Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2015 12:53
ccarodejka

XXX.XXX.62.6

Nemám čas procházet diskuze. Právě jsme otelili kravku, býčka jsme vytřeli kravka ho líže, ale nemůže se postavit. Vypadá to jakoby zaklánělo špatně hlavu a nemůže ji ohnout před sebe. Veterinář dorazí až tak za dvě hodiny dřív nemůže. Máte někdo radu nebo zkušennost prosím. Běžím zpět do stáje.

8.12.2015 15:02
spajzka

XXX.XXX.202.219

Vyčkejte na veterináře. Některá novorozená telata bývají hvězdáři, tj. koukají nahoru, někdy zaklánějí hlavu. Což se léčí vitamínovou injekcí.
Tele jste vytáhli normálně přední polohou? Nohy jsou v pořádku?
Dejte mu napít, to je hlavní. Ostatní vyšetří veterinář na místě. Hodně zdaru, písněte co řekl veta.

8.12.2015 15:09
ccarodejka

XXX.XXX.62.6

Tele jsme vytáhli v pořádku, bylo ve správné poloze, ale šlo špatně ven bylo veliké. Kravka byla prvorodička. Nohy vypadají v pořádku. Mlezivo dostává každou hodinu z láhve. Vet ještě nedorazil :(.

8.12.2015 16:50
spajzka

XXX.XXX.134.172

Uvidíte co vám řekne veta, takhle od stolu je to na nic. Tele nemusí pít každou hodinu, ušetřete si práci :)
Včera jsme taky museli tahat z prvorodičky býčka. Sama by to nedala, ale zvládlo se...

8.12.2015 17:07
ccarodejka

XXX.XXX.62.6

Tak veterinář píchl nějaké injekce a řekl SNAD SE ZMÁTOŘÍ. No tak uvidíme. Problém je, že tele nemá sací reflex Mám dojem, že jsem v tom spěchu zde nějaké vlákno o sacím reflexu zahlédla, ale nevím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.12.2015 18:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

Někdy se tohle stane, když se tele během porodu přidusí. Na kravíně jsme taková telata dávali bokem do nastlaného boxu, dostala vitamíny až jim lezly z očí, kolostrum opakovaně, klidně sondou, když to samo nešlo, a pak se vidělo. Prostě buď se čapne nebo ne.

8.12.2015 21:04
spajzka

XXX.XXX.26.70

Tak to mne mrzí, máte o práci postaráno. Ale třeba se opravdu chytne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík