Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2017 20:47
Avolidaren

XXX.XXX.237.110

Máte někdo zkušenosti s přidáváním syrovátky do krmné dávky prasete na výkrm? Aktuálně ji používám na rozkrmení, ale setkala jsem se s názorem, že později při výkrmu by mohla mít negativní vliv na kvalitu masa?

25.10.2017 08:24
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Proč by měla mít syrovátka negativní vliv na kvalitu masa? Je to v podstatě "prázdné mléko" (bez kaseinu), je plná vitamínů a minerálů. Na výkrm super věc.
Nebyla spíš řeč o kukuřici a kvalitě sádla?

25.10.2017 10:06
Avolidaren

XXX.XXX.129.69

Ne e, bavila jsem se s kamarádem o syrovátce. Aktuálně na ní rozkrmuji asi 25kg sele, kamarád říkal, že teď je dobrá ale pak by ji vysadil (třeba za 2 měsíce), že by maso po ní mohlo být cítit a nebylo by dobré.
O kukuřici jsme se nabavili, ani jí zkrmovat nebudu-není levný zdroj.
Ještě podotknu že se jedná o syrovátku z kravského a ovčího mléka.

25.10.2017 10:40
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak něco takového jsem nikdy neslyšela, ani od těch, co syrovátku zkrmují.
Pokud tomu ale věříte tak ji klidně z krmení vyřaďte, ale nemyslím si, že by bylo nutné tak brzo, nevím v jaké váze máte v plánu porážet, ale řekla bych, že stačí nějaká doba před porážkou, kdy ji přestanete dávat a ne od teď za dva měsíce "vysadit"...

25.10.2017 13:21
tera1

XXX.XXX.64.22

Dobrý den, my zkrmujeme syrovátku kravskou a kozí po celou dobu výkrmu a pokud se nějak projeví na mase, tak jen pozitivně, naše prasátka jsou zdravá a velmi chutná. Maso je jemné a šťavnaté bez jakékoli pachuti.
Nebojte se toho a klidně krmte syrovátkou až do porážky. My ji dáváme i jako poslední pokrm před porážkou, tzn.24hodin před, dostávají pouze syrovátku, krásně se vyprázdní a při tom neřve hlady

1.11.2017 12:17
Ares1985

XXX.XXX.35.42

Zdravím,
Presne s takým názorom som sa stretol aj ja u nás, a od viacerých ľudí, ale ja tiež kŕmim po celú dobu srvátkou a nevšimol som si, že by to bolo citiť, ani mi to nedáva zmysel, že ako by tá srvatka mohla zanechať na mase nejaké stopy, ked prechádza tráv. traktom, kde ju normálne kyselina rozloží... príde mi to táka babská povedačka od tých ľudí čo k nej nemajú prístup..

Přidejte reakci

Přidat smajlík