Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.8.2017 09:41
Days

XXX.XXX.50.150

Prosím zkušené chovatele skotu o radu. Začínám s chovem, mám zatím dvě jalovice. Kde bych našel nějaký rozpis povinných veterinárních kontrol chovu? Myslím, jak často je nutné brát krevní odběry na různá onemocnění. Jalovičky mají rok, tak nevím, jestli už teď, nebo až ve dvou letech. Moc děkuji!

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2017 10:09

Days napsal(a):
Prosím zkušené chovatele skotu o radu. Začínám s chovem, mám zatím dvě jalovice. Kde bych našel nějaký rozpis povinných veterinárních kontrol chovu? Myslím, jak často je nutné brát krevní odběry na různá onemocnění. Jalovičky mají rok, tak nevím, jestli už teď, nebo až ve dvou letech. Moc děkuji!

Po přesunu na ibr prosté hospodářství hned.

jinak rozpis je:http://www.svscr.cz/wp-content/files/dokumenty-a-publikace/Metodika-kontroly-zdravi-zvirat-a-narizene-vakcinace-na-rok-2017.pdf

na každý rok je vydána nová metodika.

3.8.2017 10:30
Days

XXX.XXX.50.150

To je seznam, jde mi z toho hlava kolem... Pochopil jsem, že v případě jalovic až ve 24 měsících, nebo ne? Koupil jsem je loni v prosinci. To jsem měl hned brát odběry, ikdyž se to udělalo už na původním místě (narození)?

8.8.2017 00:10
koně

XXX.XXX.205.252

Zkuste to zkonzultovat s veterinářem, co jezdí u vás, na krávy.
Nám to vysvětlil tak, že naše dvě nabírá jen před porodem, jako státní zakázku.Víc jsme se po ničem nepídili.
Pocházejí z IBR prostého chovu.

8.8.2017 16:20

Mně to bylo vysvětleno tak, že testy na IBR musí být hotové do konce kalendářního roku ve kterém ty kusy dovršily věku 2 let.
Po pravdě je ale lepší si zavolat na pracoviště SVU pod které spadáte a radši se na to zeptat, protože co úředník (veterinář) to jiný výklad zákona a ty dohady s nima když se jim něco nelíbí bývaj kdyžtak fakt na palici.

Přidejte reakci

Přidat smajlík