Uživatel s deaktivovaným účtem

jungle
napsal(a):
Mám měsíční selátka kříženců čínské prase přikuklené, divočák a vietnamec a nevím, zda je nutné jich nechat kastrovat, když se budou do 7 - 8 měsíců zabíjet?
Nutné nenutné, u měsíčních selat už je stejně na kastraci pozdě.
napsal(a):
Nutné nenutné, u měsíčních selat už je stejně na kastraci pozdě.
Kastruji klidně i ve třetím měsíci, ale nekastrujte, je to lepší nechat být, pokud nemáte i svině v jednom výběhu.Teď jsem zabíjel skoro roční přeštíky a bez problémů, u kříženců to mám rovněž ověřeno (prasata na gril).

xchipsy
napsal(a):
Proč by mělo být pozdě?
No dobře, v narkóze se dá vykastrovat i kanec vyřazený z testace.
Ale kastrovat zaživa selata starší jednoho měsíce... no nevím. Pomineme-li fakt, že se dost blbě fixují, je to drasťárna tak nějak odporující zákonu na ochranu zvířat proti týrání.
No, jestli je to "zaživa" ve třech týdnech nebo v pěti, to je rozdíl? To jako bolí míň? Jediný důvod pro brzkou kastraci je to, že jsou ranky menší a tudíž se to rychleji a lépe hojí, jiný důvod tam není. Měsíční sele neváží 30 kilo, aby se nedalo udržet..
Drasťárna je kastrace tak jako tak no a s tím odporující zákonu, tak vzhledem k tomu, že si to spousta chovatelů dělá samo-domo, tak je očividně nějaký zákon nese*e...
Já nechávala selata kastrovat v cca třech týdnech a jednoho kanečka, protože byl drobnější, ještě o 14 dní později a bylo to ok.. Nejradši bych to nedělala vůbec (nemám ráda "zbytečné zákroky"), ale jelikož plánujeme výkrm do víc jak 200 kilo, nebylo zbytí..