Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Suša

2.5.2016 08:17
Suša

XXX.XXX.172.34

Zdravím, mám dotaz ohledně vývěvy na dojení. Máme doma klasickou vývěvu s motorem, ale máme jí ve stodole a když běží tak se z ní strašně kouří a, smrdí", tak jsem se chtěl zeptat, jestli je možné ten, výfuk" odlučovač oleje, vytáhnout nahoru třeba 3 metrovou trubkou do střechy a pak zahnout klasicky dolů. Jestli to nebude něčemu vadit, že ta trubka bude tak dlouhá ?

Děkuji za reakce

Myslím že víc vám poví následující obrázek :

Fotografie je použitá s inzertního portálu bazoš: http://stroje.bazos.cz/inzerat/60418008/Strojni-dojeni.php.

3.5.2016 21:10
pajca

XXX.XXX.73.177

Máme dojení zhotovené z klasické staré zrepasované vývěvy již více než 30 let
stále dobře funkční. V té době se dojení koupit nedalo, jako dnes.
Ale nekouří se z ní, ani nesmrdí. Kouřit a smrdět se může snad jen když se něco
pálí. Namáte volné řemeny, které se pálí, protože prokluzují ? Jaký je to smrad ?
Dále, jestli máte výfuk z vývěvy nahoru, jako na fotce z Bazoše, (otázka je jak vysoko)
tak to podle mne je špatně a tři metry nad střechu je namyslitelné. To z toho důvodu,
že vývěva musí být mazaná a je tak, že si přes kapátko přisává olej, (doporučené
10 - 15 kapek za minutu). Ten olej ja vyfukován z vývěvy do tlumiče a odlučovače.
Výfuk je potřeba mít vyvedený z vývěvy do boku a ne nahoru. Tak si dejte na vývod
z vývěvy koleno a stačí bohatě metr trubky a na konec zase koleno a tlumič.
Pod něj kanystr a vyfukovaný olej do něj zachytávejte. Když je vývod nahoru,
tak podle délky trubky se zbytky oleje budou zachytávat v rubce a stékat zpět do
vývěvy, což je špatně.

5.5.2016 14:38
Záblatsky

XXX.XXX.130.27

Máme doma podle vašeho obrázku stejnou vývěvu. Souhlasím s pajcou. Jen si myslím, že to co považujete za kouř je olejová mlhovina, která je vyfukována z výfuku. Zkontrolujte si jak velkou dávku mazání máte nastavenou. Trubku nahoru bych nedával jak je již v předchozím článku popsáno.

Suša

10.5.2016 09:30
Suša

XXX.XXX.172.34

Tu trubku máme tak 50 cm od vývěvy nahoru, pak zahnutou do prava a pak dolů. (přikládám foto), ano jedná se o kouř, který vychází z toho výfuku, kapání oleje jsme zmenšily na minimum, ale pořád to kouří. Známý mají stejnou vývěvu, ale žádný kouř jím z toho nevychází. Jedná se o kouř bez pachu, je to z toho oleje nejspíš. Ale nevím teda jak se toho zbavit. Myslím si, že nemám ty trubky nijak dlouhé. Jaký tam používáte olej ? /ještě dodatek, když jsme ubrali dávkování oleje, tak v té vývěvě tak po 2min. běžení začne jakoby, cvrkat", ale podtlak tvoří normálně.

Děkuji za odpovědi.

Suša

10.5.2016 09:33
Suša

XXX.XXX.172.34

Ještě k tomu pachu toho kouře : jedná se o dým, který jakoby nesmrdí něčím specifickým (jako třeba spálenina atd.), ale jde to cítit. Nevím jak to popsat.

10.5.2016 22:10
pajca

XXX.XXX.73.177

Když ten, dým" vychází z výfuku a není cítit jako spálenina, jde podle mne
o rozprášený olej z mazání vývěvy. Máte tlumič originál od dojení, nebo něco
vyrobeného doma. Tlumičem samozřejmě nasávaný olej odchází, ale u našeho
dojení to není vidět. Pod tlumičem máme větší nádobu, v které se olej zachytává.
Těch 10 - 15 kapek na mazání dodržujte, ať vývěvu nezadřete. Promiňte, ale
ložiska mažete? Nechci z Vás dělat hlupáky. Vývěva má dvě šroubovací maznice.
To mě napadlo že píšete o, cvrkání "
Olej se používá vývěvový, ale můžete požít i motorový M6,
Ještě mě napadá, jestli nemá vývěva zbytečně moc otáček. Záleží, kolik strojů
jde najednou. Kvůli udržení podtlaku.

Suša

16.5.2016 08:12
Suša

XXX.XXX.172.34

Dobrý den, otáčky by měli být v pořádku, je to originální soustrojí i s tlumičem. Dojicí stroj používáme jen 1.

Přidejte reakci

Přidat smajlík