Prosím zkušené chovatele skotu o radu. Začínám s chovem, mám zatím dvě jalovice. Kde bych našel nějaký rozpis povinných veterinárních kontrol chovu? Myslím, jak často je nutné brát krevní odběry na různá onemocnění. Jalovičky mají rok, tak nevím, jestli už teď, nebo až ve dvou letech. Moc děkuji!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Days
napsal(a):
Prosím zkušené chovatele skotu o radu. Začínám s chovem, mám zatím dvě jalovice. Kde bych našel nějaký rozpis povinných veterinárních kontrol chovu? Myslím, jak často je nutné brát krevní odběry na různá onemocnění. Jalovičky mají rok, tak nevím, jestli už teď, nebo až ve dvou letech. Moc děkuji!
Po přesunu na ibr prosté hospodářství hned.
jinak rozpis je:http://www.svscr.cz/wp-content/files/dokumenty-a-publikace/Metodika-kontroly-zdravi-zvirat-a-narizene-vakcinace-na-rok-2017.pdf
na každý rok je vydána nová metodika.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně to bylo vysvětleno tak, že testy na IBR musí být hotové do konce kalendářního roku ve kterém ty kusy dovršily věku 2 let.
Po pravdě je ale lepší si zavolat na pracoviště SVU pod které spadáte a radši se na to zeptat, protože co úředník (veterinář) to jiný výklad zákona a ty dohady s nima když se jim něco nelíbí bývaj kdyžtak fakt na palici.