů), barviva( dodávají image celozrnnému pečivu). Zárukou toho, že pečivo je skutečně celozrnné je jeho šupinatá struktura.
Vhodný je kmínový chléb, nevhodné jsou croissanty a koblihy
MÁSLO: nevhodné jsou rostlinné tuky a margaríny, lepší je klasické české máslo - nejlepší je Jesenické
oleje: Carapelli značky Fiore a na fritování Corolli
nevhodné jsou oleje sójové a kukuřičné, nejlepší je olivový za studena lisovaný
Toto je vše, víc toho na taháku není.
Je to dobré vědět! Díky.M.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Toto je seznam produktů a tůzné zajímavé fakty o výrobcích, které zazněly na lékařském semináři pro alergiky. Netýká se to ale jen alergiků, jsou to potraviny, které našemu tělu škodí nejméně, jsou to ty nejlepší výrobky z daného sortimentu, který je nám nabízen v obchodech.
Mám tu i různé útržkovité poznámky, psala si to mamka, tak to možná bude trošku nesouvislé, ale napíšu to všechno.
Pomohlo to už hodně lidem, kteří zjistili, že už jim není tak těžko a necítí se tak slabí, protože tělu v potravě dodávají mnohem méně cizorodých chemických látek, mně to pomohlo taky a snad to pomůže i někomu z vás
SLADKOSTI: nejlepší je Milka čokoláda, ale jen ta obyčejná(čistě mléčná), Kinder čokoláda(tyčinky s mlékem), pardubické perníky jen švestkové( ne Tesco, Penam apod.), Bebe dobré ráno v omezeném množství, sezamové bonbóny v karamelu nebo medu, polomáčené oplatky, Puffino piškoty( ne Opavie!!), piškoty s klaunem, Tesco čokoláda ve stříbrném obalu, čokoláda Lindt,
Úplně nevhodné jsou musli tyčinky: každá jednotlivá složka obsažená v tyčince je samostatně chemicky opracovnaná z důvody dlouhodobé trvanlivosti, poté jsou části spojeny a znovu opracovány.
Piškoty(Opavia) se prý vyrábějí z vajec, která jsou úpřibarvována tak, že slepice jsou krmeny speciálními směsmi, které obsahují barviva - proto jsou piškoty tak žluté.
Nejlepší cukr je přírodní hnědý nebo třtinový, nevhodné jsou pekárenské koblihy.
SLANÉ PRODUKTY: Tradiční české branbůrky bez příchutě jemně solené a slané sýrové tyčinky Halík
OVOCE A ZELENINA: lepší jsou naše produkty(máme přísnější normy a potraviny nemusí "cestovat"). Nejméně alergizující jsou: cukety, baklažány, zelené fazolky, salátová okurka, zelené saláty, avokádo, žlutý meloun s bílou dužinou, bílá ředkev, hroznové víno.
Vyhýbat se sířenému sušenému ovoci a zajímat se ozbůsob konzervace tohoto ovoce.
PŘÍLOHY: těstoviny Panzani, divoká rýže, pohanka, jáhly, kroupy, ovesné vločky, kuskus.červené brambory,
PEČIVO: klasický kmínový chleba, sójový rohlík, lístkové těsto, kukuřičné chleby bez dochucení a raciolky
DOCHUCOVADLA: naprosto nevhodný je klasický ocet, naopak velmi dobrý je Aceto balsamico, sójová omáčka ne, čínská ano, nevhodné jsou kořenící přípravky typu Vitana, Podravka, Masox, atd..., vhodná je Solčaka a německý přípravek Clare suppe( prodejny se zdravou výživou)
Hořčice je nejlepší v 7dcl lahvi se zlatým víčkem
UZENINY: moravské uzené, klasická anglická slanina, tlačenka - nejlépe domácí, vepřová dušená šunka. Vždy se snažte kupovat uzeniny nemleté=, jen ty, které obsahují celé maso
Pozor na ochucené nápoje typu Fruko, Jupík, Kubík, Fanta, Sprite, Cola, Kofola, atd.
