BŘEZÍ JALOVICE - PRŮJEM

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2017 11:04
KlaraNo1

XXX.XXX.102.93

Dobrý den, máme březí jalovičku- Salers a už po několikáté se jí vrátil průjem. V létě to určitě bylo z jablek, která padala ze stromů, rostoucích podél ohrady, ale teď jsem bezradná. Máme zvířata na zimovišti a teď, pár týdnů před telením jsou pouze na seně a pouze jedna jediná má takový problém. Stejný problém jsem měla s ovcí, ale ta nebyla březí a když nepomohla ani antibiotika, tak jsem jí dala Aldofal a to jí zachránilo. V tomto případě je podání Aldifalu vyloučeno. Máme od veterináře výluh z kaštanu, ale to jak ucítí, tak nás mine obloukem. Manžel jí to už zkoušel dát do všeho možného ( voda, trocha šrotu, nastouhané jablko, mrkev). Prosím, poraďte, co ještě máme vyzkoušet. Předem moc děkuji.

7.3.2017 13:14
spajzka

XXX.XXX.130.42

Dobrý den, a viděl ji veterinář? Je odčervená? Jak vypadá celkově - skleslá, matná... Pije dost? Je na jednom zimovišti společně z ovcemi? Může se i nadále dostat k jablkám popadaných podél ohrady? Kde stojí zimoviště a co v něm roste, třeba i stromy a jak je namáhaná půda? ( jde o to že častý pobyt na jednom místě zamořuje pastvu a je třeba vápnit či odklízet výkaly )... V neposlední řadě, nekrmí někdo přes ohradu?
Pak stále vracející se průjem může být i chronický, to by měl ale řešit veterinář. Jinak na průjem černé uhlí.

7.3.2017 13:49
KlaraNo1

XXX.XXX.102.93

Dobrý den, holka nám žere, pije, nějak se neztrácí. Není kostnatá. Kdybych jí neviděla na vlastní oči při kálení, tak bych nic nepoznala. Jen s blížícím se porodem jsou holky nervozní. Máme tyto 4 kusy.
Zimoviště mají jen pro sebe, oddělené od pastvy, jen na vysoké podestýlce. Je to mimo civilizaci a kromě nás tam nikdo není.
S veterinářem jsme domluveni, že se na ní o víkendu přijede podívat, ale chtěla jsem zjistit, jestli nemáte vyzkoušený nějaký zaručený recept. To černé uhlí můžu podat i v době březosti ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2017 14:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

KlaraNo1 napsal(a):
Dobrý den, holka nám žere, pije, nějak se neztrácí. Není kostnatá. Kdybych jí neviděla na vlastní oči při kálení, tak bych nic nepoznala. Jen s blížícím se porodem jsou holky nervozní. Máme tyto 4 kusy.
Zimoviště mají jen pro sebe, oddělené od pastvy, jen na vysoké podestýlce. Je to mimo civilizaci a kromě nás tam nikdo není.
S veterinářem jsme domluveni, že se na ní o víkendu přijede podívat, ale chtěla jsem zjistit, jestli nemáte vyzkoušený nějaký zaručený recept. To černé uhlí můžu podat i v době březosti ?

Farmatan.

A odčervit. Není jen aldifal, a i ten by se u vysokobřezích jalovic dal normálně použít.

7.3.2017 14:42
KlaraNo1

XXX.XXX.22.202

Poslední odčervování proběhlo na podzim, ale Aldifal jsem na ně chtěla použít na jaře před vypuštěním na pastvu. Na tuto jalovici jsem to chtěla vyzkoušet teď, ale při pročítání príbalového letáku tak píší, že to není vhodné pro březí. Hospodářství jsem si založila teprve před rokem, tak kromě rad od veterináře jsem vděčná za každý vyzkoušený recept od Vás, zkušených.

7.3.2017 17:13
spajzka

XXX.XXX.130.42

KlaraNo1 napsal(a):

Černé uhlí jsem podávala telatům a jedli jsme ho i jako děcka. U březích to půjde také. Schválně si vygůglujte černé uhlí v těhotenství.

Jinak mne napadlo ještě lněné semínko. Buďto šrotované nebo musíte uvařit.

A zbytek vám řekne veterinář, protože průjem může mít ze špatného žrádla či jiného onemocnění.

Nebo doopravdy reaguje na blížící se porod, kolik ještě zbývá vůbec?

7.3.2017 22:50
KlaraNo1

XXX.XXX.22.202

Jojo, manžel jí zkoušet vnutit Farmatan plus .

7.3.2017 23:01
KlaraNo1

XXX.XXX.22.202

Má to doopravdy za pár , počítáme do 2 týdnů max. Byla volně s býkem. Nejdříve zkusím to černé uhlí. Jak jste to podávala telatům ? Už teď vím, že rozpuštěné ve vodě nemá cenu, ale můžeme to zapíchnout do pamlsku. Kolik jí mám dát tabletek, prosím ?

Pak si připavím variantu se lněným semínkem. Děkuji za rady.

8.3.2017 14:23
spajzka

XXX.XXX.130.42

Já měla černé uhlí v prášku od veterináře Dysticum a to jsem dávala telatům do mléka, do vody a to flaškou nebo v kýblu, ale myslím že to jde i do žrádla. Bude to stát na příbalovém papíru i množství.
Některé moje krávy mají taky před porodem průjem a jinak jim nic není. Uvidíte no. Tak hodně zdaru.

8.3.2017 23:57
KlaraNo1

XXX.XXX.22.202

Spajzka, děkuji za radu, zkusím to smajlík Držte palce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík