Zdravím,
mám dotaz, doufám, že nebude brán jako většina tohoto typu. Ráda bych se zeptala zkušených chovatelů na tipy. Přemýšlím o pořízení zvířete a ráda bych vybrala vhodné zvíře především dle mých možností: buď v malém bytě s tím, že jako většina lidí chodím do práce, ale mám možnost několikrát denně chodit krmit, protože pracuji 3 minuty od práce. Nebo venku v místě pracoviště, kde je dvorek s trávou, možnost přístřešku a pak další kus půdy, kde jsou slepice s kohoutem, tam ale tráva nemá šanci a je též možnost přístřešku. Či jako další spojení obou variant. Očekávání mám následující: kontaktní zvířátko, které vzhledem k popsaným možnostem nevyžaduje mojí přítomnost 24/7
Co se týká financí, není to pro mne podstatné tak, jako milá společnost. Píši to takto, protože bych ráda udělala zvíře šťastné a zatím nevím, pro které jsou vhodné moje možnosti, aby mělo vše co bude potřebovat. Jinak kromě pejska a kočky, pejska mají rodiče a kočku máme v práci polodivokou. Prosím jen o vážné odpovědi. Děkuji a přeji zdraví vašim miláčkům.
Tereza
Ja mam pocit ze nejlip v byte prezije kocka / ne z venkovniho chovu ale po generace bytova, klidneho temperamentu.../ a to z prosteho duvodu... kocky maji pocit ze byt je jejich a vy jste jenom na navsteve...:) navic chodi na zachudek a dokazi prezit i vikend o samote aniz by vam zdevastovaly byt a pritom jsou komunikativni a prijdou se pomazlit kdyz potrebuji.. a kdyz je kocour vykastrovany tak nestrika, nemrouska atd... no a rybicky... ale s tema se moc nejde mazlit...vetsina hlodavcu jsou nocni takze budou pres den spinkat a v noci chrastit... co se tyka venkovnich zviratek tak s temi je podstatne vice prace, zvlast kdyz nejsou podminky, likvidaci hnoje pocinaje, reprodukci, pripadne porazkou treba i nucenou konce... asi by jste mela upresnit vase chovatelske preference...