Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jarecek1

27.6.2017 07:46
jarecek1

XXX.XXX.61.49

Zdravim mam 2.mesačneho byčka je nafuknuty vcera bol umna zverolekar dal mu iniekciu a namiesal nieake lieky a nalial donho este mi aj nechal na dnes povedal ak sa mu to nezlepsi mam ho zabiť no to mi je luto, vcera len lezal vstat vobec nechcel dnes uz stoji ale pohnut sa nechce ani zrat.ak niekto vie ako by som mu este mohol pomôcť napiste prosim.

27.6.2017 08:06
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Určitě by mu pomohlo zavolat jiného veterináře!
Dal iniekciu a namiesal nieake lieky - jaké? "ak sa mu to nezlepsi mam ho zabiť" - jakou stanovil diagnózu?

27.6.2017 09:26
spajzka

XXX.XXX.129.181

jarecek1 napsal(a):
Zdravim mam 2.mesačneho byčka je nafuknuty vcera bol umna zverolekar dal mu iniekciu a namiesal nieake lieky a nalial donho este mi aj nechal na dnes povedal ak sa mu to nezlepsi mam ho zabiť no to mi je luto, vcera len lezal vstat vobec nechcel dnes uz stoji ale pohnut sa nechce ani zrat.ak niekto vie ako by som mu este mohol pomôcť napiste prosim.

Dejte mu ty léky dnes zas, počítám že to je nějaké antitympatikum. Je důležité aby pil. Co má k žrádlu? Nabídněte mu seno.
Tohle jsme měli v někdy v lednu, také u 2měsíčního pacholka. Měl nafouknuté břicho jak balon, bylo mu opravdu špatně. Nevstával nic. Veta byl u nás asi 3x, proto jak radí kolegyně nade mnou, když tak volejte jiného. Dvakrát denně jsem do něj lila to antitympatikum sředěné vodou. Plus jednou denně injekce na dýmání Buscopan Compositum / od veterináře /.
Vydržte, trvá to, ale jestliže se postavil, tak bych určitě nepolevovala. Nechte si dát další léky od veterináře a pokračujte v léčbě jestliže uvidíte pokroky. Je možné že nadýmání se stane chronickým a pak je lepší tele opravdu zabít. Měla jsem takovou jalovičku a v půl roce šla k řezníkovi. Nebo to nadmutí bude tak akutní, že ho raději uspíte než aby pošlo samo. Nevím, tele nevidím. Není nadmutí jako nadmutí.
Držím vám palce ať to býček rozchodí..

Přidejte reakci

Přidat smajlík