sedlakk

XXX.XXX.157.190
Dobry den, koupil jsem tele jalovičku vaha 80 kg naroz. kveten.Mam ji z družstva kde pracuji(dnes doma 7 dni)Dostala horecku a ma chripku, na hripku byla v druzstvu ockovana.A mam dotaz zda je nejaka záruka za vymneneni telete.dnes jsem ji napichal draxinem, pije zivou vodu, pripichli selen, uhli, vse co jsem mohl jsem pro ni udelal.Dekuji za rychlou pomoc.
No, malá telata při změně prostředí většinou omarodí. Šla do stáda nebo je sama? Nějaká velká změna potravy?
Na horečku či chřipku je potřeba antibiotik, ty jste již dal. Kolikrát a kolik? Nebo má jen nachlazení? Jak vypadá - pije, žere. Nebo jen leží, kašle, má zahleněný nos? Uhlí je na průjem, má také průjem?
Záruka...no já nevím, ale když jsme dokupovali býčky na výkrm, tak z pěti minimálně tři vždycky onemocněli. Tak to prostě u malých je. Doprava, změna prostředí, změna krmení. Je toho na ně moc.
Myslím, že jste udělal co jste mohl. Jenom aby teď nebylo na průvanu, nebo v dešti.
sedlakk

XXX.XXX.157.190
Moc dekuji za odpověď, ja delam s telaty i v praci takze necemu rozumim.Prujem ma nepije takze ji vždy musim zalit aby nebyla dehydrovana.Reklamaci mne uznají protože mne dnes bohužel uhynula.Sama na staji nebyla byla s rok starou Jersey.Dekuji vam za radu preji lepsi chovatelsky uspechy!
sedlakk
napsal(a):
Moc dekuji za odpověď, ja delam s telaty i v praci takze necemu rozumim.Prujem ma nepije takze ji vždy musim zalit aby nebyla dehydrovana.Reklamaci mne uznají protože mne dnes bohužel uhynula.Sama na staji nebyla byla s rok starou Jersey.Dekuji vam za radu preji lepsi chovatelsky uspechy!
Tak to je mi líto, ale u těch prcků to tak bohužel je. Možná by bylo lepší si vzít starší, odstavenou od mléka. Třeba si připlatit ale je tam jistota že hned nelehne. Na ten průjem s dehydratací je dobré mít doma třeba ve vodě rozpouštějící se tablety elektrolytu.
Ale jak říkám, někdy i přes nej péči to prostě nedají. Děkuji za přání, to samé i vám.
sedlakk

XXX.XXX.157.190
Jo jo uz mam vybranou nahradni ke který si priplatim a je lonska.