Standa 22

XXX.XXX.110.36
Já z tohoto důvodu pěstuji lupinu. Její pěstování vychází levněji než v případě hrachu a dává vyšší výnosy.
Jinak prasatům míchám 20% pšeničného, ječného a tritikálného šrotu,30% šrotu z pluchatého a nahého ovsa a 10% právě lupiny. Do toho přidávám minerálně vitaminové doplňky a prasata jsou zdravá a mají výborné přírůstky.
Tabulkovy výnos je cca 2-4t/ha co sem se dočetl tak má ze všech luskovin nejlepší bílkovinu a tuk. Není náchylná k polehani narozdil od hrachu. Je údajně odolná vůči chorobám a má zlepšující vlastnosti pro půdu (hlizkove bakterie vázání vzdušného dusíku). Snáší dobře pěstování ve vyšších polohách. Ale zajima mě přímá zkušenost.
Http://seedservice.cz/lupina-uzkolista
Čerpal sem z těchto stránek osobní zkušenost s ní nemám ale uvazuju o ní. Najdeš tam i množství vázaného dusíku i různé odrůdy. Já sem to nedělal tím pádem za to ruku do ohně nedám
Ty odrudy sem našel na stránkách www.kle-agro.cz sem se sek
martindv
napsal(a):
Já mám samokrmítka, jsou také z plastu a plechu, zítra se můžu podívat co je to za výrobce. Ale dřív sem měl ještě doma dělané celé z plechu a taky to nebylo špatné.
dakujem velmi pekne,nie som velmi zrucny ,keby ste bol taky dobry to aj odfotit a poslat mozte fotku do sz alebo aj tu,ale to som uz asi trochu drzy,a aky je vas sposob krmenia,krmite suchym srotom,či aj,aj,dakujem
martindv
napsal(a):
Mužu sem fotku nejakou hodit, jinak krmim suchým, míchám pšenici ječmen a přibližně 10 - 15 % sojoveho šrotu nebo lupiny letos poprvi zkouším tu lupinu a zatím to vypada dobre. Pro malý selata přimíchávam jeste premix.
dakujem,to by bolo od vas pekne,chcem od jara vykrmit dve prasiatka,tak nasavam co sa da,a zaujima ma hlavne krmenie suchym srotom,niektory si budu mysliet ze som lenivy im urobit kasu,ale nie je to tak,len ma to zaujima ci tak niekto vobec krmi,a mozno plusi a minusi,jedneho a druheho krmenia,este raz vam velmi pekne dakujem.
https://imged.pl/8szt-pasniki-z-poidlem-do-swin-stalko-karmnik-automat-paszowy-40x40x10-20396610.html
Mám krmítka STALKO, jinak krmení suchým považuju za velice výhodné, hlavně to ušetří hodně času.