Uživatel s deaktivovaným účtem

Vasekcaltik8
napsal(a):
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví proč a jak se ovlivňuje říje u skotu.Maturitni práci musím odevzdat komplet hotovou do 15.2. a nemohu to nikde najít budu rád za každou informaci!
Kvůli ekonomice a produktivitě. Zda to je dobré pro zvířata už dneska nikoho moc nezajímá. Hlavně, že cinkají zlaťáky.

Vasekcaltik8
napsal(a):
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví proč a jak se ovlivňuje říje u skotu.Maturitni práci musím odevzdat komplet hotovou do 15.2. a nemohu to nikde najít budu rád za každou informaci!
Proč ?
to je přece jasné. pokud chovám krávy, tak buď mám krávu v chovu bez tržní produkce mléka, nebo krávu dojnou. u té první musím mít jedno tele za rok, jinak je to prodělečné. u té druhé musím mít v ideálním případě taky jedno tele za rok, protože potřebuju, aby dojila, a bez telete nedojí.
no a zapustit můžu jen v říji. u masných krav se mi hodí, když se mi telí všechny cca najednou, protože ušetřím za nočního hlídače. u dojnic zase krávy z metabolických důvodů s tou říjí moc nespolupracují, někdy ji nemají, někdy ji neukazují. tak se tomu musí pomoci. plus taky u vynikajících jedinců chci dělat přenos embryí a na to je potřeba synchronizace, nebo se udělá synchronizace aby insemiňák přijel v jeden den a krávy v sekcích byly ve stejném období reprodukce.
no a jak? to už si vygoogli. toho je fakt hodně a k pochopení to hodně souvisí s fyziologií a s hormony. viz synchronizace říje.
Vasekcaltik8
napsal(a):
Dobrý den,
Nechci vás nijak urazit.Ale jestli maturujete na zemědělce, či jak se to dneska jmenuje, předpokládám, že jste se čtyři roky kravami trochu zabývali? Hromadně, s pedagogy teoreticky i prakticky.A reprodukční cyklus skotu, byl za nás jedním z nej... témat probíraných průběžně pořád.
Tak by se dalo předpokládat, že vám k maturitě už mohlo něco dojít.Třeba zásady, co vám popsala bodlinka.Pokud neříjí, nezabřezne, neporodí, nedojí, ani tele na maso nebude, tak pak jedině nainstalovat do ZOO?

koně
napsal(a):
Nechci vás nijak urazit.Ale jestli maturujete na zemědělce, či jak se to dneska jmenuje, předpokládám, že jste se čtyři roky kravami trochu zabývali? Hromadně, s pedagogy teoreticky i prakticky.A reprodukční cyklus skotu, byl za nás jedním z nej... témat probíraných průběžně pořád.
Tak by se dalo předpokládat, že vám k maturitě už mohlo něco dojít.Třeba zásady, co vám popsala bodlinka.Pokud neříjí, nezabřezne, neporodí, nedojí, ani tele na maso nebude, tak pak jedině nainstalovat do ZOO?
Když oni je dneska více učejí rozvoj vlastní sebestředné osobnosti a to jak si pracně vytvořit vlastní názor. Mě v práci dneska přidělili místo kolegy který marodí učnici 4. ročníku zemědělské školy která je v našem podniku na výměně či praxi. Toto stvoření letos bude skládat závěrečné zkoušky a měl jsem dojem, že živou krávu viděla snad poprvé použitelné to nebylo ani náhodou. Měla pomáhat v dojírně. Nakonec si jí vzala vedoucí stáje, že půjdou splotu označit krávy pro inseminaci..nakonec skončila u vymývání kyblů a taky nic moc. Nevím nevím k čemu je tenhle vzdělávací systém..i když netvrdím, že je to tak všude..
napsal(a):
Když oni je dneska více učejí rozvoj vlastní sebestředné osobnosti a to jak si pracně vytvořit vlastní názor. Mě v práci dneska přidělili místo kolegy který marodí učnici 4. ročníku zemědělské školy která je v našem podniku na výměně či praxi. Toto stvoření letos bude skládat závěrečné zkoušky a měl jsem dojem, že živou krávu viděla snad poprvé použitelné to nebylo ani náhodou. Měla pomáhat v dojírně. Nakonec si jí vzala vedoucí stáje, že půjdou splotu označit krávy pro inseminaci..nakonec skončila u vymývání kyblů a taky nic moc. Nevím nevím k čemu je tenhle vzdělávací systém..i když netvrdím, že je to tak všude..
Aha Asi to tak opravdu bude, soudě podle dotazu od zadavatele.
To bych chtěla být mouchou u praktické maturity, my jsme třeba i ručně dojili, tak co asi předvedou tihle?Když to nejsou ani teoretici, natož tedy praktici...

koně
napsal(a):
Aha Asi to tak opravdu bude, soudě podle dotazu od zadavatele.
To bych chtěla být mouchou u praktické maturity, my jsme třeba i ručně dojili, tak co asi předvedou tihle?Když to nejsou ani teoretici, natož tedy praktici...
Tak ta holčina ze včerejška mě tvrdila, že ruční dojení je již neučily. V podniku kde se učíla celé ty 4 roky mají už na dojení roboty. Ale u praktické zkoušky musí ovládat strojní dojení..tak jí poslaly k nám. Jeden můj známý studoval VŠ zemědělskou v Praze a praktik to tedy opravdu není...Ale tak nemůžeme všeci vědět všechno