Ahoj,
už delší dobu sháníme místo, kde bychom se mohli usadit. Jen malé hospodářství pro nás, jen pár kusů dobytka nebo koz, dva tři koně, drůbež, ... nic moc, ne na obživu zatím (i když bych ráda...) Hledáme v okolí Trutnova a pořád nic kloudného najít (stačil by i starý dům k rekonstrukci, se stodolou nebo jinými prostory, hlavně jsme si řekli, aby střecha a zdi byly v pořádku, zbytek se dá dodělat...) - jak na to? Často vidím inzeráty "zemědělská usedlost", ale je k tomu jen 1000 m2 a zbytek obestavěný, prodaný, ... samozřejmě nepotřebujeme hned ze začátku několik desítek hektarů, ale alespoň výběh/zahradu ano (alespon 0.5 ha jsme si říkali, i když je to podle mě žalostně málo), jinak se snad dá něco pronajmout. Ale nechci mít zvířata jinde, než kde bydlím. A taky nechci bydlet přímo u dálnice nebo vlaku, prostě přeci jen aspoň trochu té přírody. Zdá se, že máme nesplnitelný sen... Dokonce i kdybychom si řekli, že nemáme finanční limit, tak se skoro nic nedá najít (bohužel ale finanční limit máme, nějakých 10 - 15 milionů jako počáteční investice je prostě zcela za horizontem). Jak jste sháněli vy? Inzertní portály? Realitky? Sami jste inzerovali?
Snažíme se i poptat místních, ale moc to nějak nejde...
moc díky za jakékoliv tipy
M.
kvetuse

XXX.XXX.24.10
Ahoj vim ted o jednom statku u semil jinak my hledaly 4 roky a nasli hlavne na srealitach, upozornuju ze mi to ovsem zabralo cca hodinu denne hledanim a objetim tak 40 - 50 statku po cr a spoustu penez za benzin ale nakonec uspesne jaky mate penezni limit ? Posli mi email poslu ti nejake typy ktere mi zbyli v mem hledacku.
Držím palce, ať něco uspokojivého seženete.
My jsme se probírali inzeráty a koukali na nabídky realitek.
Měli jsme představu tak do 15ti km od města.Minimum polorozpadlých staveb a větší pozemky.
Začínali jsme s koňmi.Nakonec jsme sehnali ideálně situovaný, celkem zachovalý dům s velkým dvorem a uspokojivou slušnou stodolou.K tomu necelý hektar navazujícího pozemku.30km od města.
Také jsme doufali, že další pozemky bez problémů dokoupíme, nebo pronajmeme.Ale to je největší kámen úrazu.U nás na západě se k půdě nedostanete, je to hrozná věda.Takže jestli můžu radit, buďte v tomhle směru ostražití a opravdu si ověřte, že alespoň hektar patří k nemovitosti.protože k dalšímu už byste se nemuseli nikdy dopracovat.
Hlavně se nevzdávejte, taky jsme objeli spousty "usedlostí vhodných k chovu koní či jiných zvířat" "zachovalých zemědělských usedlostí" "vesnických domů ideálních k hospodaření" a místy už jsme ztráceli naději
Děkuji moc za reakce!
ano, těch inzerátů typu "ideální pro hospodaření / chov koní" s malým dvorkem a kol dokola stavby a silnice jsme také viděli spoustu.. :) některé realitky asi nikdy neviděli krávu nebo koně zblízka.
květuše, prosím moc o případné tipy, byli bychom opravdu moc rádi! můj e-mail makuped@gmx.com děkuju moc -
a přeji vám oběma hodně štěstí a radosti na vašich statcích..! stále pevně věříme, že i my se dočkáme.
Sledujte FARMY.CZ, občas se tam něco objeví. Nyní třebas Pardubicko, příště to může být blíže
http://www.zemedelskeobjekty.cz/uzavreny-statek-s-moznosti-az-11-ha-pozemku/?arc=17&nabid=7391.