Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

honza17

19.4.2017 11:25
honza17

XXX.XXX.38.130

Chci se zeptat, jen tak abych byl pripraven, co delat kdyz se krava nafoukne.

19.4.2017 12:30
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

honza17 napsal(a):
Chci se zeptat, jen tak abych byl pripraven, co delat kdyz se krava nafoukne.

Tympasol, trokar.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2017 12:41

Vhodný je mít drencher, pokud se jedná o plynovou tympanii tak se s ním dá kráva čásnečně odfouknout, u té pěnové tympanie to je horší. Tympasoly, tympanoly a podobné přípravky, nebo třeba olej jsou mnohem účinější smíchané s velkým množstvím vody, a než to do krávy lejt po flaškách, tak drencher se hodí. No a v posledním případě kdyžtak přichází na řadu trokar. To kdyžtak chce vědět kam a jak se to píchá, ať to člověk nezjišťuje když už je nejhůř, když je každá sekunda draha

honza17

20.4.2017 10:57
honza17

XXX.XXX.38.130

D iky za rady.

20.4.2017 14:26
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vhodný je mít drencher, pokud se jedná o plynovou tympanii tak se s ním dá kráva čásnečně odfouknout, u té pěnové tympanie to je horší. Tympasoly, tympanoly a podobné přípravky, nebo třeba olej jsou mnohem účinější smíchané s velkým množstvím vody, a než to do krávy lejt po flaškách, tak drencher se hodí. No a v posledním případě kdyžtak přichází na řadu trokar. To kdyžtak chce vědět kam a jak se to píchá, ať to člověk nezjišťuje když už je nejhůř, když je každá sekunda draha

Pozor na sondu, ať to nenalejete do plic. je lepší plastová láhev 10 l zase není tolik. PO OŠETŘENÍ KRÁVU VODIT.

20.4.2017 16:34

Ano 10 litrů není moc, dáváme 20 - 30l na krávu. Vždyť maj obsah bachoru nějakých 100l, to se tam těch vašich 10 litrů úplně ztratí. Na krku bývá hezky vidět kam to leze a pak si stačí, pro klid duše čuchnout, nebo si poslechnout co z hadice jde a navíc ono trefit ty plíce není uplně jednoduché.

honza17

6.5.2017 12:35
honza17

XXX.XXX.38.130

Diky za informace,

6.5.2017 13:35
spajzka

XXX.XXX.4.187

honza17 napsal(a):
Diky za informace,

Nic nepíchat, nic nenalívat a zavolat veta. Krávu akorát udusíš, když jí to šoupneš do plic. A trokar je pro učený. To je podobný, jak kdybyste chlapi říkali mě, jak mám vyměnit klíňák.

7.5.2017 06:44

Ono než dorazí vet tak právě ale může být pozdě. Mě taky nikdo neučil jak se trokaruje a jak se zavádí drencher a tak jsem to předem nastudoval z knih a když problém nastal, tak jsem to udělal a nikdy jsem tak nic nezabil.

honza17

7.5.2017 09:02
honza17

XXX.XXX.38.130

Diky vsem ale ja chtel jen vedet moznosti. Doufam ze se nic neprihodi ale diky.

7.5.2017 09:08
spajzka

XXX.XXX.4.187

Ono než dorazí vet tak právě ale může být pozdě. Mě taky nikdo neučil jak se trokaruje a jak se zavádí drencher a tak jsem to předem nastudoval z knih a když problém nastal, tak jsem to udělal a nikdy jsem tak nic nezabil.

Tak hlavně by se neměly vůbec nafukovat. Takže než si začnu pořizovat trokar, tak si raději načtu jak pořádně krmit. Popřípadě si nechám udělat krmnou dávku od někoho kdo věci rozumí.

Ale zpět k nafouknutí. Pro strýčka příhodu je dobré mít doma flašku s dlouhým hrdlem a při nafukování za a) volat veta a za b) smíchat vodu s antitympatikem a nalít to krávě do huby. Přípravek je ke koupení u veterináře.
Jednou v životě jsem měla trokarovat tele, nesvedla jsem to a volala souseda pracující v ZD. Tele zašlo stejně. Do krav jsem toho lila hodně, přežily. Měla sem i tele s chronickým nafukováním, to šlo k řezníkovi než by se nafukování stalo bolestivým.

8.5.2017 12:53

Neměly by se nafukovat, to je pravda, ale když nám třeba při bouřce spadnul strom přes lanka a krávy vběhly do mokrého jetele připraveného na siláže, tak se zkrátka nějaké začaly nafukovat. Nebyly na tom nějak špatně, tak jsme je jen proháněli po pastvině a spravilo se to. Ale takovým nehodám člověk občas prostě nezabrání.

8.5.2017 13:08
spajzka

XXX.XXX.4.187

Neměly by se nafukovat, to je pravda, ale když nám třeba při bouřce spadnul strom přes lanka a krávy vběhly do mokrého jetele připraveného na siláže, tak se zkrátka nějaké začaly nafukovat. Nebyly na tom nějak špatně, tak jsme je jen proháněli po pastvině a spravilo se to. Ale takovým nehodám člověk občas prostě nezabrání.

Taky pravda, bohužel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík