Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.1.2016 21:19
jsblacklady

XXX.XXX.135.69

Dobrý den, chtěla bych se zeptat čím krmíte prasnice v chovu aby měly dostatek všeho, zvládly porod a měly dostatek kvalitního mlíčka pro selátka, pokud nedáváte KKS?

18.1.2016 06:55
nehezacka

XXX.XXX.210.73

Dáváme zbytky, šrot, kozí mléko a nemáme problém s tím, že by neodchovala 10-15 selat

19.1.2016 07:31
jsblacklady

XXX.XXX.135.69

Také krmím zbytky, šrot a teď jsem začala přidávat trošku kuk. siláže a tají docela jede. Jinak mi příjde, že moc žrát nechce =(.

19.1.2016 12:19
strelish

XXX.XXX.204.32

A máte jen ji samotnou? My jsme měli prvně jen jedno prase, ve žrádle se spíš vrtalo, ale co je jich víc, tak se můžou ve žraní přetrhnout, aby jim to náhodou nesežral někdo jiný.

Jinak krmím +/- stejně, jen máme miniprasata, takže šrot je u nás zbytečný, zato máme teď přes zimu zdroj řepných řízků, takže to je tak nějak základ + trocha zbytků, pečiva a sena+senáže a mám v plánu sem tam přidávat minerální přípravek se selenem.

19.1.2016 18:21
milcek

XXX.XXX.252.163

Přeštickým sviním a bu kanci ve skupině krmím na hlavu 1.5kg šrotu ráno a 1.5kg šrotu a 1kg siláže večer.

21.1.2016 11:40
jsblacklady

XXX.XXX.135.69

Ano nyní je sama, ale hned vedle má ještě dvě prasata.

27.1.2016 12:21
xchipsy

XXX.XXX.142.1

KS si sestavuju sama, pšeničný a ječný šrot, sojový šrot, pšeničné otruby, řepkový šrot, cukrovarské řízky, pivovarské kvasnice a Premix (vitamíny, minerály, sůl, vápenec..) Jednotlivé poměry upravuju dle potřeby (tj. jalová, krátce po zapuštění, březí, vysokobřezí, kojící..), stejně tak množství, protože každý komponent má jiný "obsah" (např. otruby nevyrovnaný poměr vápník : fosfor, stejně tak soja, atd..)
Zbytky nedávám, oblíbeným pamlskem, po kterém by se prasnice "utloukla" (a stejně tak i její selata) je suché pečivo (hlavně rohlíky To dávám ale vyloženě jen jako mlsku, třeba půl rohlíku večer po krmení. + kvalitní seno a dostatek slámy.
Příkrm pro selata má jiné složení, stejně tak potom odstavová směs, atd atd..

Přidejte reakci

Přidat smajlík