Jak poznat březí jalovici

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Verunka96

13.5.2017 13:19
Verunka96

XXX.XXX.117.9

Dobrý den, koupil jsem 2 leté jalovice které byli ve stádě s býkem z toho důvodu je možné že jsou již březí, ovšem na 100% to nevím, potřeboval bych poradit jestli máte nějaké zkušenosti jak poznám že je jalovice březí, Hodně chovatelů tvrdí že je u nich patrné břicho vyboulené na jednu stranu, popřípadě když jím začnou být lehce natékat vemena je to také znak březosti?

13.5.2017 13:28
spajzka

XXX.XXX.4.187

Zavolejte si veta nebo inseminátora, který pohmatem pozná a budete vědět víc. Tohle optické možná je možná není je na prd. Napište si termín od kdy do kdy byla s býkem.
Že natéká vemínko je pravda, ale to až před porodem. Já osobně bych teda ráda věděla kdy se mi budou telit jalovice, abych si je ohlídala, uzpůsobila podle toho krmení atd. Veterinář vám to zhruba odhadne podle velikosti plodu.
Březí jalovice se také už neříjí, což je snad hlavní ukazatel březosti.

jarecek1

14.5.2017 21:25
jarecek1

XXX.XXX.113.121

spajzka napsal(a):
Zavolejte si veta nebo inseminátora, který pohmatem pozná a budete vědět víc. Tohle optické možná je možná není je na prd. Napište si termín od kdy do kdy byla s býkem.
Že natéká vemínko je pravda, ale to až před porodem. Já osobně bych teda ráda věděla kdy se mi budou telit jalovice, abych si je ohlídala, uzpůsobila podle toho krmení atd. Veterinář vám to zhruba odhadne podle velikosti plodu.
Březí jalovice se také už neříjí, což je snad hlavní ukazatel březosti.

Ja som mal telnu jalovicu a ruju mala pravidelne kazdich 21 dni aj pocas telnosti az do vytelenia.

Přidejte reakci

Přidat smajlík