ALKOHOL: Budwar, Kozel , Plzeň, kvalitní značkové víno, Gin, Vodka, Whisky, Slivovice
NÁPOJE: černé čaje: Old England, Yellow Label, Earl gray, Twinings, Ranní čaj , nebo kvalitní indický nebo čínský černý čaj - bez příchuti, zelené čaje, minerální nesycené vody- nejlepší je kojenecká.Z džusů jedině vhodné jsou džusy Pfanner grapefruitový a jablečný. Výborný je čaj z čerstvého nebo mraženého rybízu.
bylinky: petrklíč, meduňka, třezalka, malinové, jahodové a ostružinové listí
Vyhýbat se instatntním nápojům, jako je např Tang
NANUKY: ruská zmrzlina fialovo-stříbrná Bělorusko, Míša, Magnum vanilka + mandle
POZOR: umělá sladidla jsou naprosto nevhodná, zvláště pro pacienty, kteří nemají diabetes.Všechny látky průmyslově vyrobené zatěžují všechny trávicí orgány - zejména žaludek, střevo a játra. Platí to i pro vitaminy apotravinové doplňky. Kvalita těchto výrobků se nikdy nevyrovná přírodním produktům.
Velmi dobrý je med, přírodní hnědý cukr, třtinový cukr, javorový sirup(pozor na konzervační příměsi) a doma vyrobený karamel
MĽÉKO: zakysané nedochucované mléčné výrobky( lepší je přidat domácí marmeládu) - raději s vyšším obsahem tuku
vhodné jsou výrobky Jesenické, Choceňské, jogurty Hollandia, Jesenická smetana, polosmetana a zakysaná smetana
Výborný je vaničkový pribináček, parmezán, sýr feta Balkán, vakuovaný sýr s myší na obalu, vaničkový tvaroh se žlutým medvídkem, smetana se zeleným čtyřlístkem na obalu ANO
DANONE NE!!!
Nejvíce alergizuje šlehačka ve spreji, která je úplně chemická, úplně nevhodná je instantní čokoláda a capuccino.
Vhodné je mléko Olma a Madeta
SÝRY: tučné, tvrdé, nevakuované - nakrájené v obchodě, vhodné jsou i sýry tvarohové, žervé, mozarella, balkánský sýr, brynza, klasické olomoucké tavrůžky, cottage Madeta
Nevhodné jsou sýry tavené a plísňové, snad jen Veselá kráva.
MASO: jehněčí, králík, ryby, krůta, telecí, vepřové, naprosto nevhodné je maso kuřecí
PEČIVO: pekárny se chemie nijak neštítí. Používají emulgátory(podporují zpracování těsta), fosfáty( velikost pórů), barviva( dodávají image celozrnnému pečivu). Zárukou toho, že pečivo je skutečně celozrnné je jeho šupinatá struktura.
Vhodný je kmínový chléb, nevhodné jsou croissanty a koblihy
MÁSLO: nevhodné jsou rostlinné tuky a margaríny, lepší je klasické české máslo - nejlepší je Jesenické
oleje: Carapelli značky Fiore a na fritování Corolli
nevhodné jsou oleje sójové a kukuřičné, nejlepší je olivový za studena lisovaný
Toto je vše, víc toho na taháku není.
Díky moc. Jen mne dost překvapil ten Kubík.... Opravdu je taky závadný? Kupujeme ho teď jako šťávu na ochucení do vody ročnímu mimounovi. A po přezkoumání etikety se mi zdál OK.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky moc. Jen mne dost překvapil ten Kubík.... Opravdu je taky závadný? Kupujeme ho teď jako šťávu na ochucení do vody ročnímu mimounovi. A po přezkoumání etikety se mi zdál OK.
Kubík je hodně přislazovaný.
Jinak -řídit se tady tím co bylo řečeno, tak se zblázním a nejím nic.
Viz. kuřecí - já vím že je to pravda - jelikož do kuřat se smolí veškerá antibiotika aby rychle vyrostla a vydržela..
Je to humus. Všechno.