Síť pro drůbež použitá pro vietnamská prasata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marie K. L.

17.5.2015 14:35
Marie K. L.

XXX.XXX.245.250

Dobrý den,

chceme vytvořit našim vietnamským prasatům výběh. Není čas stavět nějaký plot, jako nejrychlejší a zřejmě i nejfunkčnější řešení přemýšlíme o síti pro el. ohradníky pro drůbež
(výška.112 cm, d.50 m, dvojitá špička).

Výhoda je, že má tento ohradník malá 6 cm oka, skrze která selat neprolezou, zato se bojím, aby se nepodhrabali, příp. aby ho naše prasnice jednoduše nepoložili na zem a neběžely pryč.

Máte někdo zkušenost s tímto druhem ohrazení nebo máte příp. nějaké lepší řešení, které je ale nenáročné na výstavbu?

Díky, Marie.

17.5.2015 14:57
spajzka

XXX.XXX.201.174

Ten jsem měla právě na drůbež a třeba liška neměla problém to podhrabat atd. Neustále je nutná péče porostu, aby neprobíjel el.proud, jestli plánujete dát to pod proud. Plastové tyčky se ohýbají, do rohů byla potřeba zpevnit dřevěným kůlem. Za silných větrů měl plot tendenci padat.
Nakonec jsem ho dala pryč.
Co prasátkům udělat výběh z klasického pletiva? A před to natáhnout ohradník pod proudem? Já to vyzkoušené nemám, naše prasata ven nechodila. Fotku jsem našla na netu...

Marie K. L.

17.5.2015 21:18
Marie K. L.

XXX.XXX.245.250

Díky moc za rady. Máme malá selata a bohužel by ohradník, jak je na obrázku, pro ně nebyl - proskočila by raz dva. Pod ohradníkem je tedy potřeba mít porost zcela vysekaný? Přijde mi, že má ohradník spoustu nevýhod na to, kolik stojí peněz, ale chtěla bych mít prasata venku a ne ve chlévě.

Marie.

17.5.2015 22:00
spajzka

XXX.XXX.2.144

Myslela jsem to asi takto, jak na obrázku. K elektrickému ohradníku si selata čuchnou jen jednou, dvakrát. Dalo by se taky naučit na proud už ve stáji.
Porost okolo ohradníku je potřeba udržovat nízký, buďto posekat, nebo trávu něčím postříkat. Jinak budou odvody el.proudu velké a ohradník tak méně či nikoli funkční.

Přidejte reakci

Přidat smajlík