Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

papala

6.12.2016 10:52
papala

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. Potřebuji koupit náboje do jateční pistole a chtěl bych od Vás doporučení kde koupit. Jedna se o náboje na prasata. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.12.2016 11:00

Já kupuju tady: https://heroldreznickepotreby.cz/eshop/reznicke-potreby/jatecni-pristroje-a-prislusenstvi/jatecni-naboje/

Na klasické prasata doporučuju ty žluté. Když to prolezete tak u každé barvy je napsáno na jaké zvířata jsou určeny.

6.12.2016 18:57
Stenlyn

XXX.XXX.100.168

Dobry den. použivam cervene. kuouji v myslyveckych potrebach kde je maji taky,

7.12.2016 14:07
profesor1

XXX.XXX.192.98

Bavíte se o barvě nábojnice celé, nebo barvě na její špičce, případně barvě zápalky?

7.12.2016 14:33
profesor1

XXX.XXX.192.98

Asi si odpovím sám, protože ty šedé nábojnice už se asi nevyrábí, nebo nejsou určeny na prasata.

8.12.2016 08:38
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Samozřejmě barva zápalky Záleží i na výrobci, ale většinou to bývá stejné.

zelená - lehký dobytek (jateční prasata, telata, jehňata, kůzlata)
žlutá - středně těžký dobytek (jalovice, prasnice, ovce, kozy)
modrá - těžký dobytek (jateční býky, krávy, kance, koně, berany, kozly)
červená - nejtěžší dobytek ( plemený skot ).

8.12.2016 09:30
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jj, díky za vyčerpávající info. Já mám ještě zásobu i těch šedých + všehochuť z dob dávno minulých, kdy se dal ze zbrojovky ukrást třeba i tank

8.12.2016 10:03
xchipsy

XXX.XXX.142.1

8.12.2016 12:14
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

Já jsem si objednal přímo v řeznických potřebách a poslali mi náboje červené...používám je roky a v pohodě...

8.12.2016 13:13

Jde jen o to, že pokud se použijou příliš silné náboje, tak si v jatečáku zbytečně kurvíte dorazovou gumu. To mluvím o těch vašich hojně používanejch červenejch. Ona sice stojí pár korun, ale na malý zvířata mi to příjde zbytečný, používat tak silné.

8.12.2016 13:40
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jde jen o to, že pokud se použijou příliš silné náboje, tak si v jatečáku zbytečně kurvíte dorazovou gumu. To mluvím o těch vašich hojně používanejch červenejch. Ona sice stojí pár korun, ale na malý zvířata mi to příjde zbytečný, používat tak silné.

Pistoli mám víc jak 20 let a je pravda, že jsem letos musel už gumu vyměnit...dělal jsem dříve cca 20-30 prasat ročně, teď tak 4, takže v pohodě...

11.12.2016 19:46
hohol

XXX.XXX.241.197

Neprodá někdo jateční pistoli ?

11.12.2016 20:14
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

hohol napsal(a):
Neprodá někdo jateční pistoli ?

Odkud jste, kamarád má na prodej starší funkční za 1000 kč, Slavkov u Brna.

11.12.2016 20:21
hohol

XXX.XXX.241.197

No to není zase daleko, uherské hradiště zlín.

11.12.2016 20:27
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

hohol napsal(a):
No to není zase daleko, uherské hradiště zlín.

Do interních zpráv napište vaše číslo a předám jej majiteli a on zavolá.

papala

19.12.2016 10:51
papala

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. Tak jsem koupil v loveckých potřebách náboje do pistole a při zabíjení mi ze 6 náboju ani jedna nevystřelila ale jakoby jenom vyhořela. Proto mám dotaz stalo se Vám to taky někomu? Objel jsem u nás 2 samo řezníky a řekli mi že se jim to taky stalo již víckrát. Pak mi jeden nechal staré šedívé náboje a všechny vystřelili jak měli a proto mám i dotaz dají se ještě někde dnes sehnat? Děkuji za reakce.

19.12.2016 12:44
profesor1

XXX.XXX.192.98

Přesně tyhle používám nejčastěji a to co popisujete se mě nestalo. Ale je pravda, že vždy před dnem D si dávám 2 žluté s červenou špičkou a jeden šedý na radiátor - takový převzatý zvyk. Měl jsem vytahanou pružinu na úderníku, tak sem tam náboj nevystřelil, ale když jsem na úderník klepl kladívkem, tak vystřelil vždy. Ty šedé jestli jsou delší než tyhle tak dávají jateční pistoli zabrat, protože jsou silné.
Jestli se dají sehnat to nevím. Někdo jim říká nástřelové, tak se možná používají i jinde. Taky se možná používají jako slepé do devítky kvéru, ale to bylo už dávno. Ptejte se v loveckých potřebách. Některý prodavač - majitel loveckých potřeb tomu hoví tak by mohl poradit - pozišťovat- sehnat.
Někdo jen tak plácá - dělá chytrého, ale někdo je opravdu machr.

19.12.2016 12:54
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Spíš než lovecké potřeby bych se poptala v potřebách pro řezníky, přeci jen v tom prvním vám spíš poradí klobouk nebo vábničku zatímco u řezníků je ta pravděpodobnost, že tomu rozumí, mnohem větší a nepředpokládám, že se tam dočkáte odpovědi typu "Tyhle lidi hodně berou..." (což v 99% případů znamená "Vůbec tomu nerozumím")
A SelBel (který je právě v těch lov.obchodech) bych osobně nekupovala, už je nepoužívám ani k lovu (rozbíjí, podlévají...). Spíš než tuto "zábavnou pyrotechniku z Vlašimi" bych sáhla např. po Blitz-Kerner.

19.12.2016 14:15
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

No dle toho co pán popisuje, si myslím, že jsou patrony vlhké...dejte je na radiátor a dosušte, i den před zabijačkou je dejte na radiátor...

19.12.2016 17:33
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

xchipsy napsal(a):
Spíš než lovecké potřeby bych se poptala v potřebách pro řezníky, přeci jen v tom prvním vám spíš poradí klobouk nebo vábničku zatímco u řezníků je ta pravděpodobnost, že tomu rozumí, mnohem větší a nepředpokládám, že se tam dočkáte odpovědi typu "Tyhle lidi hodně berou..." (což v 99% případů znamená "Vůbec tomu nerozumím")
A SelBel (který je právě v těch lov.obchodech) bych osobně nekupovala, už je nepoužívám ani k lovu (rozbíjí, podlévají...). Spíš než tuto "zábavnou pyrotechniku z Vlašimi" bych sáhla např. po Blitz-Kerner.

Xchipsy zajímavé, že tu "zábavnou pyrotechniku z Vlašimi" vyváží do celého světa a vyrábějí náboje třeba pro Hornady, které jim přímo ve Vlašimi balí i do jejich krabic. Osobně jsem byl přímo ve zbrojovce a prošel linkou a tak vím, že kvalita tam je na TOP úrovni. Nehledě na to, že jak já tak otec celý život střílím SaB a naprostá spokojenost. Ale to jen tak na okraj.

19.12.2016 19:55
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Zdenda1987 napsal(a):
Xchipsy zajímavé, že tu "zábavnou pyrotechniku z Vlašimi" vyváží do celého světa a vyrábějí náboje třeba pro Hornady, které jim přímo ve Vlašimi balí i do jejich krabic. Osobně jsem byl přímo ve zbrojovce a prošel linkou a tak vím, že kvalita tam je na TOP úrovni. Nehledě na to, že jak já tak otec celý život střílím SaB a naprostá spokojenost. Ale to jen tak na okraj.

Ano ano, "lovím s tím celý život", to je velice častý argument. A zejm. těch, co nikdy nevyzkoušeli nic jiného a tudíž mají o kvalitě dost zkreslené představy (tím teď nemyslím zrovna vás).
Samozřejmě také záleží na ráži, umístění rány a druhu zvěře. Něco jiného je metrákové prase a šestikilové srnče...
Btw to že se vyváží do celého světa není ukazatel kvality. Svou roli dost hraje i cena. Je spousta (a ještě víc) myslivců, kteří prostě nechtějí dát šest či osm pětek za patronu Hako a Fomei se taky prodává dost solidně a určitě to není proto, že jsou to kvalitní puškohledy

19.12.2016 20:00
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Jen pro porovnání (ostatním se omlouvám za OT):
jelení špičák - SB SP 11,7g - vstřel
sele - Breneke TUG - vstřel a výstřel po odříznutí plece (jinak není nic vidět, jen dírka-dírka) Obojí 308Win.

20.12.2016 07:26

Ty co kupuju v řeznickejch potřebách v Heroldu nah zalitou špičku voskem a neskladuju je v kdovíjakém suchu ale vždy vi každý náboj vystřelil.

20.12.2016 08:23
Záblatsky

XXX.XXX.130.2

Kupuji nábojky v loveckých potřebách. Jsou zlaté a mají červeně zalitou špičkou. V krabičce je jich 50 ks a stojí od 250 do 300 Kč za krabičku. Ještě se nechají sehnat extra silné, ale ty jsou na prasata zbytečné. Ty šedé o kterých zde také píšete bych do jatečné pistole nedával. Jedna rána neudělá nic, ale vzhledem k tomu, že jsou opravdu silné si zničíte jak píst v pistoli i ten gumový silem blok uvnitř. Ty se používají do nastřelovací pistole na hřebíky.

papala

20.12.2016 09:08
papala

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. Děkuji za reakce a zkusím tedy je dát ještě na radiator. Podle vyhoření jsem měl taky tušení že jsou vlhké. Na druhou stranu si vezměte, jak mi bylo, když jsem přikládal praseti po 6 pistoli k hlavě smajlík už se po mě ohánělo a začalo být agresivní čemu se ani nedivím

Přidejte reakci

Přidat smajlík