Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Farmár043

5.7.2017 20:04
Farmár043

XXX.XXX.96.2

Dobrý deň!
Videl som tu už veľa článkov na túto tému, tak sa ospravedlňujem, že zakladám novú ale chcem to mať všetko na 1 miesto.
Chcel by som sa informovať či v dnešnej dobe je výhodne chovať býkov, cca 5-10.
Moje otázky:
Koľko m2 treba na ustajnenie 1 býka? Býk by bol na voľno. Stačilo by na 10 býkov 50m2?
Ak by som kupoval býky z miestneho družstva ako malé, ako dlho by trvalo kým by som ich vykŕmil?
A ešte mám k dispozícií 4h lúk čo asi na seno stačiť nebude, takže koľko sena by som musel dokupovať.
Moju otázka je či sa to v dnešnej dobe oplatí.

Prípadné informačné a kvalitné komentáre ktoré mi pomôžu, tak som ochotný dať aj finančnú odmenu...
Predom ďakujem!

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.7.2017 20:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Farmár043 napsal(a):
Dobrý deň!
Videl som tu už veľa článkov na túto tému, tak sa ospravedlňujem, že zakladám novú ale chcem to mať všetko na 1 miesto.
Chcel by som sa informovať či v dnešnej dobe je výhodne chovať býkov, cca 5-10.
Moje otázky:
Koľko m2 treba na ustajnenie 1 býka? Býk by bol na voľno. Stačilo by na 10 býkov 50m2?
Ak by som kupoval býky z miestneho družstva ako malé, ako dlho by trvalo kým by som ich vykŕmil?
A ešte mám k dispozícií 4h lúk čo asi na seno stačiť nebude, takže koľko sena by som musel dokupovať.
Moju otázka je či sa to v dnešnej dobe oplatí.

Prípadné informačné a kvalitné komentáre ktoré mi pomôžu, tak som ochotný dať aj finančnú odmenu...
Predom ďakujem!

V dnešní době se nevyplatí nic. možná čistě pastevní výkrm při ekologickém hospodaření s dotacemi a lepší cenou za maso kvůli bio značce.

6.7.2017 09:02
spajzka

XXX.XXX.152.49

Tak jeden býk potřebuje 4,5m2. Dále bych si položila otázku co budu vše k výkrmu potřebovat.

-Traktor, valnik. Něco na vykydání hnoje ze stáje. Kam s hnojem?
-Napaječky : pokud možno vytápěné na zimu
-Žlab či jiné krmiště.
- Boxové bytelné zařízení s možností fixace zvířete ( aspoň někde v rohu jedno místo, co kdyby byl potřeba veterinární zákrok ). A možnost rozdělit stádo na dvě poloviny. V praxi to znamená malá nebo nemocná zvířata chránit před většími dobře narostlými zvířaty.
-Sláma ( 2kg slámy na den-kus píšou odborníci )
-Seno ( troufám si říci že na 10býků balík na den ), šrot potřebují také jestli to má růst ( 1-2kg/ks ). Nebo senáž-siláž.
-administrativa a stím spojené kontroly a byroktatický blábol
-veterinář
-kvalitní zdravé tele, pokud možno masného plemene, odstavené od mléka
-voda, elektřina, nafta, pojištění, práce + čas
-řezník či jatka
- a v neposlední řadě hromadu peněz, protože dva roky se nic dít nebude.

Já bych si chovala jednoho dva pro sebe. Ale ani to už možná ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík