Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dufek Jan

6.1.2017 12:23
Dufek Jan

XXX.XXX.76.9

Dobrý den, je nutné smetanu po odstředění v odstředivce před výrobou másla pasterizovat? Nebo dá se odstředit již spasterizované mléko? Děkuji.

10.1.2017 17:03
akela

XXX.XXX.36.106

Vhodné je smetanu pasterizovat na 95°C po dobu alespoň 5sec, aby máslo tak rychle nežluklo - vydží podstatně déle. já to dělám tak, že ho nechám prostě vzkypět a pak vypínám a dávám chladit - nemusím hlídat teplotu. Dá se odstředit i pasterizované mléko, ale dle zkušeností je lepší pasterizace smetany, ale někdo dělá i to a je spokojen. Tak jedině vyzkoušet!

Jájina1989

6.10.2017 21:03
Jájina1989

XXX.XXX.8.162

Dobrý den, dá se odstředit mléko i bez odstředivky?

Přidejte reakci

Přidat smajlík