Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer, mám možná hloupou otázku. Mám březí prasnici, která by jse měla oprasit v březnu. A jelikož mám i ovce tak jehňatum podávám přípravek Selevit - injekčně mám balení 100ml. Proto se chci zeptat zdali se může podat jehňatům tento přípravek. (Mám ho od minulého roku -byl v ledničce řádně uzavřený), jelikož ho celý pro jehňata ani letos nespotřebuji a nechci ho vyhazovat. předem děkuji za odborné rady.

xchipsy
napsal(a):
Můžete, Selevit je určen pro všechna mláďata hospodářských zvířat. Dávkování u selat 1ml na 10 kg živé váhy.
Hlavně ale nezapomeňte na železo.
Děkuji za odpověď. A to železo se dává také injekčně (pokud by jste mi doporučil/a nějaký dobrý přípravek)? A dají se sehnat menší balení pro cca 10-15 selat? A kde to seženu? Prodá mi to veterinář?
napsal(a):
Děkuji za odpověď. A to železo se dává také injekčně (pokud by jste mi doporučil/a nějaký dobrý přípravek)? A dají se sehnat menší balení pro cca 10-15 selat? A kde to seženu? Prodá mi to veterinář?
Ferribion nebo Gafervit, obojí Bioveta.
Malé balení se nedělá snad u ničeho, ono se jaksi s drobnochovateli moc nepočítá Já chtěla pro prasnici (kvůli selatům) vakcínu proti E.coli a nejmenší balení 25 dávek...
"Nejmenší" Ferribion je 50ml a píchá se 1-2 ml. Pokud máte v okolí nějaký prasečák, domluvte se s jejich veterinářem.

xchipsy
napsal(a):
Ferribion nebo Gafervit, obojí Bioveta.
Malé balení se nedělá snad u ničeho, ono se jaksi s drobnochovateli moc nepočítá Já chtěla pro prasnici (kvůli selatům) vakcínu proti E.coli a nejmenší balení 25 dávek...
"Nejmenší" Ferribion je 50ml a píchá se 1-2 ml. Pokud máte v okolí nějaký prasečák, domluvte se s jejich veterinářem.
Děkuji, prasečák tu žádný není, ale zkusím se se domluvit s veterinářem.