Seznámení psa a králíka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MaggieCikoTeddyLili

6.6.2020 22:04
MaggieCikoTeddyLili

XXX.XXX.232.12

Dobrý den, mám tří měsíční štěňátko Českého horského psa s PP a čtyři králíky.
Když dám zakrslého králíčka do ohrádky, tak se podívá, zaštěká si a jde pryč, když pustím masného tak pořád doráží, štěká, kňučí a vyzývá ke hře, může to být tím že je větší, nebo proč to tak je?
Pejsek je docela klidné povahy, samozřejmě je to štěně a občas kousne, tahá za kalhoty a tak podobně, jinak je fakt hodný a rychle se učí, s ostatními psy si chce hrát, je to tak i u králíků, nebo je chce prostě ulovit tak, jak by to udělal v přírodě? Když králíčka pustím na volno, pejsek ho začne honit po celé zahradě, vůbec ho nezajímá, jestli ho volám nebo ne, jestli si to přeju, nebo mi to vadí, prostě ho honí. Králík samozřejmě panikaří a neví, kam se schovat. Psa musím vždy chytit a na chvíli zavřít do garáže.
Nevadí mi, že je honí, nepočítám s tím, že je ještě někdy budu pouštět po zahradě tak, jak to bylo dřív, vadí mi, že si na ohrádku stoupá, štěká, vrčí a takhle ty králíky prudí, mohl by mi prosím někdo pomoci, jak to zastavit? Děkuji.

7.6.2020 20:30
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Dát pryč králíky nebo psa.
A je po problému, který zvířata nevytvořila.

7.6.2020 21:06
juhaj

XXX.XXX.164.121

Nevěřte videím o harmonické soužití kořisti a predátora. Jistě, může se vzácně stát, jak asi někdo napíše, že u něj je to ideál, ale poznala jsem hodně lidí, kteří tvrdili, že jejich pes morče, králíka, ptáčka miluje a trvalo to třeba i pár let, kdy to šlo, ale stejně to skončilo tragicky. Vlastně všechny snahy tak skončily. Štěně naučit králíčky v kleci ignorovat a nerušit, ale nestresovat králíky společným pouštěním.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2020 22:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Všichni naši psy museli a musí vycházet ze zvířaty doma.Králíci.kozy.drůbež,kočky.
Všichni se od prvních dní učí,že to nejsou hračky a že se nehoní.Třeba u králíků.Chodí je se mnou krmit,učí se,že je nesmí kousat,skákat do kotce,kousat pletivo atd.Pokud si takto zvyknou,dám je lehnout a králíka jim dám mezi packy a pět se učí jen očichat,olíznou,ale nekousat.Pak nechám králíka volně a psa na vodítku a opět se učí ho nehonit,pak dostane delší vodítko a nakonec na volno.Teď třeba našeho 4 měsíčního čuvače učím zahánět kozy do chlíva.Včichni čuvači i berňáci se naučili i chytat králíky,když nějaký utekl a přitom jim nic neudělat.Dokonce dokázali i spolupracovat a 3x se nám stalo,že nás v noci vzbudil štěkotem tibeťák a venku 2 čuvači a berňák hlídali králíka,který utekl.

8.6.2020 07:36
Andrýsek3

XXX.XXX.25.217

Určitě nepouštět hned společně na volno, je jasné, že vás štěně ještě neposlechne, když mu tam litá králík, a toho to musí chudáka děsně stresovat. Často bych chodila se psem ke kleci, trénovala klid u klece, žádné dorazeni, štěkání, skákání. Když to budete dělat i párkrát denně, tak to brzy pochopí, pak králík u vás v ruce, pes má blízku, zase trénovat klid. Pak králík pohybující se a pes na vodítku, zase tomu dát dostatečný čas, aby pochopil, jak se má chovat. Pak případně pes i králík na volno, ale třeba se tam ani nemusíte dostat. Udělala jste chybu hned ze začátku, že jste dovolila psovi na králíky dorážet a honit je a kralikovi dala důvod se psa bát.

MaggieCikoTeddyLili

10.6.2020 08:09
MaggieCikoTeddyLili

XXX.XXX.232.12

rapotacka11 napsal(a):
Dát pryč králíky nebo psa.
A je po problému, který zvířata nevytvořila.

Pes je mých rodičů, mají ho jako kamaráda a za ten měsíc co ho máme jim přirostl k srdci, pryč už by ho nedali, a já to tak stejně mám i se svými králíky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík