Doporučuji koupit přípravek proti parazitům. Tele se líná, udělalo se teplo. Můžou to být vši nebo roztoči. Nejlépe tím polít všechna zvířata-dobytek co máte ve stáji. Kdyby to nezabralo a lysá místa by se dále utvářela, ukažte to veterináři, aby to nebyl telecí lišej.
Osobně si myslím že to jsou ty vši apod.
tera1
napsal(a):
Díky. Ještě se zeptám jak se projevuje telecí lišej? Zapoměla jsem napsat, že má olysalý kruhy kolem očí.
S tím lišejem není sranda. Je to vlastně ekzém. Dejte sem fotku vašeho telete a když si nejste jistí, tak zavolejte veterináře.
Uživatel s deaktivovaným účtem

spajzka
napsal(a):
S tím lišejem není sranda. Je to vlastně ekzém. Dejte sem fotku vašeho telete a když si nejste jistí, tak zavolejte veterináře.
Rinderflechte..Pěkný humus přenáší se to i na lidi. Vlastní zkušenost. Statkářka co jsem pro ně dělal to léčila tak, že to vyhnala na pastvu a nechala to osudu...fungovalo to ale nejsem si jistý zda je to dobře.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Rinderflechte..Pěkný humus přenáší se to i na lidi. Vlastní zkušenost. Statkářka co jsem pro ně dělal to léčila tak, že to vyhnala na pastvu a nechala to osudu...fungovalo to ale nejsem si jistý zda je to dobře.
Přesně tak, ale nechci šířit paniku. Proto by mne zajímalo, jestli má zadavatel vícero dobytka. Jestli to má pouze toto tele. A proto bych ráda viděla fotku. Zatím se stále přikláním k parazitům. V době línání normální věc, má zvířata jsou už ošetřená aby to vůbec nezačalo.