Roštová podlaha a podestýlka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2016 10:40
Ivuše

XXX.XXX.231.2

Milí kolegové :),
ráda bych v naší stáji zlepšila podmínky prasatům ve výkrmu. Jsou na celoroštové podlaze a tak je dost výzva vymyslet nějaký vhodný materiál, kterým by se zabavila a který by zároveň neucpával systém na odstraňování kejdy..zatím jsem se dočetla, že celkem vhodným řešením by mohlo být připevnění pár špalků z měkkého dřeva někam na hrazení, nebo připevnit nosič se slámou nebo peletama..jen bohužel nejsem zootechnik a netuším, jestli něco z toho funguje bez problémů. Proto bych se ráda ze ptala vás, jestli nemáte nějaké zkušenosti nebo nápady?
Mnohokrát děkuji
Iva L.

31.8.2016 12:28
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Nemám rošty, takže můžu dle libosti (hlavně prasečí nstlat slámu a o zábavu je postaráno. Ale co jsem tak různě viděla, používají se jako "hračky" i lana nebo řetězy. Špalky by taky nebyly špatné, ikdyž mám obavu, že z měkkého dřeva tam dlouho nevydrží.. Dobré je nenechávat to v chlívech nonstop, protože - jako u každého jiného zvířete - jinak je to časem může přestat zajímat. Bohužel kontra k tomu je jedno negativum a sice, pokud je v kotcích hodně zvířat a "hraček" málo, když se jim tam něco dá, aby se u toho nervaly (tento problém zažil kolega a skončilo to nutnou separací jednoho kusu - které k ostatním pochopitelně už po zahojení nemohl vrátit

31.8.2016 12:58
spajzka

XXX.XXX.20.43

Já našim dávala starou gumu s kolečka, s tím se vyblbli dost. Jinak řetězy, ať mají za co tahat. Nebo koš ze senem, slámou připevněný na ohradě. Myslím koš železný. Nebo se prodávají míče, kousací tyče

http://www.anifarm.de/beschaftigungsmaterial-und-spielzeug-fur-schweine.html?p=1

je to sice v němině ale z obrázků na dvě strany si můžete udělat představu.
A pár obrázků stažených z netu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík