Prosím o radu – prasata žerou hlínu...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2015 15:53
Karel200

XXX.XXX.89.33

DOBRY DEN. PROSIM O RADU.PROC SE MI PRASATA VE CHLIVKU PREHRABUJI VE SLAME KTEROU CASTO NAHRNOU AZ DO KORYTA.KDYZ JIM DAM HLINU TAK SE JDOU ZBLAZNIT JAK JI ZEROU.CO JIM SCHAZI. KDE DELAM CHYBU.KRMIM PSENICNYM JECMENYM A TRITIKALE SROTEM BRAMBORAMI A KUCH.ZBYTKY.DEKUJI ZA ODPOVED,.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.1.2015 16:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Karel200 napsal(a):
DOBRY DEN. PROSIM O RADU.PROC SE MI PRASATA VE CHLIVKU PREHRABUJI VE SLAME KTEROU CASTO NAHRNOU AZ DO KORYTA.KDYZ JIM DAM HLINU TAK SE JDOU ZBLAZNIT JAK JI ZEROU.CO JIM SCHAZI. KDE DELAM CHYBU.KRMIM PSENICNYM JECMENYM A TRITIKALE SROTEM BRAMBORAMI A KUCH.ZBYTKY.DEKUJI ZA ODPOVED,.

Jsou to prasata, pud rytí k tomu patří. Ve slámě či v hlíně se dá rýt, v pšeničném šrotu ne.

24.1.2015 22:11
pajca

XXX.XXX.73.177

Prasata mají pravděpodobně škrkavky a žraní hlíny a slámy je projevem toho,
že se snaží jich zbavit. Prasata, která jsou začervená a pasata která mají
osutinu na hřbetě a v uších jsou neklidná a jejich neklid se projevuje i tím,
že hrnou hnůj do koryta.
Požádejte veterináře o odčervení.
Do krmení by bylo vhodé přidávat třeba Plastin.

27.1.2015 23:16
tera1

XXX.XXX.64.22

Dobrý den, prosím vás, co je to osutina?

28.1.2015 17:27
Karel200

XXX.XXX.89.33

DOBRY DEN. OSUTINA JE INFEKCNI BAKTERIALNI ONEMOCNENI KUZE, LEDVIN, JATER, KLOUBU A CENTRALNIHO NERVOVEHO SYSTEMU.POSTIHUJE HLAVNE SELATA KOLEM 1 MESICE STARI.PREDISPOZICNIM FAKTOREM JE NEDOSTATEK ZINKU.TO JSEM VYCETL Z KNIZKY O CHOVU PRASAT.

28.1.2015 22:57
tera1

XXX.XXX.64.22

Aha, děkuji. A povíte mi, prosím, ještě jak se to projevuje?

29.1.2015 16:13
Karel200

XXX.XXX.89.33

PODLE KNIZKY CO PISI-ZPOCATKU SE OBJEVI ZARUDLA MISTA NA KUZI HLAVY, VZNIKAJI PUCHYRKY, KTERE SE ZVETSUJI A PRASKAJI, VYTVORI SE CELKOVY EKZEM.SELE JE CELE POKRYTO MOKVAVYMISTRUPY, KTERE POSTUPNE ZCERNAJI. SELATA MAJI ZVYSENOU TEPLOTU, MALO ZEROU, HODNE PIJI A RYCHLE HUBNOU. KOZNI ZMENY VYVOLAVAJI SILNE SVEDENI. 4 AZ 8 DEN MUZE DOJIT K UHYNU. SAM JSEM TO JESTE NIKDY NEVIDEL, TAKZE NEVIM JAK TO VYPADA.

4.2.2015 09:46
tera1

XXX.XXX.64.22

Děkuju.

Přidejte reakci

Přidat smajlík