Jak může být kráva po teleti jalová ? Viz. Inzerát...
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/58756791/Prodam-kravu-jerzey.php.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Po porodu jalová může znamenat, že :
1/ Měla porodní či poporodní komplikace které způsobily, že již nezabřezla.
2/ Majitel krávu již nezapustil z jiných důvodů./Nepoznal říji, poznal a nechal připustit ale kráva nezůstala březí nebo na to vysloveně s*al opravdu nepřeberné množství důvodů. Zkuste se zeptat a uvidíte. Pokud by jste uvažovala o zakoupení takové krávy je lepší přizvat si veterináře či inseminačního technika nebo zootechnika který by krávu vyšetřil na místě ještě před koupí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

xchipsy
napsal(a):
Já bych v tom nehledala žádnou složitost, jalová = prostě není březí (nebyla připuštěna).
Ano ale prodávající taky mohl myslet, že je neplodná, nepřipustitelná..Ale znáte to jeden myslel...
Inula

XXX.XXX.159.77
faraolka
napsal(a):
Já se asi ptám jak hňup já si myslela, že jalovice je před pouze před prvním teletem a potom už je to prostě kráva.. takže, jestli tomu rozumím, měla jedno tele potom už ne, takže je bez mléka ? Kráva musí mít tele každý rok pro udržeaní a zvýšení dojivosti ?
Ono je to kráva od krávy... normálně se připouští každý rok, aby bylo mléko. Ale jsou přebornice, které dojí i tři roky bez připouštění. Ale tam je potom jiná kvalita mlíka...