Hledám telátko na záchranu...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jirku

26.9.2016 16:16
jirku

XXX.XXX.120.101

Dobrý den, mám dotaz. Hledám telátko které by se dalo odkoupit před porážkou z jatek tak aby uniklo porážce. A zároveň hledám někoho kdo by si ho vzal zadara třeba na mlíko někam na pastvu. Ale ne do kravína s masivní produkcí. Aby mohlo žít důstojně. Nemáte někdo nějakou radu která pomůže?

děkuju.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2016 16:52

No nene:)

Víte, když chcete něco zachraňovat, musíte mít podmínky. Nepřijde vám blbé něco zachránit, abyste to pak hodil na hrb někomu jinému?

Jo, telata, co jdou na porážku, jsou ti největší mrzáci a vůbec neprospívající zvířata, která tímto dají aspoň nějaký užitek. Fakt to není nic, co se dá odchovat - když mám jalovici, co má šanci vyrůst a být dojnicí, tak přece nejde na jatka, to je blbost dělat. Na jatkách končí jalůvky po zápalech plic a podobní experti, co je nikdo nechce ani zadarmo někam na pastvu.

PavelB.

27.9.2016 08:00
PavelB.

XXX.XXX.132.149

To jako si vylepšit karmu, nebo co? Nechápu...

Je to tak, jak píše bodlinka, i zdravý kusy, nevhodný do chovu, se vyplatí vykrmit.

27.9.2016 08:48
spajzka

XXX.XXX.8.108

Radu mám... marš do školy. A za pár let to tu probereme znovu.

27.9.2016 09:40

Zrovna vcera jsem vez na jatka bejcka, byl dlooouho na inzerci, mela jste moznost :).

27.9.2016 09:57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zrovna vcera jsem vez na jatka bejcka, byl dlooouho na inzerci, mela jste moznost :).

Bejček není telátko a zadarmo na pastvu na mlíko by si ho nikdo asi nevzal :D

a do pokojíčku se slečně nevejde.

27.9.2016 09:59

Akorat s tim mlikem no ale jinak to je bylo trimesicni telatko. Stejnak to je provokace :).

27.9.2016 11:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Akorat s tim mlikem no ale jinak to je bylo trimesicni telatko. Stejnak to je provokace :).

Tříměsíční telátko už je docela kus

už úplně vidím tu slečnu, jak jí přivedete to zvíře s tím, že tady má telátko, a ona přitom čekala to, co viděla na obrázcích ještě ve VIB.

jolyha

27.9.2016 17:59
jolyha

XXX.XXX.229.101

jirku napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz. Hledám telátko které by se dalo odkoupit před porážkou z jatek tak aby uniklo porážce. A zároveň hledám někoho kdo by si ho vzal zadara třeba na mlíko někam na pastvu. Ale ne do kravína s masivní produkcí. Aby mohlo žít důstojně. Nemáte někdo nějakou radu která pomůže?

děkuju.

Slečno, a uvědumujete si cenu na kolik by vás to telátko vyšlo? Jestli jo, seženete takové (myslím tím životaschopné) a budete ho následně zadara chtít dát někam na pastvu, klidně vím o člověku, co ho vezme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík