Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím Vás všechny, kdo máte zkušenosti s inseminátory skotu na Hlučínsku, hledám schopného inseminátora, pište prosím kontakty na něj a nejlépe i zkušenosti s ním.

Jistě bylo , ale široko daleko na Hlučínsku inseminují jen prasnice, chovají se tu jen prasata a býci se kupují na výkrm. Už jsem uvažoval, že bych se s jedním chovatelem býků domluvil a pustil tam mezi býky moji kravku..ale..nevím jak by to bylo bezpečné a za druhé, tele by nemělo zapsaný původ, jen X. Měl jsem letos zkušenost s jedním inseminátorem, půl roku mi chodil iseminovat a nic, planý rok 2017, pak jsem se na něho dozvěděl, že on to tak mastí s neúspěchem všude, nedám na pomluvy, ale praxe s ním mi ukazuje, že by mohli míti lidé co ho pomlouvají přecejenom pravdu.. tak hledám ověřeného a schopného inseminátora. Možná chápu, proč jsou tady býci jen ve výkrmu, poněvadž krávy zrušili proto, že je nedovedli inseminovat.. Ale neztrácím naději

napsal(a):
Jistě bylo , ale široko daleko na Hlučínsku inseminují jen prasnice, chovají se tu jen prasata a býci se kupují na výkrm. Už jsem uvažoval, že bych se s jedním chovatelem býků domluvil a pustil tam mezi býky moji kravku..ale..nevím jak by to bylo bezpečné a za druhé, tele by nemělo zapsaný původ, jen X. Měl jsem letos zkušenost s jedním inseminátorem, půl roku mi chodil iseminovat a nic, planý rok 2017, pak jsem se na něho dozvěděl, že on to tak mastí s neúspěchem všude, nedám na pomluvy, ale praxe s ním mi ukazuje, že by mohli míti lidé co ho pomlouvají přecejenom pravdu.. tak hledám ověřeného a schopného inseminátora. Možná chápu, proč jsou tady býci jen ve výkrmu, poněvadž krávy zrušili proto, že je nedovedli inseminovat.. Ale neztrácím naději
Zkoušel jste nechat prohlédnout krávu zda není problém v ní ? Napří zatučnělá, srůsty nebo jiné neduhy ?
Stačí špatná manipulace s inseminační dávkou po cestě k tomu 'obecnímu bejkovi' a je to na nic, může, ale nemusí to být vina inseminátora
u dextrů po inseminaci dva roky nic, dělal to vet sám, byl z toho nešťastnej, pak šli dávky na rozbor a bingo - byli prázdný, mršky, a kde byla chyba ? nikdo se nepřiznal !
po přirozený plemenitbě je telat jak máku.

napsal(a):
Zkoušel jste nechat prohlédnout krávu zda není problém v ní ? Napří zatučnělá, srůsty nebo jiné neduhy ?
Ano zkoušel, v krávě to není, ten inseminátor mě přesvědčuje, že jalovice lépe zabřeznou než krávy po prvním teleti, že to tak prostě je. Nevěřím tomu, věřím jak říká výše příspěvek, věřím, že je to hlavně o kvalitě spermatu, když nebude živé, můžete se třeba pokadit, tele nebude. Já proto sháním inseminátora, co mi nebude mluvit, že u něho je běžné, že krávy nezabřezávají. Nebo si na rok koupím býčka a uvidím jak to bude fungovat přirozeně. Ono slyšel jsem, že někteří inseminátoři neumí uchovávat chlazené spermata a netuší že v pipetách nosí hnůj místo živých spermií. Jak to ale zjistit? To chce svědomitého inseminátora a proto píšu tento příspěvek.. A hledám inseminátora, co ho lidé chválí. Neříkám že musí 100% zabřeznout v první říji, ale půl roku každou říji přijde inseminátor a nic? To řešit chci už bez něho.

A to jsem si zjistil, že jsou i techniky bez říje, konkrétně OVSYNCH metoda synchronizace říje a ovulace dojnic, kdy 10 dní krávu injekcemi "vyčistíte" a dopujete na přesný datum říje, kdy jste vysoko v procentech uspěšnosti inseminace, poradil mi to známý, bohužel z daleka, že prý mají 600krav a funguje to, spokojenost nejvyšší, že si nedovede představit takového inseminátora u nich v kravíně, že by brzy přišli na buben. Poradil jsem to inseminátorovi, říkal že to zná, ale je to prý také nespolehlivé, tak jsem na něj přitlačil a vyzkoušeli jsme tu metodu, samozřejmě říje přesně podle metody takřka ukázková, inseminace proběhla a kontrola březosti následovala, tak jsem se těšil 40 dní a jak přijel, šáhnul do ní..nic, prý já jsem vám to říkal..
Zkusil jste kontaktovat přímo některou z IS? Většina jich má i svoje inseminátory a tam je vysoká pravděpodobnost odborné kvalifikace...
Vám nejblíž by asi byl Genoservis http://www.genoservis.cz/cz/kontakty/
Inseminační dávky a inseminace skotu
Vedoucí: Ing. Vít Zahradník, tel.: 602 515 089, e-mail: zahradnik@genoservis.cz.
Případně ještě koukněte, jestli nenajdete něco blíž:
http://www.cschms.cz/index.php?page=links&k=103.
Za sebe mohu doporučit firmu CZ Delta, roky s nimi mám jen tu nejlepší zkušenost, zavolejte 724 901 798 Ing. Křístek Lumír Opava. Dá vám kontakty na svoje inseminátory ve vašem okolí. Připouštět "nějakým" nechovným býkem zavání nemalým průserem Taky nepíšete jestli kráva ještě dojí a jak dlouho je jalová.

Děkuji zkusím se poptat.
Tak tedy dopíšu pár věcí: kráva má pod sebou tele, tele je z května, je to můj začátek, krávu jsem koupil březí, po porodu jsem ji nechal vyšetřit jestli je v pořádku a v klidu nechal 55dní jak mi bylo doporučeno, od této doby mi chodil inseminátor na pravidelné říje.

Děkuji moc, volal jsem panu Ing. Křístkovi a ten mi dá kontakt na inseminátora, který působí na Hlučínsku. Zkusím štěstí u nich.
Myslím, že se doberete zdárného cíle, dobrý insemiňák do kravky hrábne a pozná co je třeba, jestli píchnout oestrophan, nebo co Nevím co máte za plemeno, ale u mléčných krav bývá tele pod krávou brzdou říje a čím delší doba od otelení je také připuštění složitější, nic méně řešení s inseminátorem jistě najdete.