Zdravím, mám od podzimu v chlívku dva kanečky, můžou mít tak 70-80kg, celo dobu oba v pohodě, ale včera mi jeden sedl a udrží se jen na předních nohách.Tváří se jako by chtěl žrát, ale nějak to nezvládne a oni vždy mezi sebou o koryto soutěžili, tak ten druhý se teď velice jednoduše postaví tak, ať hned ke korytu nemůže.Nepozoroval jsem žádné příznaky, přišlo to ze dne na den.Nějaká rada?
Diagnóza po síti.. To fakt nejde. Zavolejte veterináře, tohle může být cokoli. Pokud je to náhlé (tj. jak píšete "ze dne na den"), může to být traumatického původu (tedy úraz), třeba zlomenina krčku stehenní kosti (dosti časté u velmi mladých rychle narostlých prasat), vyhřezlá meziobratlová ploténka, nervové poškození..
Veterináře jsem samozřejmě volal okamžitě, no dostal se ke mě včera na večer a co čert nechtěl čuník zrovna stál na všech čtyřech a vypadal v pohodě.Říkal, že na sebe můžou nějak skočit a ublížit si, tak to vypadalo, že to přebolelo, ale teď mi tam sedí zase a hlavně mají už od včerejška plné koryto, to se nikdy nestalo, jakoby nežral ani ten druhý.