Zkušenosti s jízdou na krávě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

26.2.2004 05:22
Neregistrovaný uživatel

Hledám někoho, kdo už se zkusil svézt či má zkušenosti s jízdou na klidnější a zvyklé krávě. A kdo mi za úplatu umožní se svézt.

Neregistrovaný uživatel

24.6.2004 20:07
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hledám někoho, kdo už se zkusil svézt či má zkušenosti s jízdou na klidnější a zvyklé krávě. A kdo mi za úplatu umožní se svézt.

nejste blázenS takovýmhle přání sem se ještě nesetkala:)No myslim že kdyby jste se svezl na naší potrefené krávě tak by to bylo asi naposled....ta se nechá stěží podojit...Krávy přece nejsou od ježdění,na to jsou dobří koníci:O)
Ale jinak hodně štěstí a jestli něco seženete tak se sem přidte pochlubit.Pa Soník

Neregistrovaný uživatel

2.7.2004 11:03
Neregistrovaný uživatel

nejste blázenS takovýmhle přání sem se ještě nesetkala:)No myslim že kdyby jste se svezl na naší potrefené krávě tak by to bylo asi naposled....ta se nechá stěží podojit...Krávy přece nejsou od ježdění,na to jsou dobří koníci:O)
Ale jinak hodně štěstí a jestli něco seženete tak se sem přidte pochlubit.Pa Soník

Vana se kdysi priznal, snad je to i v nejake knizce o nem, ze rajtoval na kravach :-)

Neregistrovaný uživatel

6.1.2005 20:35
Neregistrovaný uživatel

Já sem na krávě párkrát jel (dohromady tak 10 km). Je to zatraceně pomalý, blbě se to řídí (neboli jde to kam chce). Na druho stranu se z toho moc nepadá (já asi třikrát a to vždycky když krávu něco kouslo a "poskočila"). Uveze to hodně s není potřeba se věnovat řízení (stejně neposlechne).

Neregistrovaný uživatel

15.2.2005 19:35
Neregistrovaný uživatel

Já sem na krávě párkrát jel (dohromady tak 10 km). Je to zatraceně pomalý, blbě se to řídí (neboli jde to kam chce). Na druho stranu se z toho moc nepadá (já asi třikrát a to vždycky když krávu něco kouslo a "poskočila"). Uveze to hodně s není potřeba se věnovat řízení (stejně neposlechne).

Kámoška má jerseyku a prý se i kráva dá k jízdě vytrénovat-použila prý metodiku Lyonse (určena pro koně).Prý si toto zvíře velmi pamatuje a nic neodpustí, každou ránu si v sobě nese. Když skot používali naši předci do tahu, proč ne my k jízdě?Tazatele/lku nepovažuji za blázna!

Neregistrovaný uživatel

19.5.2005 23:08
Neregistrovaný uživatel

já mám skot mnohem radši než koně a přiznám se že mě taky napadlo jak se na takový krávě jede, sou to moc milá zvířátka, hodně štěstí!!a dejte vědět...taky to zkusím

Neregistrovaný uživatel

8.6.2005 13:04
Neregistrovaný uživatel

Jako mala jsem dlouho uchovavala vystrizek z novin z Holandska,na ktere byla divka ve skoku na osedlane krave. Skakaly spolu tak 80 cm prekazku. Dcera tamnejsiho farmare zebrala o kone.Nedostala ho, a tak si vychovala a prijezdila kravu.
Krava mela velmi dobry styl a dcerce to vyslovene sluselo.... Kravka mela ohlavku a holcina mela trmeny,ale typ sedla videt nebyl. Hodne stesti. Helena

Neregistrovaný uživatel

2.9.2005 08:55
Neregistrovaný uživatel

Viděla jsem minulý týden v televizi pořad s nejlepšími cirkusovými čísly. Mimo jiné, tam jezdili na páru volů, stejně jak se to dělá na koních. Ve stoje a každá noha na jednom zvířeti. Byla to paráda. Volkové cválali spořádaně a byla to docela rychlost. Myslím, že by nás tyhle dobytčata v mnohém překvapila, Budou stejně učenlivá jako koně. Taková drezura na krávě......

Neregistrovaný uživatel

3.9.2005 15:19
Neregistrovaný uživatel

já mám skot mnohem radši než koně a přiznám se že mě taky napadlo jak se na takový krávě jede, sou to moc milá zvířátka, hodně štěstí!!a dejte vědět...taky to zkusím

Tak když budete mít větší štěstí než já a seženete někoho, kdo na krávě nebo volovi, nebo i býkovi normálně jezdí, dejte mi vědět, já už byl blízko, jedna dívčina si přijezdila kravku a už jsme byli i domluvený, že se přijedu svézt, ale shodou nešťastných náhod kravka pošla.. pořád žiju v přesvědčení, že mladá kráva, pokud se navykne na jezdce, i bez sedla, se může chovat jako kůň, jezdil jsem i chlaďáky bez sedla, je to fantazie, proč by to nešlo s učenlivou krávou...nebo volem, jde jenom o navyknutí zvířete...jenom ho mít

Neregistrovaný uživatel

12.10.2011 21:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.10

Vydržte tak 2 roky, právě k tomu vychovávám svoje telátko ;), uvidíme jak to dopadne... :D

Neregistrovaný uživatel

17.10.2011 13:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.6

Už čeká 6 let, ty dva roky ho už nezabijou :-))

4.12.2019 13:41
LENIS41

XXX.XXX.0.70

Tak jak to dopadlo s tou kravičkou? šlo to? vychoval jste ji?? taky o takové kravce uvažuji časem..vypadá to zajímavě...koně jsem si užila v dětství, toto by bylo něco nového, myslím že bude klidnější a né tak střelená jako kůň ne?

Simuš

24.5.2021 11:22
Simuš

XXX.XXX.30.132

Zdravím chtěla jsem se zeptat je tedy možné tady v Česku jezdit na krávě ? Normálně ji naučit na sedlo nebo alespoň dečku a jezdit s ni po přírodě ? Já že bych si chtěla koupit třeba jalovici na ježdění ale pár lidi mi říkalo ze je to tady v Česku zakázané ze to jsou hospodářská zvířata.
Víte o tom někdo něco ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2021 19:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Simuš napsal(a):
Zdravím chtěla jsem se zeptat je tedy možné tady v Česku jezdit na krávě ? Normálně ji naučit na sedlo nebo alespoň dečku a jezdit s ni po přírodě ? Já že bych si chtěla koupit třeba jalovici na ježdění ale pár lidi mi říkalo ze je to tady v Česku zakázané ze to jsou hospodářská zvířata.
Víte o tom někdo něco ?

To byl přesně můj dětský sen. Tedy spíš z nouze ctnost. Milovnice koní, doma chlív plný krav, ale koně mi rodina nekoupila. Tak jsem chtěla alespoň jalůvku k výcviku. Taky nic... No a teď v dospělosti zase pro změnu nejsou peníze na "zbytnost" jménem kůň, takže kravku jsme s mužem naučili na manipulaci, chodíme na procházky, ale jezdit se na ni nemůže nejen pro to, že je to Jersey, ale hlavně je to v ČR zakázané a brané jako týrání. A v naší bonzácké vsi dost riskantní. Ale na lehký tah zkoušíme naučit. To zakázané není, pouze neobvyklé. Takže pokud máte možnost mít koně, ani se tím nezabývejte. A pokud ne, tak někde, kde nebudete nikým viděna. Lidi jsou hrozné sví*ě. Mně totiž nepřijde jízda na turovi jako týrání. Ale to by musel posoudit nějaký odborník a dle toho pozměnit zákon. A v Německu, dle videí, to je asi legální. Ohledně výchovy a výcviku je to podobný asi jako s hříbětem, začít od telátka, manipulace, ohlávka, chození na voďáku, ruch ulice atd. Ta naše káča tedy zvedat haxny neumí, takže při úpravě paznehtů do klece. Jsou méně učenlivé, takové tupější, no prostě není to kůň. Takže zvolání "co děláš ty krávo?!" mluví za vše...🤣 No a samozřejmě jalůvka nebo volek. S bejčkem by to bylo asi spíš na nedobrovolné rodeo. 😁

Já.jách

12.6.2021 21:58
Já.jách

XXX.XXX.139.250

Já jsem jednou zkusila sednout si na býka, ten býček stál a nic nedělal a potom mě napadlo na něm jezdit a učit ho. Šlo to dobře, mohla jsem ho rozejít a zastavit. Ale nikdo už si s ním nezajezdí, protože skončil na jatkách :(

Přidejte reakci

Přidat smajlík