Jaký síťový zdroj mám koupit aby byl lehce předimenzován pro ovce a vhodný do budoucna i pro krávy. Porost budu sekat ale člověk nikdy neví. Jo a taky chci zamezit přístup divokých prasat do ohrady. Načetl jsem toho spoustu ale nic kloudného, co by mi poradilo jsem nenašel. Předem díky za rady.
Https://www.patura.com/App/WebObjects/XSeMIPSPatura.woa/cms/page/locale.deDE/pid.102.210.1020/Der-PATURA-Zaunrechner.html#
Něco jsem objevila, kliknětě na obrázek, šipkami nad-pod jednotlivými obrázky si vyberete co chcete / volty, zvířenu, délku ohradníku a porost / a dole vám vyjede potřebný zdroj.
Jako přepalování rozumím spojení dvou drátů - ohradníku, jejich následné cvakání a probíjení až k propálení drátků. Běžné. Na to se dají ale koupit izolátory, buďto do kouta, nebo spojovací izolátory atd.
A ještě jaký ohradník chcete pro ovce? Drát nebo pásku? Nebo rovnou síť?
RoncaZ

XXX.XXX.119.92
janekg
napsal(a):
Taky se chci zeptat...dočetl jsem se, že pokud budu mít výstupní napětí vyšší jak 12.000v budou se mi přepalovat nějaké spoje. Jaké spoje? To znamená, že nesmím zdroj příliš předimenzovat? Nejsem elektrikář tak vtom lítám.
Bude preskakovat napeti z vodicu na zem nebo sloupky, na 10000V potrebujete cca 1 cm izolace, tedy na 13000V uz cca 1,3 cm
Provblem je to zejmena v zime a v desti, voda je trochu vodiva...
Ale s tim si hlavu nelamte, drtiva vetsina ohradniku v zivem zapojeni je rada, ze vygeneruje 9000V a ty napisy na nich o vykonu a napeti jsou teoreticke NESMYSLY )
Napriklad ohradnik AKO s napisem 4,5J vygeneruje do ohrady maximalne 3J (jen pro ilustraci) a s napetim je to podobne...
Mimochodem ty 3J jsou minimem pro ovce, tak pozor abyste nekoupil slabsi mrchu... Kdybyste mel dotazy, klidne se ptejte nebo lepe uvedte konkretni linky na konkretni produkty. Ja po vyberu mnoha jsem presel na AKO DUO POWER 4000, coz je prave jak vyse uvedeno, vyhodou je nizky odber a interne na bateriove napeti (bezna autobaterka) nebo trafo do 230V.
Ty pouze 230V tam nikdo pri vyvoji neresil prikon takze si cucnou tak 5x tolik elektriny i kdyz maji nizsi vykon atp...
-
Jako co me mrzi je ze nikdo nevymyslel uchyty klasickeho plotu na klasicke sloupky, s podhrabovymi deskami kvuli prorustani travy, treba v keramice atp. Prave aby se dalo pustit do obycejneho zinkoplotu ohradnikove napeti, to by byla teprve sranda...