Tele, olysalé fleky na kůži

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2016 18:17
tera1

XXX.XXX.64.22

Dobrý den, prosím poraďte. Našemu 5ti měsíčnímu jersey teleti se objevily na krku a za ušima takové propelichané skvrny, nevypadá, že by jí to svědilo, kůže je sušší, trochu jakoby lupy. Nevíte co by to mohlo být?

28.3.2016 19:33
spajzka

XXX.XXX.139.91

Doporučuji koupit přípravek proti parazitům. Tele se líná, udělalo se teplo. Můžou to být vši nebo roztoči. Nejlépe tím polít všechna zvířata-dobytek co máte ve stáji. Kdyby to nezabralo a lysá místa by se dále utvářela, ukažte to veterináři, aby to nebyl telecí lišej.
Osobně si myslím že to jsou ty vši apod.

28.3.2016 20:27
tera1

XXX.XXX.64.22

Děkuju. A poradíte jakej přípravek?

28.3.2016 20:42
spajzka

XXX.XXX.139.91

tera1 napsal(a):
Děkuju. A poradíte jakej přípravek?

Já si nechávám dávat od veta Noromectin nebo Butox Pour on. Butox je dražší a používám ho na dojnice. Na dobytčata a jalovice to první. Ale neptejte se mne kolik to stojí v Čechách.

28.3.2016 21:19
tera1

XXX.XXX.64.22

Díky. Ještě se zeptám jak se projevuje telecí lišej? Zapoměla jsem napsat, že má olysalý kruhy kolem očí.

29.3.2016 09:10
spajzka

XXX.XXX.139.91

tera1 napsal(a):
Díky. Ještě se zeptám jak se projevuje telecí lišej? Zapoměla jsem napsat, že má olysalý kruhy kolem očí.

S tím lišejem není sranda. Je to vlastně ekzém. Dejte sem fotku vašeho telete a když si nejste jistí, tak zavolejte veterináře.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2016 13:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

spajzka napsal(a):
S tím lišejem není sranda. Je to vlastně ekzém. Dejte sem fotku vašeho telete a když si nejste jistí, tak zavolejte veterináře.

Rinderflechte..Pěkný humus přenáší se to i na lidi. Vlastní zkušenost. Statkářka co jsem pro ně dělal to léčila tak, že to vyhnala na pastvu a nechala to osudu...fungovalo to ale nejsem si jistý zda je to dobře.

29.3.2016 13:43
spajzka

XXX.XXX.139.91

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Rinderflechte..Pěkný humus přenáší se to i na lidi. Vlastní zkušenost. Statkářka co jsem pro ně dělal to léčila tak, že to vyhnala na pastvu a nechala to osudu...fungovalo to ale nejsem si jistý zda je to dobře.

Přesně tak, ale nechci šířit paniku. Proto by mne zajímalo, jestli má zadavatel vícero dobytka. Jestli to má pouze toto tele. A proto bych ráda viděla fotku. Zatím se stále přikláním k parazitům. V době línání normální věc, má zvířata jsou už ošetřená aby to vůbec nezačalo.

30.3.2016 16:54
tera1

XXX.XXX.64.22

Děkuju. neumím sem dát fotku, ale podle tý která tu je to takhle nevypadá. Objednám výše doporučené. Tele mám jen jedno, ale je ve stáji s kozama, každý má svůj box, ale chodí společně ven.

30.3.2016 19:42
spajzka

XXX.XXX.139.91

tera1 napsal(a):
Děkuju. neumím sem dát fotku, ale podle tý která tu je to takhle nevypadá. Objednám výše doporučené. Tele mám jen jedno, ale je ve stáji s kozama, každý má svůj box, ale chodí společně ven.

Nevadí, ošetřete tele a uvidíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík