Čekáme první telárko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Milca001

4.3.2016 07:05
Milca001

XXX.XXX.210.227

Dobrý den, prosim zkušenější chovatelé o rady názory... pořídili jsme si připuštěnou jalovičku Terezku jersey. každým dnem čekáme na první telátko jak Terez tak i naše, ale jaksi se naší Terezce nechce. Dnes je 288 den březí. Od 28.2. Jí odkapává mlíko. Od 2.3. Když leží tak jí teče proudem. Příznkay k porodu má vždy v noci- přešlapuje, natahuje zadní nohy, zvedá ocas...1.3. a dnes v noci měla takovou zahleněnou pipinu ale nic z ní neteklo, nevyselo. Hlen vždy oschne a terezka hurá ráno na pastvu. Všichni čekáme co se bude dít, ale ono zatím nic moc. Kontroloval mi ji zootechnik, dokonce dva a dnes dojede vet. Všichni se shodli na tom, že vazy pánevní má povolený. Pipinu už hodně scvrklou, bricho změnilo tvar. A na pohled každou chvílu bude rodit. Já na ni koukám, oči jak angorák z neustálého hlídání- ve dne v noci a prostě ještě nic. Budu moc vděčná za vaše názory a poatřehy a tkušenosti a snad se dočkáme vytouženého telátko.

Inula

7.3.2016 20:05
Inula

XXX.XXX.4.146

U nás babky říkaj, že prvničky vždycky přenášejí. A u prvniček je to vždycky býk - ten se může narodit až na 290tém dni! Notabene, jestli tam máte až dva zootechniky, tak ti by snad měli vědět, ne?!
Takže klid a držím palce!

8.3.2016 20:46
spajzka

XXX.XXX.139.91

Tak co, už máte tele? Jak je jednou tele vevnitř, musí taky jednou ven a určitě se dočkáte. S býčkem jsou kravky déle březí. Normálně se říká +10dní. Ale 14dní je normál, u starých krav i 3týdny.

Inula

11.3.2016 10:00
Inula

XXX.XXX.179.220

spajzka napsal(a):
Tak co, už máte tele? Jak je jednou tele vevnitř, musí taky jednou ven a určitě se dočkáte. S býčkem jsou kravky déle březí. Normálně se říká +10dní. Ale 14dní je normál, u starých krav i 3týdny.

Asi jo, když už neodpovídá! Tak ať se daří!

11.3.2016 15:29
spajzka

XXX.XXX.139.91

Inula napsal(a):
Asi jo, když už neodpovídá! Tak ať se daří!

Asi asi

Milca001

13.3.2016 21:47
Milca001

XXX.XXX.210.20

Omlovám se za neinformovanost. Telatko se nam narodilo z neděle na pondělí. Porod bez komplikací a je to jalovička. Tak jak jsem sledovala všechny možné příznaky, tak ten den to bylo vše jasné a zřetelné. Pro lajka snadno rozpoznatelné že už je to tu :-D na prvničku je velice hodná. Bez problému nas pustí za malou a z vemínka jsme také už ochutnali dnes mlíčko. Fakt bezproblémová mamina. Každopádně ted mám tu naši Terez tak prokouklou a prohlídlou ze všech možných stran že bych na ni poznala i když by špatně mrkla okem :-D mějte se pěkně a všem přeji bohaté přírůstky, když už nám pomalu začne to jaro ;-).

Inula

21.3.2016 15:45
Inula

XXX.XXX.159.77

My máme dnes 286 a taky pořád nic! Bojím se o vemeno! Manžel říká, že u nich v práci snad ani po třetím teleti krávy nemají takový jako naše prvnička! Jsme napnutý... a nevyspalý!

P.S. Já vím, že by tam mělo být "napnutí" a "nevyspalí"... ale s "ý" to vyzní líp
P.S.2 - včerejší foto na procházce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík