Nahlášení telete rada

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Aanitram

26.11.2015 17:30
Aanitram

XXX.XXX.183.140

Dobrý den,

pracuji na školním úkolu a ráda bych se zeptala zkušenějších, jak to je s evidencí telete?
Našla jsem ve zdrojích pro rok 2013, že se má tele značit do 72hod, nicméně například pro podmínky dotace na masné tele jsem našla, že je tato lhůta 20 dní. A dalších 7 na nahlášení.

A pak mě zajímá, zda se za to nahlášení něco platí? Na internetu jsem žádné poplatky nenašla a jak jsem pochopila, lze tele nyní nahlásit elektronicky přímo do systému (SZIF - Portál farmáře). Raději bych se tedy ujistila, zda se za registraci telete skutečně nic neplatí.

A pak ještě takový pro vás asi hloupý dotaz k ušním známkám. Ta čísla na nich uvedená, to je číslo registrovaného hospodářství nebo telete (protože v tom případě nerozumím tomu, že první má přijít označení a pak teprve registrace, tak kde by to číslo vzalo)? A ještě poslední k těm známkám, při objednání to je cena uvedená za pár (jako do obou uší) a nebo za kus/pár (do jednoho ucha, přední a zadní díl).

Opravdu velice děkuji vstřícným a trpělivým přispěvatelům za pomoc (nejsem z oboru a tak na to opravdu doslova čučím jako tele na vrata).

26.11.2015 18:41
bee.st

XXX.XXX.69.182

Přihlášení zvířete je zdarma, platíte pouze ušní známky, ty musíte mít už před přihlášením, tak, aby jste mohla nahlásit číslo telete. Číslo na známce je číslem telete, přiděluje ho Českomoravská společnost chovatelů, kam taky to hlášení posíláte. Tele musí být trvale označené - ušními známkami, do 20 dní, ale do té doby musí být identifikovatelné - třeba obojek s číslem, ale nahlášené musí být do 7 dnů od narození. Myslím, že cena známky je za 1 ks, takže na 1 tele x 4.

26.11.2015 19:12
aggitta

XXX.XXX.249.59

Cena známek je za za 1 ks - který se skládá z předního a zadního dílu. Samostatně jen "půlku" známky koupit nelze.
Takže pro jedno tele - se objednávají 2 ušní známky - cena x 2.

Nejen přihlášení telete, ale i následné vystavení karty s původem je zdarma.

26.11.2015 19:27
bee.st

XXX.XXX.69.182

Jo máte pravdu, sice je to už min 2 roky, co jsem známky neobjednával, ale stačilo trošku víc přemýšlet a takovou blbost bych nenapsal.

Aanitram

26.11.2015 21:31
Aanitram

XXX.XXX.183.140

Opravdu Vám oběma velice děkuji za pomoc a vstřícnost, dost mi to pomohlo a konečně jsem se někam hnula (vypočítávám náklady). :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík