Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zadavatelka

29.1.2016 08:06
Zadavatelka

XXX.XXX.78.82

Dobrý den,
potřebovala bych poradit, teda už není v čem radit, ale spíš názor...

Měla jsem páreček gottíků. Cca rok starých. Jednou na podzim se mi stalo, že sviňka z nejasných důvodů, když jsem přišla do výběhu, měla odřená přední kolínka a polehávala, nahrbeníá, chrochtala a měla málo síly, nechala se přenést na hobliny a zahrabat. Nicméně jsem jí z toho dostala glukopurem, teplem atd. Přišlo mi, že někam lezla, přelézala z výběhu ven a přepadla. Že si něco prostě udělala pádem.
Minulý týden večer to samé, kolínka do krve a stejný stav jako minule. Dostala tedy Glukopur a doufala jsem.Ráno jsem jí ale našla zahrabanou v hoblinách, ale nezvládla to

Jenže...
Kaneček, ten den večer, co uhynula přestal žrát, nedostala jsem do něj vůbec nic.Jen trochu tatry s glukopurem a rajče, spařila jsem mu ovesné vločky, aby měl teplé s glukopurem a na to mi prděl...Dala jsem ho z chlívku do tepla, dala mu na výběr x druhů jídla...
Třetí den v poledne zemřel.
Je možné, aby zemřel na stres? Stesk?
Předem říkám, že byli odčervení a do té doby žrali jak nezavření
Veselí, pobíhali, vrtali se ve sněhu, prostě normální stav...Jen další den ráno, co sviňka uhynula, měl průjem. Nepříjde mi normální, že by nějaká nemoc proběhla takhle strašně rychle.
Moc děkuju za názory

adinos

29.1.2016 08:47
adinos

XXX.XXX.79.164

Možná by to bylo možné... Taky znám dva koníky a kdyby jeden umřel, umřel by i druhý (sestřičky).

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.1.2016 09:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemoci, kor smrtelné, samozřejmě umí probíhat i mnohem rychleji než během tří dnů.

Na co zvířata uhynula vám může říct jen pitva.

30.1.2016 12:55
xchipsy

XXX.XXX.142.1

To rozhodně nevypadá na "umření ze stesku". Spíš nějaká nemoc. Některé mají opravdu velmi akutní průběh a k úhynu může dojít i během několika hodin.. Nechat vyšetřit oba uhynulé kusy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík