Uživatel s deaktivovaným účtem

A co krupon? škoda vepřovice si s tím nepohrát.
jolyha

XXX.XXX.229.101
xchipsy
napsal(a):
Co je to za dotaz?
Prase se neklepe, ale buď střílí, nebo omráčí elektrikou. Následně se ihned vykrví.
Když to dlouho nedělal a nemá potřebné vybavení, tak si sežeňte jiného řezníka.
Z kůže se nestahuje, není to králík.
"Co vy na to"? Snad radši už nic...
Tak my třeba vietnamáky stahujeme, protože ty jejich štětiny se fakt blbě škrábou ať to člověk v domácích podmínkách spaří jak chce. Jinak jateční pistole a následné vykrvení je samozřejmostí. Pokud řezník nemá ani prase čím zabít, tak dál od něj.
jolyha
napsal(a):
Tak my třeba vietnamáky stahujeme, protože ty jejich štětiny se fakt blbě škrábou ať to člověk v domácích podmínkách spaří jak chce. Jinak jateční pistole a následné vykrvení je samozřejmostí. Pokud řezník nemá ani prase čím zabít, tak dál od něj.
Tak jelikož tazatel/ka píše, že "prase má cca metrák", tak pochybuju, že jde o vietnamce
jolyha

XXX.XXX.229.101
xchipsy
napsal(a):
Tak jelikož tazatel/ka píše, že "prase má cca metrák", tak pochybuju, že jde o vietnamce
Zrovina náš polední vietnamák měl při porážce 98 kg živé váhy... ale jinak jasně, psala jsem to jen jako poukázání na to, že hodně štětinatá prasata se občas fakt stahují. Ono oškrabat by to šlo, ale ty štětiny často prorůstají až dost hluboko pod kůži a člověk si moc nepomůže. Takže stahneme kůži i se sádlem, nakrájí se to na pruhy a sádlo se pak sundavá z kůže až v klidu třeba druhý den. Jsme na to jen dva, tak se to kolikrát za jeden den nestihne.
Jinak samozřejmě pokud jde o "normální" prase, tak není obvyklé ho stahovat, o tom žádná.