Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2016 21:38
Lucie Č.

XXX.XXX.164.16

Prosím o radu, máme tři dny staré telátko na pastvě, které kráva nechala, krmíme ho z flašky, normálně pije, ale dneska na něm bylo hejno masařek a miliony vajíček. Nevíte jak mu pomoci, čím ho natřít nebo nastříkat aby na něj nešli?
Děkuji.

25.7.2016 23:31
profesor1

XXX.XXX.192.98

Masařky začnou klást vajíčka až už se něco živočišného kazí - hnije. Tele asi kráva neolízala a hnijou na něm zbytky plodové vody. Možná by stačilo jej pořádně vydrhnout vodou a vysušit. Pak nějaký obyč repelent. Jestli je ale tele zaprůjmované a ocasem si líčí špatně strávenou stravu, tak by jste jej museli sprchovat (zadek a okolí) každý den.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.7.2016 14:15

Taky bacha na pupik to je vstupni brana pro infekce pokud ho krava neocistila.

29.7.2016 20:07
Lucie Č.

XXX.XXX.206.253

Pupík má v pořadku, krasně se hojí, ale dnes zase masařky řadili a na boku a na zadech ma zase plno vajíček a některé už se začali líhnout a jezdí mu v srsti červíci, ale žádnou ránu na sobě nemá kam by zalezli, prosím nevíte někdo co s tím, nějaký přípravek čím ho natřít aby ho ty mrchy už nechali napokoji?

29.7.2016 20:07
Lucie Č.

XXX.XXX.206.253

Je to skotský náhorní skot a jak má dlouhou srst tak se mu v to v tom drží.

29.7.2016 21:57

Bacha aby je uz nemel v kuzi. staci mala ranka a pustej se do nej. mel jsem jehne na ktery se prevratila kubikovka. odrela mu zadek a pak jsem ho musel ostrihat a pri tom jsem strohal i cervy v kuzi. pak jsem to natrel dezinfekcej a bylo to ok. ale nic pro slaby povahy.

29.7.2016 22:19
spajzka

XXX.XXX.140.174

Přípravků je hodně. Raději si zajděte na veterinu, tam vám poradí a něco prodají. Pravděpodobně to bude chtít větší zásah.
Jestli máte možnost, tak tele dejte do stáje, kde je chladněji. Vydezinfikujte okolí, postříkejte něco proti hmyzu / to se dá koupit ve zverimexu nebo v Obi či co / Nad tele můžete pořídit el.chytač hmyzu či lepící pásky do stáje. Tele by mělo ležet na čistém a pokud možno často kydat.
Já jsem taková telata vyprala a vyšamponovala. Ty larvy musí pryč.

30.7.2016 08:05
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jestli není zraněné tak ho posypte dřevěným popelem(tím prachem, ne uhlíkama), který mu vetřete do chlupů.

30.7.2016 13:55
norina

XXX.XXX.231.33

Rozdrťte několik stroužků česneku a tele s ním celé potřete. Před tím mu ale ty červy že srsti vymyjte vodou. Pozor dávejte kolem řitního otvoru aby nemělo vajíčka nebo červy i tam, mohou mu ho celý ''rozežrat'' do krve...

Přidejte reakci

Přidat smajlík