Dojčar

XXX.XXX.128.30
Dobrý večer ! pomuže my nějaky veterinař?
Dojčar

XXX.XXX.128.30
Mam prasnici a dneska jsem zjistil že ma otekle jeden cicek, co tet mam dělat, prasatka maji 4 tydny, nam ji nechat u ni nech ji koji anebo odstavít? děkuji za radu
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dojčar
napsal(a):
Mam prasnici a dneska jsem zjistil že ma otekle jeden cicek, co tet mam dělat, prasatka maji 4 tydny, nam ji nechat u ni nech ji koji anebo odstavít? děkuji za radu
To se těžko na dálku radí. Mléčnou žlázu promasírovat černou mastí a vytahat, oddojit co jde. Pokud je žláza jen zatvrdlá, selata to po rozmasírování už samy vytahají. Pokud je tam zánět, odstavila bych, ať jim není blbě. Někdy jsou potřeba antibiotika.
To fakt nemáte (nebo nemáte na) nikde veterináře, co by se přijel podívat?
Dojčar

XXX.XXX.128.30
No dojde zitra ale jsem myslel že ted či my někdo neporadi zitra ho zavolam.
Dojčar

XXX.XXX.128.30
napsal(a):
To se těžko na dálku radí. Mléčnou žlázu promasírovat černou mastí a vytahat, oddojit co jde. Pokud je žláza jen zatvrdlá, selata to po rozmasírování už samy vytahají. Pokud je tam zánět, odstavila bych, ať jim není blbě. Někdy jsou potřeba antibiotika.
To fakt nemáte (nebo nemáte na) nikde veterináře, co by se přijel podívat?
A pokud nedojde veterinař mam koupit nějake Antibiotika, a ji dat bud do žradla anebo injekci?

Dojčar
napsal(a):
A pokud nedojde veterinař mam koupit nějake Antibiotika, a ji dat bud do žradla anebo injekci?
Antibiotika vám nikdo neprodá. A sám, jako laik, nepoznáte, jestli je jich potřeba případně které vybrat. Prostě si sežeňte veta.